Πρώτος μάγκας σε όλες τις «μάχες»

Πρώτος μάγκας σε όλες τις «μάχες»

Είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Μια «μηχανή» που πατάει… γκάζι χωρίς σταματημό. Το έκανε και χθες στη Νέα Σμύρνη με κούρσα και σέντρα στο 92’. Με δυο λέξεις, Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια τεράστια νίκη στη Νέα Σμύρνη, πετυχαίνοντας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ που του χάρισε τους τρεις βαθμούς. Ένα γκολ με κεφαλιά του Χασάν που δίνει την δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Γιατί είναι προφανές πως όταν μια ομάδα καταφέρνει να πάρει μια τόσο μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις (για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική) κερδίζει πολλά και σε ότι αφορά την αυτοπεποίθηση της. Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς την στιγμή που οι αντίπαλοι του περίμεναν ότι θα σκοντάψει.

Όπως το περίμεναν και την προηγούμενη αγωνιστική. Η επιμονή όμως των ερυθρόλευκων δικαιώθηκε και θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στην προσπάθεια που έκαναν οι πειραιώτες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ίδιο και την περασμένη αγωνιστική. Κι αυτό δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια δουλεμένη ομάδα και σε ότι αφορά τα τρεξίματα και γενικότερα την φυσική της κατάσταση.

Πάμε όμως να δούμε κι έναν παίκτη που εξελίσσεται φέτος σε μεγάλο πρωταγωνιστή για την ομάδα του Πειραιά. Ο λόγος για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος είναι «άλλος» παίκτης σε σχέση με την περσινή σεζόν.

To10.gr σας είχε ενημερώσει σχετικά εδώ και αρκετό καιρό, για τους λόγους που ο διεθνής Νορβηγός αμυντικός εμφανίζεται αναγεννημένος την φετινή σεζόν. Και πρέπει να σταθεί κάποιος στην απόδοση του δεξιού μπακ του Ολυμπιακού, γιατί κατάφερε να κάνει κάτι πολύ δύσκολο στην φάση του γκολ των ερυθρόλευκων.

Ήταν μια ακόμα κούρσα από τα δεξιά, δείχνοντας πως είχε τις δυνάμεις (κυρίως αυτές) αλλά και το «καθαρό» μυαλό για να βγάλει την καλή σέντρα. Σίγουρα υπήρξαν και στιγμές στο χθεσινό ματς που θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεκτόν.

Ωστόσο θα πρέπει εδώ να επισημανθεί πως έκανε τόσο καλή δουλειά επιθετικά με αμέτρητες επελάσεις προς την περιοχή του Πανιωνίου, που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να προλάβει και όλες τις αντεπιθέσεις των κυανέρυθρων.

Ο Ομάρ είναι φέτος πρώτος μάγκας για τον Ολυμπιακό και φωνάζει «παρών» σε όλες τις μάχες που έχουν δώσει οι ερυθρόλευκοι. Τα έχει κάνει όλα και οι εμφανίσεις του αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα για τους πειραιώτες την φετινή σεζόν.

Δείτε για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο βγάζει την τέλεια σέντρα στον Χασάν ο Νορβηγός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά. Είναι η ιδανική σέντρα με την μπάλα να πηγαίνει «συστημένη» στο κεφάλι του Αιγύπτιου επιθετικού του Ολυμπιακού.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ελαμπντελαουί εξελίσσεται σε καθοριστικό παίκτη για την πορεία του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν. Τόσο καθοριστικό που είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Κι επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο διεθνής δεξιός μπακ είχε παίξει βασικός στο ματς με την Μπέτις, πραγματοποιώντας μιαν ακόμα πολύ καλή εμφάνιση. Και ο Ομάρ έδειξε με την απόδοση του στη Νέα Σμύρνη πως φέτος δεν καταλαβαίνει από κούραση.

Όσο για τον Χασάν; Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού πέτυχε ένα γκολ που είναι σήμα – κατατεθέν για τα σέντερ φορ περιοχής. Σήμα – κατατεθέν για τους ψηλά κορμιά που κινούνται περισσότερο μέσα στην περιοχή. Ο 25χρονος στράικερ έκανε την σωστή κίνηση καθώς μπήκε ανάμεσα στα δύο στόπερ του Πανιωνίου, βρίσκοντας αυτά τα λίγα εκατοστά που ψάχνει ο γκολτζής για να βρεθεί σε θέση βολής.

Κι απ’ την στιγμή που η σέντρα του Ελαμπντελαουί ήταν ιδανική, ο Χασάν έδειξε πως έχει τον τρόπο να σκοράρει. Δεν τα κατάφερε με την Μπέτις αλλά το κατάφερε στη Νέα Σμύρνη. Και είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του διεθνούς στράικερ ότι κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ