Να τρομάξουμε που τον Φορτούνη θα «αντικαταστήσει» ο Τουρέ;  

Να τρομάξουμε που τον Φορτούνη θα «αντικαταστήσει» ο Τουρέ;  

Πού ακούστηκε να... τρομάζει το γεγονός ότι στη θέση του Ομάρ θα παίξει ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Ή ότι τον Φορτούνη μπορεί να «αντικαταστήσει» ο Τουρέ; Τέτοια πράγματα είναι εξωφρενικά.

Oμάδα που να μην χάνει δεν ξέρω. Ομάδα που να είναι καλύτερη και στο τέλος να χάνει το ματς ξέρω. Ομάδα που να είναι καλύτερη και να χάνει χωρίς να της βάλει γκολ ο αντίπαλος, επίσης ξέρω. Τέτοιες ομάδες που να χάνουν μόνες τους τις περισσότερες φορές, τις παίρνει από κάτω. Βυθίζονται στην εσωστρέφεια και θέλουν χρόνο για να σηκωθούν. Τέτοιος χρόνος δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Την Πέμπτη με την Μίλαν και την Κυριακή ντέρμπι με την ΑΕΚ. Περιθώρια για ενδοσκόπηση και φιλοσοφικές αναζητήσεις δεν υπάρχουν.

Τέτοιες πληγές επουλώνονται μέσα από τους αγώνες και τις επιτυχίες. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους δυο ματς για να πάρουν πάνω τους. Οφείλουν να τα δουν ως ευκαιρία. Αν τα δουν ως πρόβλημα τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χειροτερέψει η κατάστασή τους. Οι μεγάλοι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί βρίσκουν το γιατρικό όταν πάνω από ένα κακό αποτέλεσμα «ρίχνουν» άλλα πετυχημένα.  Σημαίνει αυτό ότι ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να νικήσει την Μίλαν μέσα στο Σαν Σίρο; Προφανώς όχι. Εχει την υποχρέωση να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να επιβεβαιώσει τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Οτι ο Μάρτινς σκέφτεται και θα κάνει αλλαγές στην εντεκάδα δεν σημαίνει τίποτα.

Ο Ολυμπιακός ξοδεύτηκε και φέτος για να παρουσιαστεί με ένα πλήρες ρόστερ που δεν θα σταματάει στους δεκατρείς -δεκατέσσερις παίκτες. Επομένως όποιος κι αν παίξει με την Μίλαν θα μπορεί να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Που ακούστηκε να τρομάζει το γεγονός ότι στη θέση του Ομάρ θα παίξει ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Η ότι τον Φορτούνη μπορεί να «αντικαταστήσει» ο Τουρέ;. Τέτοια πράγματα είναι εξωφρενικά. Με όποιους κι αν παίξει στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός, έχει την υποχρέωση να παρουσιαστεί συμπαγής και ανταγωνιστικός.  Η Μίλαν είναι μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη και όταν πρόκειται για ματς στην έδρα της το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο.

Μέχρι εκεί όμως. Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες με την ποιότητα που απαιτείται για να υπάρξει ανταγωνιστικός απέναντί της και να την κοιτάξει χωρίς φόβο στα μάτια. Αυτό περιμένουν οι οπαδοί του. Μια ομάδα δεν φτιάχνεται από την μια στιγμή στην άλλη ούτε από τον έναν μήνα στον άλλο. Τέτοια παιχνίδια όμως διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της και συγκροτούν την αγωνιστική ταυτότητά της.  Τα πράγματα είναι όπως τα είπε ο Τοροσίδης στα ιταλικά media. Αν η Μίλαν νομίσει ότι θα παίξει με μια ομάδα  που τη νίκησε μέσα στην έδρα της, ο ΠΑΟΚ θα την «πατήσει». Να την «πατήσει» λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ