Κώστας Φορτούνης: Καλύτερος και από την εποχή Σίλβα!

Κώστας Φορτούνης: Καλύτερος και από την εποχή Σίλβα!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι απολαυστικός. Πιο ώριμος από ποτέ δείχνει ικανός να κάνει ακόμα καλύτερη χρονιά από εκείνη με τον Σίλβα στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ματς με την Εσθονία και αναμφίβολα ο Κώστας Φορτούνης έκανε τα πάντα στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Nations League.

Και ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα μας που ο Φορτούνης έκανε αυτή την πολύ μεγάλη εμφάνιση γιατί ο Μίκαελ Σκίμπε δεν ήταν σε καλή βραδιά κι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Αρχικά με τις επιλογές του στο βασικό σχήμα κι εν συνεχεία με τις αλλαγές.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι όσο καλός ήταν ο Φορτούνης τόσο «κακός» ήταν ο Σκίμπε.

Πάμε όμως να δούμε ορισμένα πράγματα για τον Φορτούνη, ο οποίος δείχνει να είναι στο καλύτερο «φεγγάρι» της καριέρας του. Και το δείχνει όχι μόνο με την φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας.

Η αίσθηση που μας δίνει ο αρχηγός των ερυθρόλευκων είναι πως αν συνεχίσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς θα είναι καλύτερος και από την πολύ καλή χρονιά που είχε κάνει με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως αυτή η άποψη είναι υπερβολική αλλά ο Φορτούνης έχει τις δυνατότητες να κάνει ακόμα καλύτερη χρονιά. Πρώτα απ’ όλα είναι πιο ώριμος στο παιχνίδι του κι αυτό μετράει πολύ.

Έχει δηλαδή περισσότερες εμπειρίες στα πόδια του. Δεύτερον, προπονείται καλά στο Ρέντη και όταν λέμε καλά το εννοούμε. Αυτό είναι κάτι που το λέει και ο ίδιος αλλά το βλέπει και ο Μαρτίνς. Και τρίτον, έχει έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται πολύ. Παίζει κι αυτό σπουδαίο ρόλο.

Όλα αυτά σχηματίζουν το «παζλ» της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του Φορτούνη σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Και βλέποντας οι διοικούντες την Φενέρμπαχτσε την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο διεθνής άσος των πειραιωτών στο Ταλίν, καταλαβαίνουν τον λόγο που ο Ολυμπιακός απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση των 8 εκατ. Ευρώ για την παραχώρηση του 26χρονου μέσου.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να έχει στο δυναμικό της τον Φορτούνη που είδαμε στο ματς με την Εσθονία. Γιατί μιλάμε για έναν επιτελικό χαφ που έκανε όλες τις δουλειές στο γήπεδο.

Είναι ο παίκτης που «απλώνει» το παιχνίδι στην επίθεση κι αυτός που θα δώσει τον ρυθμό. Είναι επίσης ο παίκτης που θα πάρει πάνω τους τις στατικές φάσεις. Είναι ο μέσος που θα κάνει την καλή, την δύσκολη τελική πάσα.

Αλλά είναι παράλληλα και ο επιτελικός χαφ που θα βρεθεί σε θέση βολής και θα καταφέρει να σκοράρει. Το έκανε και στο Ταλίν όπως το έχει κάνει σε τόσα άλλα παιχνίδια.

Είναι αυτός που θα κινηθεί σε ρόλο δεύτερου φορ για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το έκανε τόσες φορές στον εκτός έδρας αγώνα με τους Εσθονούς.

Τι άλλο να κάνει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ