Το «Καμαρά-Γκιγιέρμε» και η 5άδα των Ελλήνων!

Το «Καμαρά-Γκιγιέρμε» και η 5άδα των Ελλήνων!

Ο Μαρτίνς δεν φοβάται να παρουσιάσει τη δουλειά του και τα «θέλω» του δεν υποχωρούν στα «πρέπει»!

Για τον Τουρέ δεν περιμέναμε το ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό για να καταλάβουμε τι παίκτης είναι. Το μόνο ζητούμενο ήταν να διαπιστωθεί ο βαθμός της ετοιμότητάς του και όπως φάνηκε δεν έχει να καλύψει και πολλά μέτρα μέχρι να φτάσει στη βασική ενδεκάδα.

Και για τον Γκιγιέρμε ισχύει το ίδιο, αφού ο Βραζιλιάνος ήρθε στον Πειραιά με δυνατό βιογραφκό, όμως ο Καμαρά είχε ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία και από τη στιγμή που διατηρούσε το προβάδισμα, με την απόδοσή του, δεν ήταν απλό να γίνει η «αλλαγή».

Ο Μαρτίνς, βλέπετε, δεν υποχωρεί στα «πρέπει», αλλά κινείται με γνώμονα τα «θέλω» του. Και με αυτόν τον τρόπο δείχνει στους παίκτες του ότι δεν υπάρχουν «ρεζερβέ» στην ενδεκάδα, με βάση τα ονόματα, αλλά το πιο ισχυρό κριτήριο είναι η απόδοση του καθενός στο γήπεδο.

Στο συγκεκριμένο «ζευγάρι», ο Καμαρά έχει να βάλει τον ενθουσιασμό και ο Γκιγιέρμε την εμπειρία. Η ανακάλυψη του Μοντέστο κινείται (για την ακρίβεια… τρέχει) όπου υπάρχει διαθέσιμος αγωνιστικός χώρος, ενώ ο Βραλιάνος είναι πιο ώριμος στο ζήτημα της τακτικής κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει. Κι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά την τριάδα με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ, τότε γιατί να μην μπορούν να παίξουν και οι δύο;

Στο ματς του κυπέλλου άλλωστε και παρά το γεγονός ότι αυτή η ενδεκάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, εντούτοις όσο περνούσε ο χρόνος έβρισκε ρυθμό και υπήρχε συνοχή στο παιχνίδι. Το διαπιστώσαμε αυτό σε αρκετές φάσεις και θα αναφέρουμε τις δύο πιο χαρακτηριστικές.

Στο γκολ που έκρινε το νικητή, ο Σισέ ανέβασε δεξιά τον Μασούρα, ο οποίος έστειλε σέντρα ακριβείας στον Μάνο κι αυτός σκόραρε με κεφαλιά, ερχόμενος από το δεύτερο δοκάρι. Και λίγο μετά ο Γκιγιέρμε «ακινητοποίησε» την αντίπαλη άμυνα με την μπαλιά που έβγαλε στην πλάτη της, ο Κούτρης που τον κατάλαβε «έκοψε» στον Χασάν, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Αιγύπτιος σταμάτησε στο σώμα αντίπαλου αμυντικού.

Ένα ακόμη στοιχείο που μας καταδεικνύει την τεράστια συνέπεια του Μαρτίνς είναι ότι οι Έλληνες παίκτες διατηρούν το ποσοστό του 50% στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα. Πέντε παίζουν στο πρωτάθλημα (Φορτούνης, Λάζαρος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γιαννιώτης) κι άλλοι τόσοι αγωνίστηκαν στο κύπελλο (Μασούρας, Κούτρης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μάνος) .

Τις προσέχει αυτές τις «λεπτομέρειες» ο Πορτογάλος και δεν φοβάται να παρουσιάζει στο γήπεδο αυτό που πιστεύει. Όταν έχεις εμπιστοσύνη στη δουλειά σου, τότε δεν χρειάζεται ούτε καν να κοιτάς το ρολόι σου, για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει κάνει δικά του δύο ματς στο 90+2’…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ