Διπλό για να κάνει πιο εύκολη την ευρωπαϊκή του συνέχεια

Διπλό για να κάνει πιο εύκολη την ευρωπαϊκή του συνέχεια

Παρά την κούραση από τα συνεχόμενα ματς ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη μέσα στη Λευκορωσία απέναντι στην Μπάτε Μπορίσοφ για να μην μπει σε περιπέτειες

Τα συνεχόμενα δύσκολα ματς για τον ΠΑΟΚ, κάθε 3-4 μέρες, συνεχίζονται στη Λευκορωσία. Ο Δικέφαλος μετά από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει παίξει κατά σειρά με ΟΦΗ (εκτός), Τσέλσι (εντός), ΑΕΚ (εντός), Άρη (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει αύριο (4/10) εκτός έδρας την Μπάτε Μπορίσοφ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Λευκορώσοι ξεκίνησαν τον όμιλο με διπλό μέσα στην Ουγγαρία επί της Βίντι και κατέστησαν σαφές αυτό που έμοιαζε δεδομένο από την κλήρωση κιόλας: ότι αυτοί θα είναι οι βασικοί ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ για τη 2η θέση και την πρόκριση στους «32», καθώς η πρώτη θέση έμοιαζε εξ αρχής κλεισμένη από την Τσέλσι.

Η Μπάτε Μπορίσοφ δεν είναι τυχαία ομάδα. Καταρχάς έφτασε και φέτος μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League (είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας της και έχει βρεθεί αρκετές φορές στους ομίλους) αλλά αποκλείστηκε στα play-offs από την πολύ καλή Αϊντχόφεν με δύο ήττες.

Αυτές οι ήττες είναι και οι μοναδικές που έχει εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας πάει τρένο και έχοντας ξεφύγει με 12 βαθμούς διαφορά από τη Ντιναμό Μινσκ και την Σαχτάρ Σαλιγκόρσκ έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά το 13ο συνεχόμενο πρωτάθλημα (και 15ο στο σύνολο από το 1999 και μετά).

Είναι επικίνδυνη ομάδα και έχει στο ρόστερ της παίκτες που έχουν εμπειρία και ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη μέσα στη Λευκορωσία για να γίνει από τη 2η αγωνιστική φαβορί για την 2η θέση του ομίλου. Μια ήττα μπορεί να βάλει την ομάδα σε περιπέτειες για τον στόχο της πρόκρισης στους «32». Μια ισοπαλία θα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και ένα μικρό πλεονέκτημα στον Δικέφαλο εφόσον κερδίσει στην Τούμπα στον 2ο γύρο.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ που μέσα στο 2018 εκτός έδρας έχει χάσει μόλις μία φορά (στις 4/3 από τον Αστέρα στην Τρίπολη) και έχει περάσει με διπλά από Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ (στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ), Λεωφόρο, Βασιλεία, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Κρήτη και άλλα γήπεδα και έμεινε όρθιος στη Μόσχα (0-0) και στη Λισαβόνα (1-1), θέλει το διπλό μέσα στην έδρα της Μπάτε Μπορίσοφ για να κάνει πιο εύκολη την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Σίγουρα υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα ματς, αλλά πρέπει να μείνει στην άκρη. Ο ΠΑΟΚ θέλει οπωσδήποτε αποτέλεσμα μέσα στη Λευκορωσία και για να τα καταφέρει να πρέπει να δώσουν όλοι λίγο παραπάνω από αυτό που έχουν, για να επιτευχθεί ο στόχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ