Ο χρόνος δεν είναι πια σύμμαχος του Μαρτίνς…

Ο χρόνος δεν είναι πια σύμμαχος του Μαρτίνς…

Κρίνοντας από την εικόνα που είχε πέρσι ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου  μπορεί να πιστεύει ότι θα  συνέλθει αγωνιστικά την ομάδα του. Ο Μάρτινς με την παρατεταμένη αφλογιστία και τις βαθμολογικές απώλειες  ξέρει ότι θα πρέπει να τρέξει για να προλάβει.

Kάθε ντέρμπι αποτιμάται καλύτερα, αξιόπιστα όταν η αποτίμηση γίνεται με ορισμένη χρονική απόσταση και με νηφαλιότητα. Αν αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιο βαθμό για τους δημοσιογράφους, για τους προπονητές ισχύει απόλυτα. Άλλο πράγμα τι θα πεις μπροστά στις κάμερες κι άλλο τι θα πεις την άλλη μέρα στους παίκτες σου στην προπόνηση. Ασε που καμιά φορά δεν τα λες όλα γιατί φοβάσαι ότι θα τα δεις γραμμένα!

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου πουθενά δεν είπε ότι η ομάδα του έπαιξε μπάλα και πήρε τη νίκη στο Φάληρο. Είπε ότι οι μεγάλες ομάδες για να πάρουν αποτέλεσμα θέλουν και την τύχη με το μέρος τους. Τη θέλουν, αλλά μεγάλες ομάδες είναι όταν το δείχνουν και μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, δεν το έδειξε μέσα στο γήπεδο. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και νικήθηκε κατά κράτος σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Ακόμα και εκεί που θεωρητικά υπερείχε: Στις εναέριες μονομαχίες.

Είναι ζήτημα αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν δυο κεφαλιές στα στημένα. Ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιρναν τις κεφαλιές, αλλά αστοχούσαν, είναι ζήτημα που θα μας απασχολήσει παρακάτω. Ακόμα κι αν ο Λουτσέσκου δεν το ομολογεί δημόσια, η ομάδα τόπι έχει να κάνει καλό παιχνίδι από εκείνα με την Σπαρτάκ. Εκτοτε ο ΠΑΟΚ παίρνει νίκες με την ψυχή στο στόμα, χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο της προκοπής.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δέχτηκε περισσότερες τελικές από εκείνες που δημιούργησε. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ισοπεδώθηκε. Η άμυνά του δεν μπορεί να συγκρατήσει τους αντίπαλους επιθετικούς που έρχονται φάτσα με τον Πασχαλάκη. Η πρωτιά στην βαθμολογία και οι νίκες επί των διεκδικητών του τίτλου είναι σπουδαία υπόθεση και δίνουν πλεονέκτημα στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική καθίζηση της ομάδας γίνεται πρόβλημα που η λύση του επείγει.

Πρόβλημα συνιστά για τον Λουτσέσκου και το ότι οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι δεν βοηθούν και έτσι αναγκάζεται να στηρίζεται στους περσινούς.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πίστα αυτό το καλοκαίρι. Δημιουργεί ομάδα από την αρχή, παίζει σε γενικές γραμμές καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος ανταποκρίνεται με το χειροκρότημά του. Να χάνει τόσο κρίσιμο και τόσο φορτισμένο ντέρμπι και οι οπαδοί να καλούν τους παίκτες να πάνε κοντά τους για να τους χειροκροτήσουν, είναι από τα απίστευτα κι όμως αληθινά. Αλλιώς τους έχουμε συνηθίσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο κόσμος αναγνωρίζει μια προσπάθεια που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της. Ο Μαρτίνς δήλωσε μετά το ντέρμπι ότι αν συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις η ομάδα του θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο γκολ. Πρόβλημα που δεν πρόεκυψε σε ένα παιχνίδι. Τον συντροφεύει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος με μία μόνο εξαίρεση. Αρα, είναι μια δομική αδυναμία που ζητεί λύση. Τώρα, γιατί μια ανάλογη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με την μπάλα να μην μπαίνει μέσα και την ΑΕΚ να παίρνει την  νίκη, υπονομεύεται κατά πολύ η βεβαιότητα του Μάρτινς ότι η ομάδα του θα πάρει πρωτάθλημα.

Δεν γίνεται λόγος για την άτυχη στιγμή του Γιαννιώτη με τον Βούκοβιτς. Σκηνοθετεί κάτι τέτοια το ποδόσφαιρο. Να μην βρίσκουν τρόπο να την βάλουν μέσα όχι ένας, αλλά τέσσερεις πέντε παίκτες του Ολυμπιακού, δεν είναι θέμα σκηνοθεσίας. Είναι αυτοσυγκέντρωσης, ατυχίας αλλά και ικανότητας.

Μέσα σε ένα καλοκαίρι φτιάχτηκε ο νέος Ολυμπιακός κι αυτά που έχει πετύχει ξεπερνούν τις προσδοκίες πολλών οπαδών του. Κρίνοντας από την εικόνα που είχε πέρσι ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου δικαιούται να πιστεύει ότι θα συνεφέρει αγωνιστικά την ομάδα του. Ο Μαρτίνς με την παρατεταμένη αφλογιστία και τις βαθμολογικές απώλειες δεν έχει τον χρόνο σύμμαχο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ