Με +5 ξεχνάς κάθε… Αγιαξ

Με +5 ξεχνάς κάθε… Αγιαξ

Η ΑΕΚ που πρέπει να κερδίσει στην Τούμπα για το πρώτο «μαξιλαράκι» της σεζόν και η αστεία προσέγγιση της Πειθαρχικής Επιτροπής στην υπόθεση Πασχαλάκη.

Κυριακή αργά το βράδυ. Ελπίζω βασικά να τελειώσει το ματς «βράδυ Κυριακής» και να μην δούμε ξανά ντου, όπλα, μπράβους και άλλα «όμορφα» στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας που με τόσο κόπο η κοινωνία του ΠΑΟΚ προσπαθεί να «ξεπλύνει» εδώ και μήνες. Ευτυχώς ανεπιτυχώς για την πλατιά μάζα των φιλάθλων στην χώρα. Το επαναλαμβάνω: Μακάρι να τελειώσει στην ώρα του και ήρεμα το ντέρμπι. Επανέρχομαι. Κυριακή βράδυ, το ντέρμπι έχει τελειώσει και η ΑΕΚ έχει κερδίσει. Ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ μετά το «χαστούκι» στο Αμστερνταμ. Η ΑΕΚ είναι «καβάλα στο άλογο» στη βαθμολογία και ο ΠΑΟΚ στο -5. Αν δεν γίνει αυτό, η ΑΕΚ θα παραμένει κοντά στην κορυφή σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Πολύ ξεκάθαρη η κουβέντα, πολύ ξεκάθαρο όμως και ότι η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και αυτός είναι ο στόχος. Από εκεί και πέρα, ματς που δεν κερδίζεις πας για να μην το χάσεις μετά. Επίσης ξεκάθαρο και ποδοσφαιρικός νόμος.

Ο ΠΑΟΚ έχει την πίεση στα πόδια του. Την αλαζονεία στο μυαλό του. Ένα δυνατό ρόστερ και έναν πολύ καλό προπονητή στον πάγκο που αν πλήρωνε φόρο για τις αρλούμπες που αραδιάζει κατά καιρούς, θα το σταματούσε ο ίδιος.

Η Μπενφίκα και η Τσέλσι τιμώρησαν τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Προφανώς και η ΑΕΚ δεν είναι ούτε Μπενφίκα, ούτε Τσέλσι. Ούτε το ρόστερ έχει, ούτε το όνομα, ούτε… τίποτε. Όμως με την ίδια λύσσα οι παίκτες της θα πάνε να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ.

Τα όσα έγιναν στο Αμστερνταμ αναλύθηκαν. Η ΑΕΚ έπρεπε να περιμένει, πρέπει να περιμένει ότι και στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου θα έρθουν ήττες. Θα έρθουν τέτοιες δύσκολες βραδιές. Και σε έναν όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Αγιαξ δεν πρέπει να πέφτεις από τα… σύννεφα. Και αν πέφτεις, πρέπει να βρεις… τρόπο να σηκωθείς. Τέσσερις ημέρες μετά το Αμστερνταμ, έρχεται η Τούμπα. Εδώ θέλει μυαλό, διαχείριση, τακτική.

Η ΑΕΚ με Λιβάγια-Μπακασέτα στην επίθεση θα πάρει φρέσκα πόδια εκεί που… πόνεσε την Τετάρτη. Στην άμυνα άντε να μπουν αυτά των Λόπες-Τσιγκρίνσκι και… αν. Δεν βλέπω άλλες αλλαγές. Και τα περισσότερα παιδιά θα είναι οι παίκτες που σήκωσαν το Πρωτάθλημα πέρυσι και θα έχουν έναν έξτρα λόγο να πάνε μέσα στην Τούμπα και να δείξουν ξανά αυτό το μέταλλο που τους έδωσε τον τίτλο πέρυσι. Αυτή την ΑΕΚ δύσκολα την κερδίζεις στην Ελλάδα. Το ίδιο ίσχυε και στα προκριματικά του Champions League, αλλά στους ομίλους η κουβέντα αλλάζει. Και η ΑΕΚ το έμαθε. Ο Ολυμπιακός το ξέρει καλά. Ο ΠΑΟ επίσης. Ο ΠΑΟΚ δεν το έχει μάθει ποτέ του.

Η Ευρώπη λέει αλήθειες. Σκληρές. H AEK για 45 λεπτά αντιστάθηκε στην έδρα του Αγιαξ. Στα επόμενα 45 απλά κοιτούσε χωρίς να αντιδρά τον πρωτοπόρο της Ολλανδίας Αγιαξ. Ο ΠΑΟΚ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια με το playstation του Σάρι της 5ης πέρυσι στην Αγγλία Τσέλσι και πρωτοπόρου φέτος μαζί με την Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη που κάποτε κέρδιζε τους πάντες, τώρα είδε την Μπέτις του Σετιέν να έχει… κατοχή 1940, τον ΟΣΦΠ πίσω από το κέντρο να μαρκάρει και αν ξεμυτούσε είχε καλώς κόντρα στην 10η της Ισπανίας. Πήρε ισοπαλία και πανηγυρίζει που δεν έχασε. Καλώς θα πω.

Τα προκριματικά έφυγαν, αλλά οι όμιλοι είναι δύσκολοι και έχουν απαιτητικά ματς. Η Ελλάδα είναι μία άλλη ιστορία. Και η ΑΕΚ πρέπει να το καταλάβει άμεσα διότι έχει Τούμπα εκτός έδρας και το πιο δύσκολο έργο ξανά και από τους τρεις. Η ΑΕΚ εδώ έχει τον τρόπο της να παίρνει αυτό που θέλει. Ο Ουζουνίδης έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα και αυτό φάνηκε κυρίως στην Τρίπολη. Το να είναι η ΑΕΚ στο +5 από τον ΠΑΟΚ το βράδυ πρέπει να είναι ο στόχος. Θα είναι το πρώτο «μαξιλαράκι» της σεζόν για την ΑΕΚ.

ΥΓ: Η παρουσία του Πασχαλάκη ίσως είναι και καλό για την ΑΕΚ. Η διαδικασία στα αρμόδια όργανα (νέα πρόεδρος στην Πειθαρχική) είναι αστεία όμως σε κάθε περίπτωση.
-16 Σεπτεμβρίου έγινε το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
-20 Σεπτεμβρίου έκανε τη δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας
-21 Σεπτεμβρίου πήρε αναβολή σε πρώτο βαθμό ο ΠΑΟΚ επειδή έπαιζε χθες βράδυ με την Τσέλσι και δεν πρόλαβαν να έρθουν οι δικηγόροι του!
Ο Χιμένεθ πέρυσι 19/11 έκανε την χειρονομία στην Λεωφόρο, 24/11 τιμωρήθηκε, 22/12 αυξήθηκε η ποινή του. Όπως έπρεπε δηλαδή και ορθά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ