Πέφτουνε κάτω σαν τα κοτόπουλα

Πέφτουνε κάτω σαν τα κοτόπουλα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει την ΑΕΚ, του Ουζουνίδη, σε σχέση με την ΑΕΚ του Χιμένεθ. Γιά την αλλαγή παιχνιδιού, την έλλειψη δυνάμεων και τις θλάσεις. Μία ΑΕΚ που σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα δεν έχει χάσει απολύτως τίποτα.

ΘΑ το πάω ανάποδα. Θα ξεκινήσω από τις επισημάνσεις του Ανδρέα Δημάτου, γιά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2. Που δεν εκφράζουν, ούτε τις προσωπικές του απόψεις, ούτε τις απόψεις του προπονητή. Ότι λέει, ο υπεύθυνος επικοινωνίας είναι θέση της ΠΑΕ. Ας δούμε λοιπόν ποιά ήταν η εκτίμηση της ΑΕΚ:

-Το ματς της ΑΕΚ στη Τούμπα, ήταν το καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια.

-Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια, δεν πήγε να προσαρμόσει το παιχνίδι της σε αυτό του πολύ καλού αντιπάλου της, αλλά αντίθετα ο προπονητής της επέλεξε συνειδητά να παίξει το παιχνίδι που χτίζει από την αρχή της σεζόν.

-Του βγήκε, η ΑΕΚ ήταν που είχε τον έλεγχο του αγώνα κι έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες.

-Τα εφετινά δείγματα γραφής δείχνουν ξεκάθαρα ότι δουλεύεται για να παίξει κι έχει ήδη παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι.

Η ΑΕΚ χάνει, αλλά όλοι είναι ικανοποιημένοι, επειδή πήγε κι έπαιξε το παιχνίδι της κι ότι ήδη παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρυσι. Λες και θα δουλευόταν να παίξει χειρότερο ποδόσφαιρο. Δικαίωμά τους. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Αν πάμε μάλιστα πιό πίσω θα δούμε ότι ο ενθουσιασμός γιά τη καινούργια ΑΕΚ, είχε προκύψει ντάλα καλοκαίρι. Από τα φιλικά. Πρώτη Αυγούστου, έγραφε το ημερολόγιο, όταν η ΑΕΚ κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι τη Γαλατάσαραϊ 3-2. Ενθουσιασμένος ο διοικητικός ηγέτης τηλεφώνησε στον Ουζουνίδη και του έδωσε συγχαρητήρια: «Αυτή την ΑΕΚ θέλω να βλέπω». Και προκειμένου να ανεβάσουμε τον κόουτς το δίνουμε και στον Τύπο.

ΚΙ εξηγούμε γιά να μην παρεξηγούμε. Μιά χαρά τα πάει η ΑΕΚ. Η ομάδα μπήκε στους Ομίλους. Το μαγαζί εξασφάλισε μινίμουμ ένα εικοσάρικο εκατομμυρια (σς άμα τους γράφεις 25 θυμώνουνε και παρεξηγούνται). Έχασε από τον ΠΑΟΚ. Και τι έγινε; Ένα βαθμό πίσω είναι. Και στο δεύτερο γύρο ο Ραζβάν και η παρέα του θα κατέβουνε στην Αθήνα. Ένα βαθμό είναι μπροστά από τον Ολυμπιακό και τη Κυριακή τον έχει ΟΑΚΑ. Έχασε και από Μπενφίκα. Και τι έγινε που θα τερματίσει τέταρτη και καταϊδρωμένη στον όμιλο; Είπε κανείς, οτι πάνε να πάρουν, το κουραδόστρο της Ευρώπης;

ΚΑΙ θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η εφετινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τη περυσινή. Και δεν στέκομαι στις τρεις ήττες με συντελεστή τερμάτων 2-8. Αυτοί λένε ότι η ομάδα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Εγώ λέω ότι η περυσινή ΑΕΚ έβγαζε τα σηκώτια των αντιπάλων της. Μέχρι το 90φεύγα πάλευε τα παιχνίδια. Και, η τα κέρδιζε όπως τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκης, η τα ισοφάριζε, όπως τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ ήτανε πέρυσι η ομάδα από το 80´ και μετά κι εφέτος σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μένει σπό βενζινα. Στο 73’ έγινε προχθές, το 3-2. Είκοσι λεπτά παιχνίδι είχε ακόμα. Μία ζωή στο ποδόσφαιτο, είναι τα είκοσι λεπτά. Η Μπενφίκα ήτανε αυτή που έπαιζε με δέκα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατέρρευσε. Ούτε μία φάση δεν έκανε. Τίποτα. Λες και κατέβηκε ο διακόπτης. Τυχαίο είναι ότι ο ένας μετά τον άλλον οι ποδοσφαιριστές πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα, από μυϊκούς τραυματισμούς; Ίσως. Ο Μανόλο πέρυσι τέτοιους τραυματισμούς δεν είχε.

ΣΑΦΩΣ και καμία σχέση η ΑΕΚ με πέρυσι. Οι ίδιοι βλέπουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Εγώ βλέπω άλλα. Η ΑΕΚ, πράγματι έπαιζε πέρυσι άμυνα κι άγιος ο θεός. Άντε όμως να τους κερδίσεις. Δεκατρία ματς αήττητη στην Ευρώπη κι 25 στο πρωτάθλημα. Το κώλο του φύλαγε ο Μανόλο. Να κρατήσει το μηδέν πίσω. Μπροστά, «κάποιος από Αραούχο Λιβάγια θα με ξελασπώσει». Και τον ξελασπώνανε. Και πήρε πρωτάθλημα. Χωρίς εξτρέμ, χωρίς δεκάρι, να βγάλει μία κάθετη, τι μπάλλα να παίξει; Έριξε το βάρος στην άμυνα, (με τρεις στόπερ έπαιζε με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ) στην επίθεση, το πήγε στο κουτουρού και δικαιώθηκε. Ο Μαρίνος αντίθετα, δουλεύει, χτίζει την ομάδα γιά να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν αρκούνται δηλαδή στα αποτελέσματα. Θελουν και θέαμα. Όψομεθα. Στο τέλος που θα ξουρίσουν το γαμπρό

Μ ΑΥΤΑ και μ αυτά, η ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι είναι μία άλλη ομάδα. Η σκληράδα και το  μέταλλο πήγανε περίπατο. Στην άμυνα, χωρίς τον Βράνιες μαρκάρουν με το σεις και με το σας. Λες κι ακολουθούν τις οδηγίες του σαβουάρ-βιβρ, του Ζαμπούνη. Από την επίθεση Αραούχο και Λάζαρος βγάζουν αλλού το ψωμί τους. Ο Κονέ ήτανε ακριβός κι έφυγε. Στα χάφ, ποιός να δώσει ανάσες σε Σιμόες Μάνταλο που έχουνε σκάσει; Ο Μοράν κι ο Αντάρεβιτς; Σοβαροί να είμαστε. Από τις μεταγραφές που γίνανε, ποιός έχει κάνει τη διαφορά; Ο Κλωναρίδης ξανάβγαλε.

Προχθές το φίδι από τη τρύπα. Θα δούμε στο τέλος τι θα μετρήσει. Το χτίσιμο του Ουζουνίδη η τα αποτελέσματα. Το ματς της Κυριακής δεν είναι ζόρικο μόνο γιά τον Ολυμπιακό.

Στη μουσική επιλογή, Santana & Lilla Downs Soledad and Nina- Una Noche en Napoles.

https://www.youtube.com/watch?v=ks7xvjT8bEE

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ