Ολυμπιακός : Όχι στην παγίδα του εύκολου ματς

Ολυμπιακός : Όχι στην παγίδα του εύκολου ματς

H αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, η οποία εσφαλμένα χαρακτηρίζεται ως εύκολη από τον κόσμο, έχει πολλές δυσκολίες και κρύβει παγίδες.

Μερικοί το θεωρούν δεδομένο. Άλλοι όχι. Υπάρχουν παίκτες που αφήνουν το μυαλό τους να… ταξιδεύει και να βλέπουν μπροστά και  παιχνίδια που θα έρθουν. Στον Ολυμπιακό όχι. Το μότο «Ένα ματς τη φορά» ακολουθεί τους «ερυθρόλευκους» εδώ και χρόνια και ουσιαστικά είναι και η νοοτροπία των επιτυχιών αυτής της ομάδας. Υπάρχει λοιπόν το χάρισμα να απομονώνονται τα αποτελέσματα και άπαντες στον Πειραιά να αφήνουν στην άκρη ότι έχει συμβεί, ακόμα δύο μέρες πριν. Εν προκειμένω όμως, ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία σούπερ εβδομάδα με δύο νίκες σερί στην Ευρωλίγκα, την επαγγελματική επικράτηση στη Ρόδο και την σταδιακή επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στις προπονήσεις της ομάδας.

Γεγονότα που σίγουρα έχουν αντιστρέψει το κλίμα στους «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι φιγουράρουν στην κορυφή της Ευρωλίγκας, έχοντας δίπλα τους την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 6-2 ρεκόρ.  Αρκούν όλα αυτά τα για να έρθει το διπλό σήμερα στο Μιλάνο; Όχι..

Ο Πιανιτζάνι μπορεί να έχει κάνει έναν… αχταρμά την Ολίμπια, όμως το ταλέντο δεν λείπει από τους Μιλανέζους. Η απουσία του Γκάουντλακ μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τους γηπεδούχους, ο Τζέρελς μοιάζει σαν να μην πέρασε μία μέρα μακριά από το Μεντιολάνιουμ φόρουμ, ενώ και οι Ιταλοί προέρχονται από δύο θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να αποδείξει μέσα στο παρκέ ότι είναι το φαβορί. Εκεί κρίνονται όλοι. Πάνω από όλα πρέπει να βγάλει τη περσινή «ρετσινιά» από πάνω του, για τα χαμένα εύκολα ματς. Ειδικά έπειτα από το διπλό στην Τουρκία επί της Φενέρ, είναι αποτυχία να φύγεις ηττημένος από την Ιταλία.

ΥΓ1 Η απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για τον Ολυμπιακό. Αρχικά χάνεται ένας πάουερ φόργουορντ, άρα οι «ερυθρόλευκοι» μένουν με τους Πρίντεζη και Ουίλτζερ στο «4». Άντε και λίγο τον Παπαπέτρου. Ταυτόχρονα, στα ψηλά κορμιά της Αρμάνι, ο Σφαιρόπουλος δεν θα έχει τον Αγραβάνη που είναι ένα καλό «μπαλαντέρ» στο σέντερ. Ταυτόχρονα, αν στραβώσει το ματς, προτιμάω να δω Μάντζαρη στα 14 λεπτά και τον Τολιόπουλο στα 10 τουλάχιστον.

ΥΓ2 Κεφάλαιο Εθνική: Συγνώμη… Ποιοι μπορούν να κατακρίνουν τους παίκτες του Ολυμπιακού για την επιλογή τους; Τι να πουν ας πούμε στον Πρίντεζη; Που έζησε το θέατρο του παραλόγου το καλοκαίρι, άφησε το παιδί που μόλις γέννησε η γυναίκα του στην Αθήνα και έτρεχε για το… τσίρκο της ΕΟΚ; Τι να πουν ας πούμε στον Μάντζαρη, ο οποίος στις τελευταίες δύο κλήσεις του είναι ουσιαστικά ο 12ος παίκτης της ομάδας και επιστρέφει… άπραγος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, χωρίς να έχει το παραμικρό παράπονο; Τι να πει στους Παπ που είναι ΠΑΝΤΑ εκεί για την γαλανόλευκη; Μην θυμηθούμε τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είναι δίπλα όποτε τους ζητήθηκε.

ΥΓ3 Θεωρώ ότι έκαναν φάουλ οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Είτε από την αρχή για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους γαλανόλευκη ή καθόλου για να μείνουν προσηλωμένοι στους στόχους της ομάδας τους. Ηθελα να δω τι θα γινόταν εάν έπαιζε εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός και όχι εντός. Απορία το έχω. Θα ήταν η ίδια η μεταχείριση;

ΥΓ4 Από την άλλη, πείτε ότι ορθά αποφάσισαν να παίξουν στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Σκουρτόπουλος και η ΕΟΚ τι κάνουν; Τους επιβραβεύουν που διάλεξαν πρώτα την ομάδα τους και μετά την Εθνική και με ανοιχτές τις αγκάλες τους υποδέχονται στο δεύτερο παιχνίδι; Μετά συγχωρέσεως, οι 3 που θα κοπούν είναι βλάκες που έπαιξαν στο άλλο ματς; Για μένα θα έπρεπε να πει o Σκουρτόπουλος: «Διάλεξα ήδη παίκτες και με αυτούς θα πορευτώ», αλλα που.. Α… Με τον Ογκαστ τι γίνεται είπαμε;

ΥΓ5 Είμαι της άποψης ότι όποιος ρίχνει… άκυρο στην Εθνική, αν έχει τα κάκαλα η ΕΟΚ, ας αποκλειστεί εντελώς από την «γαλανόλευκη». Πως το λένε οι… πολέμιοι της Ευρωλίγκας; «Η Εθνική υπεράνω όλων». Ε οπότε, ας τιμωρήσουν τους… λιποτάκτες. Τι; Κάνει τζιζ; Όπως λένε και στο… χωριό μου την Αίγινα «Τσάμπα μάγκες…».

ΥΓ6 Και ένα τελευταίο. Με τους ΝΒΑερς; Γιατί δεν κλήθηκαν; Επειδή ήταν δεδομένη η χυλόπιτα; Αλλά τους ευρωλιγκάτους τους καλέσαμε για να κάνουμε το… κομμάτι μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ