Να το θυμάσαι σαν με συναντάς, ντροπή της προσφυγιάς

Ο γαύρος πλήρωνε για 1/4 του αιώνα βαρύ τίμημα για τον Κούδα, φαντάσου τι έχει να τραβήξει η χάρτινη για τα περσινά.

Να το θυμάσαι σαν με συναντάς, ντροπή της προσφυγιάς | to10.gr

Κάποτε ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αρπάξει τον Κούδα, γνωστή και χιλιοειπωμένη η ιστορία..Το ανήθικο της πράξης ήταν αδιαμφισβήτητο, η συνολική οπτική της φάσης κρίνεται ανάλογα με την οπαδική ταυτότητα του καθενός.

Ο γαύρος ζαχάρωνε έναν παίκτη που θα τον έκανε καλύτερο, το ανήθικο της συμπεριφοράς δεν ακυρώνει την ανθρώπινη διάσταση της επιθυμίας.

Η 10η εντολή που παρεμπιπτόντως ήταν και ο αριθμός του Κούδα, αναφέρει «ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου, ουκ επιθυμήσεις την οικίαν του πλησίον σου, ούτε τον αγρόν αυτού, ούτε τον παίδα αυτού, ούτε την παιδίσκην αυτού, ούτε του βοός αυτού, ούτε του υποζυγίου αυτού, ούτε παντός κτήνους αυτού, ούτε όσα τω πλησίον σου εστί.».

Σε ελεύθερη μετάφραση σου λέει να μην επιθυμήσεις οτιδήποτε ανήκει σε άλλον, όλα από την επιθυμία ξεκινάνε, χωρίς αυτήν ακυρώνονται οι διάδοχες πράξεις.Ο Θεός Είναι τόσο Σοφός που δε θα σπαταλούσε μια εντολή για κάτι που δεν ήταν συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε επιθυμήσει κάτι που δεν είναι δικό μας, από τον αναπτήρα του διπλανού μας μέχρι τη γυναίκα του φίλου μας, κόβουμε φλέβα για τη γειτόνισσα που είναι παντρεμένη ενώ ξέρουμε πως δεν είναι σωστό κι ενίοτε μας κυριεύουν οι ενοχές, εντούτοις είμαστε αδύναμοι να το ελέγξουμε και να το αποτρέψουμε..

Αν μας εκμυστηρευτεί κάποιος κολλητός πως βγάζει καψούρα με τη γυναίκα του άλλου, θα τον δούμε με κατανόηση, ούτε θα χαλάσουμε τη σχέση μας, ούτε θα τον ρουφιανέψουμε. Εκτός αν η ταυτότητά αναφέρει διεύθυνση στον Χαρίλαο της Θεσσαλονίκης.

Αν όμως η περίπτωση δεν αφορά κάποιον τρίτο αλλά την πέσει στη δική μας γυναίκα, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα, αντικείμενα, κροτίδες, ντου στον αγωνιστικό χώρο και διακοπή του αγώνα

Ούτε οι γαύροι δικαιούνται λοιπόν να απορούν για τη δική μας συμπεριφορά, η δράση γεννά αντίδραση.. Όπως αυτοί όχι με τον Μωσαϊκό αλλά με τον ανθρώπινο νόμο που τα θέλω του καθενός υπερισχύουν, προσπάθησαν να πάρουν κάτι δικό μας, έτσι κι εμείς παλέψαμε να το κρατήσουμε  και στην πορεία τους δώσαμε να καταλάβουν πως δεν είμαστε ούτε καλά παιδιά, ούτε εύκολοι αντίπαλοι..

Το ότι απετράπη η κάθοδος του παίκτη στον Πειραιά ήταν το λιγότερο, ο γαύρος πλήρωσε βαρύ και διαχρονικό τίμημα για εκείνη τη απόπειρα, για 1/4 του αιώνα ερχόταν Τούμπα έδινε παράσταση σόλο κλαρίνο και αποχωρούσε με την όπισθεν.

Αν λοιπόν πλήρωσε τέτοιο τίμημα για μια 25ετία, πέφτοντας στο πιο σύνηθες αμάρτημα της ανθρωπότητας, φανταστείτε τι έχει να τραβήξει η χάρτινη, τις προσεχείς χιλιετίες, για κάτι πρωτοφανές στα χρονικά..

Τους το έγραφα και τότε που το θέμα ήταν στην επικαιρότητα, πως θα το πληρώνουν για μια ζωή, είναι νόμος πως αυτό που κλέβεις το επιστρέφεις με πολλαπλάσιο τόκο, με τρόπο μάλιστα που αδυνατεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό και προκαλεί πολλαπλάσιο πόνο στο δράστη.

Για να χει να θυμάται αφενός, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων αφετέρου.

Το ίδιο ισχύει για όλες τις συμπεριφορές που συνοδεύουν την πράξη, όπως το θέατρο στα αποδυτήρια και ο διασυρμός του Σαββίδη τις επόμενες ημέρες, με την εικόνα του να παίζει παντού, στην προσπάθεια κατασκευής άλλοθι..

Κατακριτέα η πράξη, δεν αντιλέγει κανείς, ούτε παράσημο του άξιζε, ούτε ισχυρίστηκε κάποιος πως έπρεπε να γίνει γαργάρα.

Ορθώς στιγματίστηκε, ορθώς τιμωρήθηκε και κατακρίθηκε, εκείνο το πράγμα όμως με την υπερπροβολή της φώτο ενός όπλου μέσα σε θήκη που κουβαλάνε νόμιμα όλοι οι επιχειρηματίες, ήταν πέρα από κάθε λογική και ξεπερνούσε θεαματικά τα όρια της υποτιθέμενης δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση Κούδα και στην τιμωρία που ακολούθησε, οι γαύροι δεν αρνήθηκαν ούτε την πράξη ούτε το ρόλο τους, έπαιξαν κι έχασαν. Δεν κρύφτηκαν, ούτε υποκρίθηκαν τα θύματα και τις μωρές παρθένες. Οι χάρτινοι ντύθηκαν τρομοκρατημένες μαυροφορούσες χήρες επιμένοντας να αλλάξουν την ατζέντα, που ήταν η μη συνέχιση του αγώνα που έκρινε τον τίτλο! Επένδυσαν με χυδαία εμμονή στην εικόνα του Σαββίδη που δεν είχε καμμία απολύτως σχέση με την οριστική διακοπή του αγώνα και τη μετάβαση της εξέλιξης στα δικαστήρια.

Ο άρχοντας του αγώνα που έχει και το γενικό κουμάντο ανέφερε στο φ.α πως ζήτησε από τις ομάδες να επιστρέψουν, οι της Α4 όμως αρνήθηκαν να αγωνιστούν, παρ΄όλα αυτά οι βαθμοί της νίκης πακέτο με το πρωτάθλημα πήγαν στους θεατρίνους, ψεύτες και κλέφτες, που με τις πλάτες του Φλαμπουράρη και του Κοντονή κατάργησαν τους κανονισμούς..

Τότε γελούσαν βέβαια μεθυσμένοι από το νέκταρ της κατάκτησης του ψευδοπρωταθλήματος, όπως οι κακοποιοί που μαστουρώνουν μετρώντας τα κλοπιμαία..

Λίγους μήνες μετά κλαίνε και οδύρονται, ψάχνουν να βρουν τι, πως, γιατί, ποιος φταίει;  Άγιαξ, Τούμπα και τα καλύτερα έρχονται, ακόμα δεν είδαν τίποτα, αυτά δεν τα λες ούτε ορεκτικά.

Μετά το θέατρο και την κλοπή του αιώνα στην Τούμπα δεν ήταν μόνο ο τελικός του ΟΑΚΑ, λίγο μετά παίξαμε αντίπαλοι και στο μπάσκετ, καλύτερη ομάδα αυτοί, με επενδυτή και έχοντας κατακτήσει Ευρωπαϊκό, με μέτρια ομάδα και διοίκηση πρωτοδικείου εμείς, έχασαν μέσα-έξω με συνοπτικές διαδικασίες.

Αν μαζέψεις κάποιον σαπιοκοιλιά που προσπαθεί να παίξει ρακέτες σε παραλία, του φορέσεις μπλούζα ΠΑΟΚ και τον βάλεις σε τελικό Ρολάν Γκαρός απέναντι από το Ναδάλ ντυμένο με φανέλα της χάρτινης, ο πρώτος θα κερδίσει 3-0 σετ στον πιο σύντομο τελικό της ιστορίας.

Είναι αυτό που θα έλεγε παραφρασμένο το σύνθημα για το γαύρο «χάρτινη θυμήσου όταν με συναντάς, πάνω σου θ΄ ασελγώ ντροπή της προσφυγιάς»

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο