Τι είναι ο Έλληνας (αθλητής); Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά;

Τι είναι ο Έλληνας (αθλητής); Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά;

Ε, πείτε μας έτσι, καλέ κύριε Μαρκόπουλε (ο ρατσιστής που τα έβαλε με τον Αντετοκούνμπο) να καταλάβουμε κι εμείς, που δεν ξέρουμε γράμματα!

Βγαίνει, το λοιπόν, ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος, καθηγητής του UCL -στα Λονδίνα είναι αυτό, μη μας πούνε και βλαχάρες – και λέει για τον Αντετοκούνμπο:

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα αρχίδια του όλους μας, την Εθνική Ομάδα και τη σημαία μας».

Πάρα πολύ τσαντίστηκε ο κύριος καθηγητής. Ούτε που μπορούσε να φανταστεί ανθρώπου νους ότι ο Βασίλης Τσ(ι)άρτας θα έκανε σχολή και θα προσηλύτιζε τόσο κόσμο.

Τέλος πάντων, αυτός ο κύριος Ευάγγελος Μαρκόπουλος συνέχισε τα μαθήματα εθνικοπατριωτισμού κι έπιασε μέσα σε μία μέρα στο στόμα του και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Και έγραψε -ξανά- ένα απόσταγμα σοφίας:

«Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκουμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθώς και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο.

Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξένους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θέση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γραφτήκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.»

Ε, πείτε μας έτσι, καλέ κύριε Μαρκόπουλε να καταλάβουμε κι εμείς, που δεν ξέρουμε γράμματα! Οι αρχαίοι ημών έλεγαν πως έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής Παιδείας, εσείς το πήγατε ένα βήμα παραπέρα: Έλληνας -μη λευκός- είναι όποιος μετέχει των ελληνικών στρατών. Πυροβολικό, καταδρομέας, βύσμα στο Πεντάγωνο, στολή να βάλει και να κάνει τον σταυρό του.

Κι αν όχι στο Πεντάγωνο, στην Εθνική. Καλάθι να βάλει και να κάνει τον σταυρό του -ο σταυρός είναι πολύ απαραίτητος στην διαδικασία ελληνοποίησης, να το ξέρετε αυτό.

Άλλα προβλήματα δεν είχαμε, αγαπητέ αναγνώστη, έχουμε και το μακρύ και το κοντό του καθενός, κατάλαβες; Που νομίζει πως η αρία φυλή (sic sic sic) θα σώσει τις Εθνικές σε όλα τα γήπεδα της γης και στάζει ρατσισμό (στην περίπτωση του Αντετοκούνμπο), ενώ προσπαθεί να τον καλύψει με επιχειρήματα ξέρετε του ποιου (όπως στην περίπτωση Σχορτσιανίτη).

Ε, κρίμα. Γιατί οι φίλαθλοι δεν έχουν τέτοια προβλήματα, απολύτως κανένα τέτοιο δεν έχουν.

Κι όσοι είχαν, συνήθως πήραν και πόδι από τα γήπεδα.

Εδώ ένα παράδειγμα ανθρώπου που έχει πρόβλημα με τους μαύρους αθλητές: «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

Ποιος το είχε πει; Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ