Μιλάνο – Ολυμπιακός : Ήρθαν οι ξένοι και μας πήραν τις δουλειές

Μιλάνο – Ολυμπιακός : Ήρθαν οι ξένοι και μας πήραν τις δουλειές

Η εμπειρία των ΜακΛίν, Ρόμπερτς και Στρέλνιες αποδεικνύεται ως το τεράστιο κέρδος του Ολυμπιακού.

Ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός το είχε στα χέρια του, το έχανε και το γύρισαν οι ξένοι του. Αυτοί μωρέ που ελέω ευρωπαϊκής εμπειρίας ήρθαν στην χώρα μας. Γιατί αυτό ακούστηκε. Ότι η εμπειρία και μόνο τους έφερε εδώ. Γιατί το ταλέντο το παραμερίζουμε πάντα.

Στα αυτά κολλάμε, σε αυτά που μας ξενίζουν. Επειδή το καλοκαίρι σε ρόλο μάνατζερ, άπαντες προτείνουν παίκτες. Δεν το ξεχνάμε αυτό. Οι προπονητές και οι εξειδικευμένοι στην δουλειά τους είναι άχρηστοι. Εμείς είμαστε καλύτεροι. Παντογνώστες

Ας συνεχίσω το παραλήρημά μου λοιπόν. Ναι λοιπόν, οι έμπειροι αυτοί, ο Στρέλνιεκς, ο Ρόμπερτς, ο ΜακΛίν, είχαν την ωριμότητα στο τέλος να μην κλατάρουν και να μην χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Να πάρουν σωστές αποφάσεις στην επίθεση και να πετύχουν

Αυτό έψαχνε ο Σφαιρόπουλος το καλοκαίρι. Αθλητές που έχουν αίσθηση πόσο ζυγίζει η μπάλα σε αυτές τις στιγμές. Δεν είχε (πέρα του άτυχου Χάκετ) τέτοιους ξένους ο Ολυμπιακός πέρσι. Φέτος οι «ψημένοι» γνωρίζουν ακριβώς που βρίσκονται. Και όταν οι Έλληνες δεν είναι καλοί, σηκώνουν την ομάδα στην πλάτη τους, όντας γαλουχημένοι στο επίπεδο της διοργάνωσης.

Αξίζει να αναφέρω πως Παπαπέτρου, Μιλουτίνοφ, Τολιόπουλος, Πριντεζης, Μάντζαρης, Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμσον είχαν 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Και όμως οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν.

Ημουν σίγουρος ότι μόνο εύκολο δεν θα ήταν το ματς. Αποδείχτηκε πανηγυρικά αυτό και στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός μου επιστρέφει από το Μιλάνο με τη νίκη, ξεκουράζεται σίγουρα αύριο, παίρνει τις ανάσες του και προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Βαλένθια, η οποία έχασε και πάλι ένα ματς που έμοιαζε να το έχει στα χέρια της.

ΥΓ1 Δεν μπορώ να ακούω-διαβάζω χαζομάρες για τον Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ ταξίδεψε με πρόβλημα στο γόνατό του. Επαιξε, παρασύρθηκε από τα φάουλ και δεν βρήκε ρυθμό. Αν είναι δυνατόν να μιλάει ο κόσμος για την αξία του. Ένα ματς δεν του πήγε. Το χειρότερο ναι, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.

ΥΓ2 Η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει-απογοητεύει η εικόνα του Ουίλτζερ. Η απουσία του Αγραβάνη και η σκληράδα του έλειψε σήμερα. Και δεν το βλέπω να παίζει στη Βαλένθια.

ΥΓ3 Βέβαια εκεί θα παίξει ο Σπανούλης. Ενδιαφέρον θα έχει η συνύπαρξή του με τον Στρέλνιεκς και τον Ρόμπερτς, αλλά και το πόσο θα ανέβουν οι ψηλοί με τις πάσες του.

ΥΓ4 Κομβικός και πάλι ο Παπανικολάου. Δεν μου λένε πάλι οι χαμένες βολές κάτι. Επαιξε την άμυνά του στο τέλος και εξιλεώθηκε.

ΥΓ5 Τα ριμπάουντ είναι υπόθεση όλων. Ένα καλό μποξ άουτ (όπως αυτό του Ρόμπερτς στον Γκουντάιτις που τελικά κέρδισε το φάουλ) μπορεί να φέρει τον αμυνόμενο σε πλεονεκτική θέση. Δεν φταίνε μόνο οι ψηλοί. Ολοι φταίνε όταν δεν κατεβαίνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ