Παναθηναϊκός : Παίξε σωστά και χάσε…

Παναθηναϊκός : Παίξε σωστά και χάσε…

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως θέλει πολλή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει.

Το πρώτο τεστ στο τουρνουά της Κύπρου στέφθηκε με αποτυχία, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν κακός σε κρίσιμα σημεία του φιλικού με την ΑΕΚ, δεν είχε ρυθμό και σαφείς ρόλους.

Το συγκεκριμένο τουρνουά διεξάγεται για τον Τσάβι Πασκουάλ με την σημαντική παράμετρο της παντελούς απουσίας πλέι μέικερ.

Η απουσία είναι παντελής επειδή ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο μοναδικός «καθαρός» πόιντ γκαρντ που έχει στη διάθεσή του ο Καταλανός, ξεκίνησε βασικός και νόμισε πως είναι ο Διαμαντίδης!

Άρχισε να κάνει… τρέλες, «μαϊμουδίζοντας» τον παλαίμαχο άσο και αγνοώντας ουσιαστικά το πλάνο σε άμυνα και επίθεση. Δικαίως αποσύρθηκε στον πάγκο μετά από 2,5 λεπτά και δεν ξαναμπήκε.

Το παιδί ο Παπαντωνίου την επόμενη εβδομάδα είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα είναι στην ομάδα. Δεν υπάρχουν συνεπώς απαιτήσεις, αντίθετα πολύ καλές εντυπώσεις για την προσπάθειά του.

Από τον Καλαϊτζάκη όμως, τον οποίο ο ίδιος ο Πασκουάλ κράτησε στην ομάδα ως τρίτο πλέι μέικερ, υπάρχουν και τεράστιες. Χωρίς τους Καλάθη και Λεκαβίτσιους είχε μεγάλη ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Θα πρέπει να συγκεντρώσει το μυαλό του και να μην βιάζεται στην καριέρα του. Πάμε παρακάτω…

Στο παιχνίδι υπήρχαν διαστήματα που οι πράσινοι έμοιαζαν χαμένοι. Χωρίς σαφή κατεύθυνση πάνω στο παρκέ, έκαναν πολλή ώρα να βρουν θέσεις στην άμυνα και την επίθεση, να «στήσουν» το πλάνο τους δηλαδή για να βγουν οι παγίδες ή οι πάσες αντίστοιχα, έψαχναν την εξεζητημένη προσπάθεια απέναντι στο… δάσος από χέρια που είχε φτιάξει η άμυνα ζώνης της ΑΕΚ.

Ναι, ζώνη. Διότι πολλές θα είναι οι ομάδες, κυρίως στην Α1, που θα επιδιώξουν να παίξουν με το μυαλό των σουτέρ και να τους προκαλούν να ευστοχήσουν από την περιφέρεια για να τους κερδίσουν, όταν αυτοί θα είναι «ταμπουρωμένοι» μέσα στη ρακέτα.

Συνεπώς απαιτείται πάρα πολλή δουλειά ακόμα για να αποκτήσει η ομάδα αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ανάγνωσης της άμυνας, απόφασης και εκτέλεσης.

Επίσης είδαμε πολλή ώρα (και λόγω των απουσιών) τον Λάσμε «τεσσάρι». Ο Γκαμπονέζος για την ώρα δείχνει πως έχει χάσει την σούπερ εκρηκτικότητά του, αλλά είναι τρομερά βελτιωμένος στις φάσεις από τα τέσσερα μέτρα και με πρόσωπο στο καλάθι. Το πικ εντ ποπ θα είναι ένα από τα… σουξέ του φέτος.

Δεν είδαμε τον Τζέιμς Γκιστ. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς πλέι μέικερ να του σηκώσει τη μπάλα κοντά στη στεφάνη και με άμυνα ζώνης ήταν δύσκολα για τον Αμερικανό.

Ο Λάνγκφορντ ξεκίνησε άσχημα, ήταν μπερδεμένος, αλλά στη συνέχεια όταν ο Πασκουάλ του έδωσε «καθαρές» φάσεις στο ένας εναντίον ενός έδειξε την κλάση του.

Θετική ήταν συνολικά η εικόνα του Τόμας. Έκανε αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο τίποτε παραπάνω. Σούταρε καλά απέναντι στη ζώνη, αλλά χάθηκε κι αυτός στο «μαύρο διάστημα» των τελευταίων πέντε λεπτών.

Τα επόμενα δυο φιλικά με Χίμκι και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι σαφώς πιο δύσκολα και θα δείξουν με περισσότερη ευκρίνεια στον Πασκουάλ τι πρέπει να αλλάξει.

ΥΓ Οι ίδιες διαπιστώσεις θα γίνονταν ακόμα κι αν ο Λάνγκφορντ θα έβαζε το καλάθι στην εκπνοή και ο Παναθηναϊκός κέρδιζε. Η φάση βγήκε, η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά το ταϊμ άουτ βγάζοντας τον Αμερικανό ελεύθερο να σουτάρει κι αυτός αστόχησε. Τα υπόλοιπα όμως δεν αλλάζουν.

ΥΓ1 Από τους πλέον συνεπείς παίκτες. Εγωϊστής απέναντι στις δυσκολίες, σκληρός χαρακτήρας, «σφυρηλατεί» για όλη την ομάδα το μέταλλο του νικητή. Πάντα εκεί να δώσει λύση. Είτε με την ποιότητά του, είτε με το κορμί του. Με μια λέξη: Πολεμιστής. Αυτό είναι ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος τότε που δεν τον εμπιστεύθηκε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ