Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι «must win» για τον ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι «must win» για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αφήσει άμεσα πίσω την ήττα από την Τσέλσι και να συγκεντρωθεί στο ντέρμπι με την Ένωση που ακολουθεί

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 από την Τσέλσι στην Τούμπα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, χωρίς να μπορέσει να βγάλει ουσιαστική αντίδραση. Δεν ήταν μια ήττα καταστροφή, αλλά προφανώς δεν άρεσε και σε κανέναν και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, με την καθολική υπεροχή των Λονδρέζων. Αλλά αυτή η Τσέλσι δεν παίζεται!

Το τρικ του Λουτσέσκου να παίξει χωρίς σέντερ φορ και με τους Πέλκα-Σάκχοφ μπροστά στην επίθεση για να μπορέσει να κλείσει καλύτερα τους διαδρόμους των Λονδρέζων δεν του βγήκε και η ήττα ήρθε φυσιολογικά απέναντι στην καλύτερη ομάδα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα.

Μπορεί να μην ήρθαν ο Αζάρ, ο Νταβίντ Λουίζ και ο Κέιχιλ, αλλά όχι η Τσέλσι δεν έπαιξε με τα «δεύτερα» αλλά με 6-7 βασικούς της συν 4-5 αλλαγές παικτών που είναι στο rotation, οι οποίοι ήταν ο Γουίλιαν, ο Μοράτα, ο Μπάρκλεϊ, ο Κρίστιενσεν και Ζαπακόστα. Αυτοί κοστολογούνται περισσότερο από όσο κοστίζει όλη η Super League μαζί. Ναι, οι 4-5 αλλαγές που έπαιξαν στην Τούμπα κάνουν πάνω από 250 εκ. ευρώ…

Η Τσέλσι είναι τοπ ευρωπαϊκή ομάδα και ο ΠΑΟΚ είχε την ατυχία να την πετύχει και σε σούπερ φάση της, καθώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Αγγλίας με 5Χ5 νίκες και παίζει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο (πιο επιθετικό) μετά την άφιξη του Μαουρίτσιο Σάρι το περασμένο καλοκαίρι.

Σε μία φάση βγαλμένη από το… play station (η μπάλα ξεκίνησε από τα πόδια του τερματοφύλακά της και κατέληξε στα δίκτυα του Πασχαλάκη) πέτυχε νωρίς στο 7’ το γκολ που έκρινε το παιχνίδι με τον Γουίλιαν και μετά είχε ένα σωρό ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Μετά το 35’ ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ισορροπήσει κάπως το παιχνίδι κι αυτό αφού ο Λουτσέσκου αποφάσισε να δώσει εντολή στον Σάκχοφ να παίξει λίγο πιο πίσω για να κλείσουν περισσότερο οι χώροι.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά, η ιδέα του Λουτσέσκου δε δούλεψε, το ματς στράβωσε από νωρίς και ο Δικέφαλος μάλλον πρέπει να είναι και ευχαριστημένος στο τέλος που δεν γνώρισε πιο βαριά ήττα. Όσο βέβαια το σκορ έμενε στο ένα γκολ διαφορά υπήρχε η ελπίδα ότι ίσως μπορούσε η ομάδα να «κλέψει» έστω έναν βαθμό στο τέλος, αλλά ο ΠΑΟΚ παρότι προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στο φινάλε, δεν μπόρεσε να απειλήσει ποτέ ουσιαστικά.

Ο Δικέφαλος είχε χάσει με 4-1 από την Μπενφίκα παίζοντας πολύ καλύτερα από ότι απέναντι στην Τσέλσι που έχασε μόνο με 1-0, αλλά οι Άγγλοι τον υποχρέωσαν σε πιο παθητικό ρόλο, κυριαρχώντας μέσα στο γήπεδο.

Όλοι παραδεχθήκαμε ότι η Τσέλσι είναι ομάδα άλλης κλάσης και είναι λογικό να θεωρείται το «Νο 1» για την κατάκτηση του φετινού Europa League.

Ο κόσμος περίμενε περισσότερη μαχητικότητα από τους παίκτες και καλύτερη αγωνιστική εικόνα, αλλά όσο και αν πάλεψε η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα απέναντι σε αυτήν την Τσέλσι.

Η αλήθεια είναι ότι από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και μετά, η απόδοση του ΠΑΟΚ κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα.

Και αν δεν στην Ελλάδα απέναντι στις μεσαίες ομάδες αρκούν ακόμη και μέτριες εμφανίσεις, από τον σαφώς ανώτερο και ποιοτικότερο ΠΑΟΚ (μαζί με κάποιες ατομικές εξάρσεις), στην Ευρώπη απέναντι σε ομάδες πρώτης γραμμής όπως η Μπενφίκα και η Τσέλσι, αυτό δεν είναι αρκετό.

Ίσως οι διακυμάνσεις στην απόδοση της ομάδας να οφείλονται και στη χρησιμοποίηση περισσότερων από τους καινούριους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα φέτος, καθώς ο Λουτσέσκου θέλει να τους βάλει στο rotation.

Ο Ρουμάνος μας έδειξε από πέρυσι ότι ξέρει καλά τι θέλει και πως να το πάρει από τους παίκτες του, ξέρουμε τι ποδόσφαιρο θέλει και μπορεί να παίξει η ομάδα και έτσι μπαίνοντας σε μια δύσκολη φάση του προγράμματος με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια θέλει να έχει περισσότερες επιλογές για το rotation για να φρεσκάρει καλύτερα την 11άδα του.

Σειρά έχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Αυτό είναι ένα «must win» παιχνίδι. Για πολλούς προφανείς λόγους. Ο ΠΑΟΚ αν δεν κερδίσει, μπορεί να βρεθεί από την 4η αγωνιστική στο -4 ή -5 από την κορυφή της βαθμολογίας και μετά θα γίνουν πολύ πιο «δύσβατες» οι επόμενες 26 αγωνιστικές για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η νίκη απέναντι στην Ένωση (που του έκλεψε πέρυσι το πρωτάθλημα που κέρδισε μέσα στα γήπεδα, στα χαρτιά και στις δικαστικές αίθουσες) είναι μονόδρομος, γιατί μετά θα παίζει κάθε εβδομάδα με την πλάτη στον τοίχο ως το τέλος της σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ