Με τόσο καλούς παίκτες, τόσο κακή ομάδα…

Με τόσο καλούς παίκτες, τόσο κακή ομάδα…

Η βελτίωση της Εθνικής επείγει. Αυτό είναι το έργο του Μίκαελ Σκίμπε. Οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτό γιατί οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του και ρυθμό έχουν και ποιότητα διαθέτουν και πρωταγωνιστές είναι στις ομάδες τους. Δικό του θέμα να αντιστοιχίσει την ποιότητα με την απόδοση. Μέχρι τώρα αποτυγχάνει…

Της έπεσαν όλα μαζεμένα: Η απουσία του Μήτρογλου που ο κόουτς δεν θέλησε να ρισκάρει βάζοντάς από την αρχή. Το πρώτο γκολ των Ούγγρων κόντρα στην ροή του ματς. Η αναγκαστική αλλαγή του Μανωλά που στέρησε την δυνατότητα μια αλλαγής για τόνωση της επιθετικότητας. Αυτά ήταν τα «μαζεμένα» που δυσχέραναν την προσπάθεια της Εθνικής να ισοφαρίσει. Από εκεί και πέρα οι Ούγγροι επιβεβαίωσαν ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους Εσθονούς και θα χρειαζόταν να βελτιωθεί η δική μας ομάδα για να τους πάρει αποτέλεσμα.

Η βελτίωση που περιμέναμε δεν ήρθε. Κι αν κάπως κινηθήκαμε επιθετικά , αμυντικά έγιναν λάθη που δεν προσιδιάζουν στην ατομική αξία των διεθνών μας. Για να είμαστε ειλικρινείς , πέρα από τα αμυντικά λάθη  οι Ούγγροι πέτυχαν δυο γκολάρες. Ωστόσο δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική άμυνα να δέχεται στην ίδια φάση πέντε σουτ και να μην μπορεί να απομακρύνει την μπάλ1. Εδώ υπήρξε πρόβλημα από εκείνα που έπαψαν να παρατηρούνται στην Εθνική επί Σκίμπε. Αντίθετα, όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού  τα ξέραμε και από τα προηγούμενα ματς της Εθνικής. Φέραμε σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους μας κυρίως από στημένες φάσεις. Η αλήθεια είναι πώς οι Ούγγροι το παράκαναν. Ξάπλωναν τους διεθνείς μας στο χορτάρι με το παραμικρό. Για λόγους ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης θα έπρεπε να τιμωρηθούν. Δεν τιμωρήθηκαν όμως παρά μόνο μια φορά με την κεφαλιά του Μανωλά από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Τις υπόλοιπες φορές  -που δεν ήταν λίγες- τα κεφάλια των Τοροσίδη, Σωκράτη και Μήτρογλου δεν σημάδεψαν σωστά.

Ο Φορτούνης προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής και ο Λάζαρος να τρυπήσει την άμυνα. Ο πρώτος τα κατάφερε και πάλι πολύ καλά ο δεύτερος όποτε δεν βρισκόταν ξαπλωμένος στο χορτάρι από αντικανονικά μαρκαρίσματα, δεν μπορούσε να βγάλει την σωστή τελική πάσα. Κάπου εκεί και σε κάποιες σέντρες του Λυκογιάννη που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας εξαντλήθηκε η επιθετικότητα της Εθνικής Ομάδας.

Να μιλήσει κανείς για άδικο αποτέλεσμα είναι υπερβολή δεδομένου ότι οι Ούγγροι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα γκολ. Η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα αλλά μέχρι εκεί. Ο Μίκαελ Σκίμπε παρουσίασε μια μέτρια ομάδα στο πρώτο ματς,  παρά τη νίκη. Η εικόνα της Εθνικής δεν βελτιώθηκε και επειδή οι Ούγγροι είναι καλύτερη ομάδα από τους Εσθονούς μας νίκησαν.

Η βελτίωση της Εθνικής επείγει. Αυτό είναι το έργο του Μίκαελ Σκίμπε. Οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτό γιατί οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του και ρυθμό έχουν και ποιότητα διαθέτουν και πρωταγωνιστές είναι στις ομάδες τους. Δικό του θέμα να αντιστοιχίσει την ποιότητα με την απόδοση. Κι επειδή έχουμε συνέχεια σε ένα μήνα δεν έχει περιθώρια να το καθυστερήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ