Ολυμπιακός έτσι και αλλιώς

Ολυμπιακός έτσι και αλλιώς

Η Μίλαν και η δεύτερη αγωνιστική του… Τσάμπιονς Λιγκ, το απίθανο χαμένο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αυτό που έρχεται με την ΑΕΚ.

Στο Μιλάνο για την δεύτερη μεγάλη αναμέτρηση στον όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ… του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η Μίλαν αποτελεί το νέο «στοίχημα» του Πέδρο Μαρτίνς και των ερυθρολεύκων που ξέρουν πως θα χρειαστεί να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο για να μπορέσουν να φύγουν από την Ιταλία με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να «φρεσκάρει» την ομάδα εξ ου και οι απουσίες από την αποστολή βασικών έως τώρα παικτών όμως αυτό δεν αλλάζει τον στόχο. Για αυτό τον λόγο άλλωστε το ρόστερ των Πειραιωτών είναι «γεμάτο» από ποιοτικούς παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν στην 11αδα και να δώσουν τις λύσεις που θέλει ο Μαρτίνς. Είναι δεδομένο πως η 11αδα θα έχει αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με την 11αδα που έχει… καθιερώσει ο Πορτογάλος τεχνικός, αν θέλετε με την 11αδα που είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το αγωνιστικό πλάνο όμως του Ολυμπιακού παραμένει ίδιο. Στο Μιλάνο οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την μεγάλη Μίλαν που λίγες μέρες πριν βρήκε ένα καλό αποτέλεσμα και θέλει να δώσει συνέχεια στην ανοδική της πορεία. Ένα ματς που για τον Ολυμπιακό θα αποτελέσει ένα σπουδαίο βήμα πρόκρισης αν φύγει από το Σαν Σίρο χωρίς να ηττηθεί. Θα έχει δύο βαθμούς και μπροστά του τα δύο σερί ματς με την Ντουντελάνζ, που ναι μεν είναι μια πολύ καλή ομάδα, από την άλλη όμως επιβάλλεται να πάρει 6 βαθμούς για να ελπίζει σε πρόκριση.

Το θετικό για τους ερυθρόλευκους είναι πως έχουν γρήγορα προχωρήσει μπροστά μετά τα όσα απίθανα συνέβησαν την Κυριακή που πέρασε με τον ΠΑΟΚ. Μια ήττα βγαλμένη από… χολιγουντιανά σενάρια, κυρίως επιστημονικής φαντασίας ταινία όπως και όλα όσα ανέφεραν περί «θείας δίκης», «κάρμα» και διαφόρων άλλων σχετικών γραφικοτήτων. Οι τρεις χαμένοι βαθμοί για τον Ολυμπιακό σίγουρα στοιχίζουν όμως μια χαμένη «μάχη» με τον τρόπο ειδικά που χάθηκε δεν αλλάζει την δυναμική που έχει αποκτήσει από νωρίς η νέα ομάδα του Μαρτίνς για την επικράτηση του «πολέμου».

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή σίγουρα θα δείξει πολλά, το αποτέλεσμα του θα διαμορφώσει καταστάσεις για την συνέχεια. Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έστω και αν έχασε με αυτόν τον απίθανο τρόπο έδειξε πως συνεχίζει στον σωστό δρόμο. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ οφείλει να πάρει και το αποτέλεσμα, όπως και στο Μιλάνο όπου η αποστολή του είναι βεβαίως πολύ πιο δύσκολη.

Στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει για τα καλά και την ψυχολογία του καθώς αν δεν ηττηθεί θα έχει κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα και θα πάει για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχοντας και ξεκούραστους αρκετούς από τους βασικούς του Μαρτίνς. Όπως και να έχει όμως όταν παίζεις με την Μίλαν επιβάλλεται να τα δώσει όλα για τα πρεστίζ του συλλόγου που εδώ και χρόνια βρίσκεται στα ύψη.

Και είναι δεδομένο πως άσχετα με τις αλλαγές που θα γίνουν στην 11αδα αυτό ακριβώς θα επιδιώξει ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ