Έτσι σε θέλω, να λες αλήθειες Γιάννη Μαμουζέλο

Έτσι σε θέλω, να λες αλήθειες Γιάννη Μαμουζέλο

Να φωνάξει στο μπακ των Λευκορώσων «που πας βρε ταγάροφ, ο άλλος πέταξοφ τη μπάλα πλάγιοφ, κάνε χατ τρίκοφ να μην πέσουμε κουβάφ»!

«Καλή ομάδα αυτή η Μπατέ αλλά έτσι όπως πάνε θα γίνει Μπάτε σκύλοι αλέστε! Εκτός αν πληρώνει πολλά το 4-4 στο στοίχημα κι ο Ιβάν έχει κάνει τα κουμάντα του. Μιλάει και τη γλώσσα και κάθεται στον πάγκο. Άκου εκεί πρόεδρος και μεγαλομέτοχος στον πάγκο. Αν πάει έτσι το πράγμα, ο ΠΑΟΚ θα γίνει Μπαρτσελόνα κι ο Λουτσέσκου κάτι μεταξύ Γουαρδιόλα και Κλοπ. (Ο Μουρίνιο είναι στα κάτω του, τώρα)».

Ξεπερνώντας τη σατιρική χροιά Αριστοφάνειου επιπέδου, καθώς και το γεγονός πως οι γραμμές που μόλις διαβάσατε θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν ως «λόγια σοφών», θα συμφωνήσουμε όλοι πως αν γινόταν δημοσκόπηση με ερώτημα «ποιος θα μπορούσε να μπερδέψει πάγκο ομάδας με σουίτα» η απάντηση θα ήταν καθολική:
«Κάποιος ΕΡΤατζής»!

Από αυτούς που χωρίς κανένα κριτήριο, καμμία αξιολόγηση προσελήφθησαν στο κρατικό ίδρυμα και μάλιστα ως μόνιμοι υπάλληλοι!

Πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει μονιμότητα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως το δημοσιογραφικό. Ναι μεν κάποτε υπήρχε μόνο ΕΡΤ, η φύση του επαγγέλματος όμως είναι τέτοια, που και χωρίς φανερό ανταγωνισμό, ανταγωνιστής είναι ο εαυτός σου, τον οποίον οφείλεις να ξεπερνάς.

Η δημοσιογραφία είναι συνδεδεμένη με τη δημιουργία, το περιθώριο δράσεων δεν είναι συγκεκριμένο πόσο δε τυποποιημένο, το να τυγχάνουν παρόμοιων προνομίων οι καθαρίστριες ή και ειδικότητες όπως πχ οι οδηγοί, το αντιλαμβάνομαι πλήρως. Ειδικά σε κρατικό μαγαζί, ανέκαθεν κομματοκρατούμενο.

Το να μονιμοποιείς δημοσιογράφο όμως είναι ότι πιο κωμικό, αν είναι έτσι να βρούμε τον επόμενο πρωθυπουργό-υπουργικό συμβούλιο,, να προσληφθούν από το Ελληνικό δημόσιο ως μόνιμοι κυβερνήτες, να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.

Μην τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στις κάλπες, αφήστε που οι εκλογές είναι και κοστοβόρες! Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα καταργηθεί αυτόματα και το ρουσφέτι, κανέναν δε θα έχει ανάγκη ο πολιτικός.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, να προσλάβουν και οι ομοσπονδίες μόνιμους προπονητές στις εθνικές, να δουλεύουν απερίσπαστοι οι άνθρωποι, χωρίς το άγχος της απόλυσης…

Φαντάσου να μονιμοποιηθώ στο to10, γνωρίζοντας πως δε με κουνάει καμία δύναμη από δω.

Παραμονές του Μπάτε-ΠΑΟΚ το φιλοσοφημένο άρθρο μου θα εξηγεί πως «ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει γιατί έχει ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, οι παίκτες οφείλουν να ματώσουν τη φανέλα και θα είναι τεράστιο λάθος αν υποτιμηθεί ο αντίπαλος», καπάκι πριν τον Απόλλων πως «ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει γιατί έχει ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, οι παίκτες οφείλουν να ματώσουν τη φανέλα και θα είναι τεράστιο λάθος αν υποτιμηθεί ο αντίπαλος» και θα κατέληγα να με διαβάζει ο Χαραλαμπόπουλος στα σκυλιά του, πριν τα νανουρίσει.

Ο ξύλινος λόγος μου, θα ταίριαζε γάντι με το δημοσιογραφικό φέρετρο στο οποίο θα βρισκόμουν.

Η κατάσταση που προανέφερα αποτελεί την πιο αξιόπιστη φωτογραφία της πτωχευμένης Ελλάδας που κατάντησε επαίτης, εξ΄αιτίας κι ενός υπερτροφικού δημόσιου με αμέτρητους βολεμένους ακαμάτηδες, που έβαλαν την υπογραφή τους στην καταστροφή της χώρας. Χιλιάδες αργόμισθοι στα κρατικά μαγαζιά που γι αυτό συστάθηκαν σε τελική, για να αποτελέσουν άνδρο βολεμένων και αργόμισθων κομματόσκυλων.

Εν προκειμένου στην ΕΡΤ,, με ποσοστά τηλεθέασης μικρότερα από τα αντίστοιχα πίσσας σε πακέτο light τσιγάρων και το μαγαζί να μπαίνει μέσα, κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή, ιδιωτικοί σταθμοί με μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους, σάρωναν τα νούμερα τηλεθέασης κι έκλειναν κάθε οικονομικό έτος με κερδοφορία.

Ακόμα και τα επαγγέλματα που ήταν συνυφασμένα με τη δημιουργία, ευνουχίστηκαν πλήρως. Εργασία χωρίς στόχο, χωρίς όραμα, χωρίς τη στοιχειώδη ένταση, αφού κάθε πρώτη και δεκαπέντε, ο παράς ήταν στο λογαριασμό και η καρέκλα βιδωμένη στον πισινό. Καταχρηστικό το περί εργασίας, εκτός κι αν το ξύσιμο των μέζεων, τυγχάνει παρόμοιας ερμηνείας. Συν τους άλλοις, ταξιδάκια αναψυχής για κωμικές μεταδόσεις Μουντιάλ και Γιούρο, με τα έξοδα πληρωμένα από τα κορόιδα.
Τι άλλο να ζητήσεις από τη ζωή…

Είχαν και κάτι ονόματα όλοι ρε γ@μώτο, Γερακάρης ο ένας, Μαμουζέλος ο άλλος, λες και από τη στιγμή που έβγαιναν από το μαιευτήριο, το πεπρωμένο τους ήταν η ΕΡΤ. Αν συνοδευόταν και από τεστ iq που έδειχνε επίπεδα μπρόκολου, δεν υπήρχε αμφιβολία.

Για να το εμπεδώσουμε κι εμείς οι αφελείς πάντως. το «εκτός αν πληρώνει πολλά το 4-4 στο στοίχημα κι ο Ιβάν έχει κάνει τα κουμάντα του. Μιλάει και τη γλώσσα και κάθεται στον πάγκο», πως μεταφράζεται;

Το ότι ο Ιβάν μπορεί και να έχει στήσει το ματς το πιάσαμε, με το κάθεται στον πάγκο, μην και τυχόν κάτι δεν πάει καλά, τι να εννοεί ο ποιητής;
Πως παρακολουθεί τον αγώνα κάθιδρος μην και τυχόν στραβώσει κάτι, για να φωνάξει στο μπακ των Λευκορώσων «που πας βρε ταγάροφ και πέταξοφ τη μπάλα πλάγιοφ, κάνε χατ τρίκοφ να μην πέσουμε κουβάφ»!

Αν είσαι ΕΡΤατζής, όλα μπορείς να τα πιστέψεις…

ΥΓ. Ο συγκεκριμένος βέβαια ήταν και υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα, ας μην το λησμονούμε αυτό. Αποτελεί το πειστικότερο τεκμήριο πως στα περί τεστ iq που ανέφερα παραπάνω, ίσως αδίκησα στο μπρόκολο.

Κρίμα που η κυβέρνηση έχασε ένα τόσο αξιόλογο στέλεχος, που βλέποντας τον Ιβάν στη σουίτα νόμιζε πως καθόταν στον πάγκο, επειδή στο πλάι του υπήρχαν δυο ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής. Αν ο Λοβέρδος υπέγραψε μνημόνια χωρίς να τα διαβάσει, αυτός θα τα υπέγραφε νομίζοντας πως η Μέρκελ ήταν τηλεθεάτρια της ΕΡΤ και του ζήτησε αυτόγραφο, ως θαυμάστρια.

Αφήστε που ειδικά ο Μαμουζέλος δε θα χρειαζόταν να διαβάσει, θα ήξερε εκ των προτέρων το περιεχόμενο, όπως μάντεψε το 4-4…
ΥΓ. Όσο για τον Λουτσέσκου δεν είναι ανάγκη να γίνει ούτε Γουαρδιόλα ούτε Κλοπ για να κερδίσει την αγαπημένη του ομάδα, τρεις συνεχόμενες νίκες έχει, με πέντε γκολ και μηδέν παθητικό, παραμένοντας Λουτσέσκου. Το όνομα του Κλοπ πάντως, περιγράφει απόλυτα στον τρόπο που έκλεψαν πέρσι το πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ