Απέναντι στους δυνατούς θα δυναμώσεις και εσύ…

Απέναντι στους δυνατούς θα δυναμώσεις και εσύ…

Με τη φιλοσοφία του Μίτσελ θα πρέπει να ανέβει το… βουνό του Γιουρόπα ο Ολυμπιακός!

Ξεκίνησε με τους Ελβετούς και έβαλε επτά γκολ στην Λουκέρνη από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Στη συνέχεια ανέβηκε κατηγορία, όταν βρήκε απέναντί του Άγγλους, αλλά και η Μπέρνλι αποχώρησε από τη διαδικασία με τέσσερα γκολ στην πλάτη και τώρα υπάρχουν μπροστά Ισπανοί και Ιταλοί.

Για τον Ολυμπιακό η… ορειβασία δεν έχει τελειωμό και ποιος το περίμενε ότι σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα έβρισκε απέναντί του την Ρεάλ Μπέτις και την Μίλαν- εκτός της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Για να φτάσουν στην κορυφή του βουνού ο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα πρέπει να αποκλείσουν έναν εκ των δύο εκπροσώπων από τις πιο σημαντικές σχολές ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και αυτό όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Στην προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας οι ερυθρόλευκοι είχαν βρεθεί στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (από το γκρουπ των… αδυνάτων) και τώρα θα αντιμετωπίσουν Μπέτις και Μίλαν. Τύχη… βουνό, χωρίς καμία αμφιβολία και μπορεί η Μίλαν να διαθέτει την πιο «βαριά» φανέλα, όμως, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η Μπέτις φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει την «υπέρβαση» στην πρεμιέρα του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, το βράδυ της Πέμπτης, έχοντας στο νου του τη φιλοσοφία του Μίτσελ, που έλεγε ότι για να γίνεις πιο δυνατός θα πρέπει να έχεις στο άλλο μισό του γηπέδου πιο ισχυρές ομάδες από εσένα, καθώς δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να νικάς τους αδύναμους.

Κάπως έτσι οι κόκκινοι είχαν νικήσει με τον Ισπανό στον πάγκο τους μερικά από τα πιο ισχυρά κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Μπενφίκα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους, συνεπώς έχουν να επιδείξουν τα δικά τους «παράσημα» μπαίνοντας και σε αυτήν τη μάχη.

Η βασική διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει τώρα στον πάγκο του τον Πέδρο Μαρτίνς και οι Πορτογάλοι φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ οι Ισπανοί παίρνουν το ρίσκο να παίξουν πιο τολμηρά, όπως το είχε κάνει τότε ο Μίτσελ και δικαιώθηκε. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και σε αυτό το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπέτις και στη συνέχεια θα παίξει εκτός έδρας με την Μίλαν, πριν να πάει στα δύο ματς με την Ντουντελάνζ.

Αν ο κουμπαράς του γεμίσει με βαθμούς από αυτά τα πρώτα παιχνίδια, τότε αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος, καθώς στη συνέχεια της διαδρομής θα περιμένει να «εισπράξει» και από τις αναμετρήσεις ανάμεσα στην Μίλαν και την Μπέτις. Δεν θα είναι εύκολο, όμως ο Ολυμπιακός θα τις διεκδικήσει τις πιθανότητές του, κυρίως γιατί τον ιντριγκάρουν περισσότερο οι πιο επικίνδυνες αποστολές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ