Τι είδαμε, αλλά και τι περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ

Τι είδαμε, αλλά και τι περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ

Το10.gr, μετά από 720 αγωνιστικά λεπτά κάνει την πρώτη ακτινογραφία της ομάδας του ΠΑΟΚ γι' αυτά που είδαμε, για τους παίκτες που ξεχώρισαν, αλλά και αυτά που θα δούμε από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.  

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει την αυτοκριτικής και να δουλέψει πάνω σε αδυναμίες βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τα λάθη της. Μετά από 8 αγώνες σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ, έδειξε σε ποιους παίκτες θα βασιστεί, ποιους περιμένει, αλλά και ποια είναι τα στοιχειά που διαθέτει η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού.

Η αποκάλυψη μέχρι στιγμής είναι ο Άνχελ Κρέσπο. Ο Ισπανός αμυντικός, η ήρεμη δύναμη, όπως τον αποκαλούν στην Τούμπα είναι ο μοναδικός παίκτης (μαζί με τον Πασχαλάκη) που δεν έχει χάσει λεπτό φέτος (720′). Ο έμπειρος αμυντικός είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Λουτσέσκου. Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στους Βαρέλα και Χατσερίντι. Έπαιξε ως αριστερό μπακ όταν ο Βιερίνια τραυματίστηκε και μάλιστα στα πιο κρίσιμα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας.

Ένας άλλος Πέλκας

Βαρόμετρο για τον φετινό ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός εγκεφαλικά και σωματικά έχει βελτιωθεί σημαντικά. Έχει βάλει στο παιχνίδι του στοιχεία που του έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως η δύναμη, αλλά και η ταχύτητα. Όταν ο Πέλκας βρεθεί σε εξαιρετική ημέρα μπορεί να «καταστρέψει» οποιαδήποτε άμυνα, ενώ συνεργάζεται πολύ καλά με τον Πρίγιοβιτς. Όταν όμως κλειστεί καλά τότε ο Δικέφαλος δείχνει κομμένος καθώς δεν έχει τα στηρίγματα που θα ήθελε.

Ο «καυτός» Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν τα περιμένει όλα από τον Πρίγιοβιτς, έχει τον πλουραλισμό στο γκολ και αυτό φάνηκε και πέρσι παρότι ο Σέρβος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας.  Ο διεθνής επιθετικός είναι και φέτος «καυτός». Μέχρι στιγμής έχει πετύχει 5 γκολ με 13 τελικές. Τον ακολουθεί ο Ελ Καντουρί, που ισοφάρισε την περσινή επίδοση με 2 γκολ, ενώ από ένα γκολ έχουν Κάνιας, Πέλκας, Ουάρντα, Λημνιός, Βαρέλα. Τα μέχρι στιγμής ποσοστά του στα γκολ είναι πεσμένα (1,64) έχοντας τελικές προσπάθειες (11.55).

Λάτρεις των στημένων

Ο Λουτσέσκου διαθέτει ένα υπερόπλο στα χέρια του και είναι οι στημένες φάσεις. Από πέρσι έδειξε τι μπορεί να πετύχει σ’ αυτό τον τομέα. Έχει ποδοσφαιριστές που είναι ανίκητοι στον αέρα όπως οι Μάτος, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Κρέσπο, ενώ αν προσθέσει κανείς και τους Χατσερίντι και Βέρνμπλουμ τότε μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως θα είναι «θάνατος» για κάθε ομάδα αν ο Δικέφαλος κερδίζει στημένη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ο στρατηγός Λουτσέσκου

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφερε να δημιουργήσει έχει δημιουργήσει ένα στιβαρό γκρουπ, με παίκτες σε εγρήγορση, οι οποίοι είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν. Για να μπει κανείς σ’ αυτό το γκρουπ θα πρέπει να «φτύσει» αίμα. Θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Ρουμάνου τεχνικού, να μην έχει τα μυαλά πάνω από το κεφάλι και το πιο σημαντικό να παίζει για το εμείς και όχι για το εγώ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ομάρ Ελ Καντουρί και του του Αμρ Ουάρντα. Ο πρώτος που ήταν με το ένα πόδι εκτός Τούμπας στο τέλος της περσινής χρονιάς, κατάφερε να δουλέψει σκληρά και να κερδίσει μια θέση στην 11αδα του Δικεφάλου. Τα ίδια ισχύουν και για τον Αιγύπτιο άσο. Ο απείθαρχος Ουάρντα, συνετίστηκε και κέρδισε όχι μόνο τον Λουτσέσκου, αλλά και τον Πέδρο Ενρίκε.

Το αγαπημένο 4-2-3-1

Ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι λάτρης του 4-2-3-1. Στα περισσότερα φετινά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ παίζει με αυτό το σύστημα όταν επιτίθεται και μόλις ένα μικρό ποσοστό θα παίξει με δύο φορ και 4-4-2. Οι Ασπρόμαυροι στα περισσότερα παιχνίδια έχουν επιλέξει να βάζουν επιθέσεις από τα πλάγια καθώς διαθέτουν δύο ποδοσφαιριστές (Βιερίνια και Μάτος) που τα κάνουν όλα. Όταν όμως είναι σε φάση άμυνα επιλέγει να παίξει με δύο επιθετικούς (Πρίγιοβιτς και Πέλκας) ασκώντας πολύ ψηλά προκειμένου να χαλάει τον τρόπο ανάπτυξη του αντιπάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ