Αυτοί που ξέρουν να παίζουν μόνο επίθεση…

Αυτοί που ξέρουν να παίζουν μόνο επίθεση…

Εχω την γνώμη ότι το ματς θα είναι συναρπαστικό. Δύσκολα κάποια ομάδα θα μπορέσει να περιορίσει την άλλη σε ρόλο παθητικό. Και οι δύο έχουν παίκτες με ταχύτητα και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Πάμε για ματς ρουλέτα…

Γουστάρω ντέρμπι από τα παλιά. Την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Οι ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Οι ομάδες να παίζουν για να αποδείξουν την ανωτερότητά τους η μία επί της άλλης. Γουστάρω στις εξέδρες οπαδούς της φιλοξενούμενης. Γουστάρω παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Γιώργος Δεληκάρης και ο Γιώργος Κούδας. Γουστάρω πράγματα που δεν γίνονται, αλλά και ορισμένα που μπορούν να γίνουν κι αν τελικά γίνουν, αυτό το ντέρμπι θα είναι ξεχωριστό.

Αρχίζω με το βασικό. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν πρόκειται να κάνει κλεφτοπόλεμο. Στον ΠΑΟΚ έχουν εδραιωμένη πεποίθηση πως είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Όταν έχεις τέτοια πίστη δεν κατεβαίνεις στο Φάληρο για να μην χάσεις. Για να νικήσεις κατεβαίνεις κι αν σου δοθεί η ευκαιρία να κατασπαράξεις τον αντίπαλο και να αποδείξεις στους πιο δύσπιστους ότι φέτος δεν παίζεσαι.

Για τον Ολυμπιακό δεν το συζητώ. Παίζει στην έδρα του με τον κόσμο στο πλευρό του και αέρα στα πανιά του από την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Θα παίξει για τη νίκη και δεν πρόκειται να κάνει σκέψεις για άλλου είδους ποδόσφαιρο πέρα από το επιθετικό.

Αρα; Αρα, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουμε ένα ανοικτό παιχνίδι με ένταση και ρυθμό. Ένα παιχνίδι όπου οι μεν θα επιδιώξουν να επιβληθούν στους δε και να τους πάρουν τον αέρα από το πρώτο σφύριγμα του Ελβετού διαιτητή.

Εχω τη γνώμη ότι το ματς θα είναι συναρπαστικό. Δύσκολα κάποια ομάδα θα μπορέσει να περιορίσει την άλλη σε ρόλο παθητικό. Και οι δύο έχουν παίκτες με ταχύτητα και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Ο Ολυμπιακός πλεονεκτεί στα χιλιόμετρα που είναι σε θέση να διανύσουν οι επιθετικοί του. Με τον Γκερέρο στην κορυφή έχει τη δυνατότητα να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στα σέντερ μπακ. Ο Ποντένσε βγάζει περισσότερα τρεξίματα από τον Μπίσεσβαρ.

Αυτά σε ότι αφορά την πίεση ψηλά που είναι πιο εύκολο να την εφαρμόσει ο Μάρτινς σε σύγκριση με τον Λουτσέσκου. Ότι ο Γκερέρο τρέχει πιο πολύ από τον Πρίγιοβιτς, σημαίνει αυτό κι όχι κάτι παραπάνω. Το κάτι παραπάνω, πολύ παραπάνω, το διαθέτει ο Σέρβος διεθνής φορ ένας πραγματικός φονιάς που μπορεί να είναι εξαφανισμένος μέχρι τη στιγμή που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ θα θελήσει να κυκλοφορήσει την μπάλα περισσότερες φορές μέχρι να την φέρει σε θέση βολής. Η ομάδα του έχει μικρότερη ταχύτητα από του Ολυμπιακού, αλλά στην ποιότητα δεν υστερεί. Κάθε άλλο μάλιστα. Υπερτερεί  επίσης στις στημένες μπάλες, εκεί που ο Ολυμπιακός έχει περίπου ξεχάσει πώς μπαίνει γκολ.

Ο Μάρτινς είναι υποχρεωμένος να πάει με λιγότερες πάσες στην επίθεση για να δημιουργήσει πρόβλημα στους μπακ του Λουτσέσκου που βγαίνουν συνέχεια μπροστά. Αν ο Κάνιας δεν τα καταφέρει να βγαίνει πρώτος στην μπάλα από τον Φορτούνη,  τότε ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει το πλεονέκτημα που μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Αν ο Ολυμπιακός παρασυρθεί από την εικόνα του ματς και βγάλει ψηλά την άμυνά του επειδή μπορεί να πιέσει, θα φανούν τα ανεπίλυτα προβλήματα που έχει στις επιστροφές.

Ένα ματς στην ρουλέτα, που μπορεί να κριθεί στο μοιραίο λάθος. Από τα λίγα που μπορούν να αποτελέσουν διαφήμιση για το υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ