Τα είπε όλα ο τρόπος: Αυτογκόλ

Τα είπε όλα ο τρόπος: Αυτογκόλ

Συμπεράσματα από την πρώτη ήττα του Άρη στο πρωτάθλημα.

Το ξανασκέφτομαι και καταλήγω στο ότι το αυτογκόλ ήταν ο πιο περιγραφικός τρόπος για να ηττηθεί ο Άρης στα Ιωάννινα. Περιγράφει μονολεκτικά το πλαίσιο στο οποίο ήρθε η πρώτη ήττα της σεζόν.

Είναι θετικό, ότι στο πρώτο ματς που περιμέναμε πως οι κιτρινόμαυροι θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα από το μεσαίο επίπεδο της λίγκας, η κατάσταση στο γήπεδο θύμιζε ένα από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια, παρά το ότι ο Άρης ήταν φιλοξενούμενος. Οκτώ (τουλάχιστον) παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Και κάπου εδώ αρχίζουν αυτά που δεν άρεσαν και εν τέλει οδήγησαν στο αποτέλεσμα. Ο Άρης δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι του για να σπάσει το τείχος αυτό, δεν είχε νέες ιδέες για την ακρίβεια, που θα τον έκαναν λιγότερο προβλέψιμο μετά το πρώτο μέρος στο οποίο ήταν κυρίαρχος αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα άνοιγε το ματς, αφού στην καλή στιγμή του είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο του Βελλίδη.

Είχε σε κακή μέρα τουλάχιστον τους πέντε από τους έξι παίκτες του από τη μέση και μπροστά, αν υποθέσουμε ότι ο Ματίγια ήταν έστω θετικός στην κυκλοφορία της μπάλας. Και δέχεται γκολ (σε φάση που ξεκινά από ατομικό λάθος, μια κατάσταση «θανατηφόρα» για ομάδα που παίζει ψηλά) σε μια απίθανη στιγμή, όταν μια κακή προσπάθεια του Λεό, φέρνει τη σπόντα στο Δεληζήση και το αυτογκόλ.

Ο Άρης ήταν αργός. Σε όλα. Αργός στη σκέψη και στην ενέργεια. Η κυκλοφορία του είναι καλή αλλά ο «επιπλέον ένας χρόνος» στον οποίο γίνεται, πάντα θα επιτρέπει σε μαζικές άμυνες να μην εκτίθενται πολλές φορές.

Αργός και στην απόφαση χθες, αφού μετά το 65ο λεπτό και το γκολ, χρειάστηκε να περιμένουμε δεκαπέντε λεπτά για να αποφασιστεί να γίνουν συνολικά οι αλλαγές στο 80’. Στο τέλος πάτησε στην περιοχή περισσότερο από όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά ποδόσφαιρο παίχτηκε ελάχιστο χρόνο.
Κάτι που είδα για πρώτη φορά, επίσης, ήταν χαμένες προσωπικές μονομαχίες.

Εξακολουθώ να θεωρώ κακή επιλογή τη χρησιμοποίηση του Μπρούνο Γκάμα στον άξονα. Ο Πορτογάλος είναι εξτρέμ, πάντα θα κλίνει στο πλάι και μετά θα αναγκάζει το Γιουνές να βγαίνει από την περιοχή, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Νομίζω, επίσης, ότι οι συνεχείς αλλαγές της τριάδας πίσω από το φορ, δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν γρήγορα συνεργασίες μεταξύ μπακ και γουίνγκερ.
Όλοι, φυσικά, δικαιούνται ορισμένες κακές μέρες στη δουλειά, είναι προφανές. Αλλά είναι αυτή ακριβώς η αίσθηση, ότι ο Άρης έχασε με τον μόνο τρόπο που θα μπορούσε χθες: Με αυτογκόλ, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που κάνει ενοχλητική για όλους στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο την αίσθηση του πρώτου κακού αποτελέσματος.

Είπαμε ότι η τριάδα αγώνων που ξεκίνησε χθες, προσφέρεται για τα πρώτα συμπεράσματα της σεζόν. Έρχεται το ματς κυπέλλου στην Τούμπα. Μεταξύ όλων των άλλων (ροτέισον, τακτική προσέγγιση, ατομική εικόνα στο πρώτο ντέρμπι) και η διαχείριση της πρώτης ήττας προστίθεται σε όσα περιμένουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ