Νίκησε αυτός που είχε τον ακριβοπληρωμένο σέντερ φορ…

Νίκησε αυτός που είχε τον ακριβοπληρωμένο σέντερ φορ…

Όταν ο Ουζουνίδης χρειάστηκε την βοήθεια από τον πάγκο δεν είχε ούτε σέντερ φορ που να τον εμπιστεύεται ούτε εξτρέμ ούτε κεντρικό χαφ.

Κάποια στιγμή μιλάει και το πορτοφόλι. Όταν είναι γεμάτο και  διαθέσιμο παίρνεις σέντερ φορ τον Πρίγιοβιτς και κάνεις την δουλειά σου. Όταν έχεις σίγουρα λεφτά από την συμμετοχή σου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τελικά δεν ενισχύεις την ομάδα, τότε θα έρθουν παιχνίδια που θα το πληρώσεις.

Όταν ο Ουζουνίδης χρειάστηκε την βοήθεια από τον πάγκο δεν είχε ούτε σέντερ φορ που να τον εμπιστεύεται ούτε εξτρέμ ούτε κεντρικό χαφ. Εβαλε τον Κλωναρίδη που δεν μπορεί να συνεισφέρει σε κλειστούς χώρους, τον Γκάλο που είναι δεξί μπακ και τον Τσόσιτς που είναι στόπερ. Αιωνία η μνήμη.

Η ΑΕΚ χωρίς τον Κλωναρίδη στην επίθεση και τον Πόνσε στην κορυφή πάει να παίξει χωρίς να κλειστεί και να περιμένει. Την ενδιαφέρει να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της όσο γίνεται περισσότερο και να αποσβέσει με αυτό τον τρόπο την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ. Ο Ουζουνίδης θέλησε να πληρώσει τον Λουτσέσκου με το ίδιο νόμισμα. Να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να σπασει τον τσαμπουκά του ΠΑΟΚ. Το σχέδιο λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό.

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν φουριόζοι στην Τούμπα και άρχιζαν να πιέζουν δημιουργώντας δυο-τρεις καλές φάσεις μπροστά στον Πασχαλάκη. Ηρθε όμως το λάθος του Λαμπρόπουλου και η ιδανική εκτέλεση του Πρίγιοβιτς να αλλάξει τις ισορροπίες.  Η ΑΕΚ παρά τα σοβαρά προβλήματα στην μεσαία γραμμή και τη μέτρια βραδιά του Λιβάγια πάλευε το παιχνίδι και δημιουργούσε ευκαιρίες.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί η αμυντική αδυναμία της ομάδας του Λουτσέσκου. Η ΑΕΚ έβαλε πολλές φορές την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων ειδικά από την πλευρά που αμυνόταν ο Μάτος. Τα ίδια ισχύουν και για το δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο. Τα δυο δοκάρια, οι επεμβάσεις του Πασχαλάκη και τα «τσαφ» του Μάνταλου και του Κλωναρίδη είναι που άφησαν την ΑΕΚ χωρίς σκορ.

Η νίκη του ΠΑΟΚ έχει την σφραγίδα του κορυφαίου στράικερ του πρωταθλήματος. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν έχει πληθωρική παρουσία στο παιχνίδι. Εμφανίζεται ενώ μπορεί να είναι εξαφανισμένος. Το φάλτσο που δίνει στην μπάλα για να πετύχει το πρώτο γκολ είναι εντυπωσιακό. Στο δεύτερο αλλάζει την μπάλα με τον Μάτος και παίρνει θέση μέσα στην περιοχή. Με ένα φαλτσαριστό τσίμπημα σκοράρει και η ΑΕΚ βρίσκεται στο καναβάτσο.

Εδώ ισχύει απολύτως το ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Κι ο Σαββίδης πλήρωσε καλά και πληρώνει και τον Πρίγιοβιτς καλά.  Συνολικά αντικρίζοντας το ματς ο ΠΑΟΚ νίκησε αλλά δεν έπεισε ότι είναι καλύτερος από την περσινή πρωταθλήτρια. Η άμυνά του ήταν σε κακή μέρα άσχετα αν οι επιθετικοί της ΑΕΚ αστοχούσαν από παντού.  Η νίκη του αναπτερώνει το ηθικό και τον βάζει σε δρόμο προς την κορυφή. Ο Λουτσέσκου επιβάλλεται να άμεσα να δει τι συμβαίνει με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Η αστοχία των παικτών της Τσέλσι και της ΑΕΚ δεν πρέπει να λειτουργήσει ως στάχτη στα μάτια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ