In Marinos we trust…

In Marinos we trust…

Αυτά που έχει πετύχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης μέχρι σήμερα είναι περισσότερα από όσα υπολόγιζαν όλοι, αλλά είναι μόνο η αρχή.

Στην φανέλα της ΑΕΚ γράφει μπροστά «Πάμε Στοίχημα». Αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης δυνητικά είχε… ποντάρει στον Μαρίνο Ουζουνίδη, τώρα ήδη μετρά κέρδη. Μα από τα μέσα Σεπτέμβρη; Ναι. Αυτά που έχει καταφέρει ο Ουζουνίδης με όσα έχει στα χέρια του, με όσα εμπόδια παρουσιάζονται-προκύπτουν, όσα βλέπουμε είναι πολλά περισσότερα από όσα περιμέναμε. Και αυτό του πιστώνεται.

Σαφώς και δεν περίμενα το 4-0 με τον Πανιώνιο για να βγάλω το συμπέρασμα αυτό. Αλλά είναι μια αλληλουχία γεγονότων. Η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και στο τέλος να μοιάζει… φτωχό το 4-0. Όπως έκανε με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα στην Τρίπολη, έτσι και με τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ έχει την μπάλα στα πόδια της, αυτή κάνει κουμάντο, αυτή παράγει, αυτή σκοράρει, αυτή κερδίζει. 3Χ3 και 9 βαθμούς για την Πρωταθλήτρια. Μια Πρωταθλήτρια που δείχνει θαυμαστή συνέπεια. Και αυτό είναι έργο Ουζουνίδη.

Πήρε την ομάδα με ελάχιστες προσθήκες και σημαντικές απώλειες, πίστεψε στον κορμό της Πρωταθλήτριας και πέρασε το γκραν φαβορί Σέλτικ. Εκανε όσα έπρεπε και στην Σκωτία και στο ΟΑΚΑ. Και στο τέλος έδειξε καλύτερη από την Σέλτικ των πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Με την Βίντι ήταν η ΑΕΚ όμως το φαβορί. Έκανε και εκεί καλή διαχείριση. Πάλι με προβλήματα έκανε το διπλό που έπρεπε και στο ΟΑΚΑ για 90 λεπτά διαχειρίστηκε το ματς με λάθη, σκαμπανεβάσματα, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στο τέλος.

Και στο τέλος της βραδιάς δικαίως η ΑΕΚ ήταν (είναι) στους ομίλους του Champions League. Μέσα Σεπτεμβρίου και η ΑΕΚ έχει πετύχει ήδη πολλά. Και αγωνιστικά και οικονομικά. Όλα μετράνε πια στο (σύγχρονο) ποδόσφαιρο. Ειδικά για ένα κλαμπ που βρίσκεται και προ του μεγαλύτερου έργου της ιστορίας του. Το νέο γήπεδο.

Και η υπομονή, τα λίγα λόγια, η εμπιστοσύνη και η δουλειά του Μαρίνου, τώρα τον… δικαιώνουν. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του και τώρα βλέπει το ρόστερ να γεμίζει σιγά-σιγά. Γύρισε ο Τσιγκρίνσκι, έτοιμος ο Γκάλο, μπήκε ο Γιαννιώτας, περιμένει την επόμενη εβδομάδα τα σπουδαία με Μπογέ και στο τέλος του μήνα τον Αλμπάνη. Οι τιμωρίες στην Ευρώπη τον «πληγώνουν», αλλά δεν το βάζει κάτω. Δεν κλαίγεται. Θα την βρει την άκρη. Η ΑΕΚ χωρίς Λιβάγια, Μπακασέτα και Λόπες θα πάει συνειδητοποιημένη και ρεαλίστρια στο Αμστερνταμ. Και αυτά είναι καλός οδηγός.

ΥΓ: Ο Πόνσε λύνεται. Βάζει γκολ. Το «φαΐ» του φορ είναι τα γκολ. Όπως και αν μπαίνουν. Πήρε μπρος στην Ελλάδα, θα χρειαστεί πολύ στον όμιλο του Champions League στις τέσσερις αγωνιστικές που θα λείπει ο Λιβάγια.

ΥΓ1: Μάνταλος-Μπακασέτας «κουβάλησαν» την ΑΕΚ στις πλάτες τους, σε ένα ματς που χρειαζόταν υπομονή μέχρι το πρώτο γκολ. Δεν είναι φαντεζί, δεν ενθουσιάζουν. Αλλά δουλεύουν για το σύνολο, για την ομάδα. Και για αυτό οι προπονητές τους εμπιστεύονται. Με κλειστά τα μάτια.

YΓ2: Με την φωτοβολίδα ευθείας βολής σε θύρα με παιδιά και ηλικιωμένους δεν τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης που έβριζε και έκανε χειρονομίες θα έχει την ίδια τύχη όπως και ο Χιμένεθ πέρυσι για την απαράδεκτη χειρονομία του στην Λεωφόρο; «Καυτά» ερωτήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επιτροπές του.

ΥΓ3: Για την ίδια φωτοβολίδα ευθείας βολής σε θύρα με παιδιά και ηλικιωμένους ο Πανιώνιος δεν ζήτησε να μην συνεχιστεί το ματς με τον ΠΑΟΚ. Για το πανό της Original που έκανε λόγο για υπόγειες και μη σχέσεις του με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ παλαιότερα και τώρα, δεν ήθελε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Πόση αλήθεια αντέχεις;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ