Χρειάζεται υπομονή και μπόλικη δουλειά

Χρειάζεται υπομονή και μπόλικη δουλειά

Ο Ολυμπιακός χτίζεται από την αρχή, έχει αλλάξει ριζικά εικόνα, οπότε τα συμπεράσματα δεν πρέπει να είναι βιαστικά για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ και το έργο του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού.

Η πρώτη λέξη τα λέει όλα. Και για τους παίκτες και γενικότερα τον οργανισμό του Ολυμπιακού χρειάζεται υπομονή στο νέο ξεκίνημα της ομάδας και στον κόσμο από τη μεριά του.

Δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούν να αποκτήσουν την ταυτότητά τους στο παρκέ. Ανορθογραφίες υπάρχουν σίγουρα, όμως δεν γίνεται να κρίνεις τόσο εύκολα μία κατάσταση, όταν παρατηρείς πράγματα που γίνονται σωστά και ότι έχουν βάση.

Αρχικά θα πρέπει επιστρέφοντας η ομάδα από την Μόσχα να προβεί σε κάποιο ευχέλαιο. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχω κάποια νέα ενημέρωση, όμως οι ενοχλήσει στο ισχίο του Τουπάν, έρχονται να προστεθούν στο πρόβλημα του Παπανικολάου και εάν είναι κάτι σοβαρό (που το απεύχομαι) ο Ολυμπιακός μένει χωρίς τους κορυφαίους του περιφερειακούς αμυντικούς και τον Τίμα μόνο του στο «3». Εάν συμβεί αυτό τότε είναι αναμενόμενο να παίξει και πάλι για λίγη ώρα ο Βεζένκοφ ως σμολ φόργουορντ.

Δεν αφήνει πλέον τις διαφορές

Σημαντικό που τα προηγούμενα χρόνια είχε ενοχλήσει. Όταν ξέφευγε η διαφορά σε ένα παιχνίδι, τότε συνέβαινε ομαδική πανωλεθρία. Ειδικά πέρσι. Δύο ματς στη Μόσχα. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο έχανε με +20 πόντους, βρήκε το σθένος, αντέδρασε και σιγά σιγά ροκάνισε την απόσταση. Δεν κατάφερε να το πάει μέχρι τέλους λόγω κάποιων επιλογών, όμως η αντίδραση σήμαινε πολλά.

Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, την επόμενη μέρα οι Ερυθρόλευκοι ήταν πίσω με 15 πόντους από την Ούνιξ (52-37), αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, έστειλαν το ματς στην παράταση και τελικά κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα.

Συμπεριφορά που παραπέμπει στον Ολυμπιακό που έχουν λατρέψει οι φίλοι της ομάδας τόσα χρόνια και ως ένα σημείο είχε χαθεί τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Με σκαμπανεβάσματα ο Γκος

Από τους παίκτες που έχω ξεχωρίσει από την αρχή είναι ο Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος. Είχα γράψει πριν το τουρνουά στη Μόσχα ότι είναι η ευκαιρία να λάμψει ελέω της απουσίας του Σπανούλη. Στο πρώτο ματς ήταν αρνητικός ενώ στο δεύτερο ξεκίνησε εντελώς στραβά. Τα πάντα στον αθλητισμό είναι θέμα ψυχολογίας.

Στη διάρκεια της αναμέτρησης δύο σερί λάθη από τον Γκος (το ένα έμοιαζε περισσότερο θέμα τοποθέτησης του περιφερειακού του Ολυμπιακού), ένα σουτ βιαστικό και στην επόμενη φάση αδράνεια στην άμυνα όπου δεν ακολούθησε τον Χένρι. Στη συνέχεια του μένει στα χέρια η μπάλα στην επαναφορά με το σκορ στο 52-39.

Λες και τον αφύπνισε το τάιμ άουτ του Μπλατ. Ο οποίος όχι απλά δεν τον τιμώρησε βγάζοντας τον από την πεντάδα, αλλά και του ανέβασε το ηθικό αφήνοντάς τον στο παρκέ.

Ο Γκος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κατά τη διάρκεια του ματς, εκεί όμως που έπρεπε, δήλωσε εκκωφαντικά «παρών» δικαιώνοντας απόλυτα τον προπονητή του.

Αυτό που κρατάω είναι πως δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη. Ο Ολυμπιακός εξαιτίας του οδηγήθηκε στην παράταση και ήταν ο παίκτης που μαζί με τον Πρίντεζη, κουβάλησαν την ομάδα τους μέχρι τέλους.

Η χαρά να μας… αμφισβητεί ο Σάσα

Στο άκουσμα της απόκτησής του πολλοί τσίνησαν. Δεν είναι ψέμα. Είχα και εγώ τις αμφιβολίες μου. Έχοντας την εικόνα του Σάσα Βεζένκοφ στην Μπαρτσελόνα και με δεδομένο το τι πίστευα ότι χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο «4», την έβλεπα ως λάθος επιλογή από θέμα προγραμματισμού.

Ο Σάσα όμως είχε άλλη άποψη. Και χαίρομαι τρελά που μας το αποδεικνύει διαρκώς. Από την Κρήτη, με την Εφές και τώρα με την Ούνιξ, ο Βεζένκοφ παλεύει την κάθε φάση, δίνει έμφαση στις στιγμές που θεωρούσαμε ότι είναι αυτές που θα έχει πρόβλημα και μας αναγκάζει να χαμογελάσουμε.

Έχω εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που τοποθετείται στη ρακέτα, τα box out του, την σιγουριά του σε κάθε του κίνηση. Πέτυχε και το buzzer beater. Είναι και ο άνθρωπος που πανηγυρίζει πρώτος τα καλάθια του Πρίντεζη. Του αξίζει όλο το χειροκρότημα.

Αντί επιλόγου…

Είναι δεδομένο πια πως οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν τη χημεία τους. Ο Μπλατ θέλει να μείνουν οι παίκτες υγιείς για να τους δει να δουλεύουν όλοι μαζί και οι μέρες περνούν. Νιώθω ότι παρότι η ομάδα θα μπει στις επίσημες υποχρεώσεις της, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, θα είναι μήνες προετοιμασίας. Αυτό πρέπει να αποδειχθεί και ο φίλος των Πειραιωτών.

Από τη στιγμή που η επιλογή του να αλλάξει… δέρμα η ομάδα έγινε πράξη, τότε άπαντες πρέπει να έχουν την ηρεμία και τη νηφαλιότητα στις διαφορετικές εικόνες του Ολυμπιακού στο παρκέ.

Κάτι καλό γίνεται εδώ και ο χρόνος είναι με το μέρος της ομάδας του Πειραιά.

ΥΓ1 Ο ΛεΝτέι είναι λες και έχει κολλήσει με το γκολ φάουλ. Σήμερα είχε προβλήματα με την αθλητικότητα του Εντούρ στην αρχή, όταν περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά του, όμως αποβλήθηκε με 5ο φάουλ. Το μόνο που μου δεν μου άρεσε και έδειξε την απειρία του ήταν όταν «έφαγε» την προσποίηση του ΜακΚόλουμ και σε επίθεση 1,7’’ έδωσε φάουλ σε τρίποντο!

ΥΓ2 Ο Μάντζαρης έχει ακούσει πολλά. Ακούει περισσότερα. Και με την Εφές και με την Ούνιξ, ήταν στην πεντάδα που γύρισαν οι διαφορές. Λέει πολλά αυτό από μόνο του. Είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και πιστεύω ότι θα τον δούμε μαζί με τον Γκος αρκετές φορές φέτος.

ΥΓ3 Πως τα καταφέρνει ο Πρίντεζης. Αρνητικός και άποντος με Εφές στους 28 με την Ούνιξ. Τι είναι το πείσμα και η προσωπικότητα.

ΥΓ4 Λες και δεν τον θέλει τον Τίμα η μπάλα. 0/6 τρίποντα, υπό καλές προϋποθέσεις τα περισσότερα. Αλλά η μπάλα χτυπούσε στο σίδερο και έξω.

ΥΓ5 Ο Χολαργός θα είναι οι δύο δυνατές προπονήσεις του Ολυμπιακού πριν την Χίμκι. Να είστε και εσείς εκεί για να τους δείτε από κοντά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ