Το πρώτο βήμα για την αλλαγή στόχων

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή στόχων

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ουδείς περίμενε τον φετινό Παναθηναϊκό να βρίσκεται με το απόλυτο μετά το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών. Το 5 στα 5 είναι αλήθεια πως έκανε πολλούς από τους φιλάθλους της ομάδας να πετάνε στα σύννεφα και να κάνουν όνειρα ξεχνώντας βασικές παραμέτρους της κατάστασης που βιώνει ο Σύλλογος.

Απόψε το βράδυ στην Τρίπολη δεν διεξάγεται απλώς ο έκτος φετινός αγώνας των πρασίνων στη Superleague. Σήμερα στο Θ. Κολοκοτρώνης παίζονται περισσότερα από τους τρεις βαθμούς που θα γράψει στον πίνακα όποιος φύγει νικητής. Η αναμέτρηση της Τρίπολης αποτελεί το πρώτο πραγματικό crash- test για τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη. Είναι όμως έτσι τα δεδομένα ή τα μεγαλοποιούμε όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις; Όχι δεν είναι το πρώτο μεγάλο test για την νεανική ομάδα του τριφυλλιού. Τα παιδιά έχουν ήδη δώσει σαφή δείγματα γραφής στα προηγούμενα παιχνίδια τους ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία που τους παρουσιάστηκε στο διάβα τους. Τι είναι τότε το αποψινό; Η μάχη με τους Αρκάδες είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξουν οι στόχοι του Παναθηναϊκού στο τρέχον πρωτάθλημα και εξηγούμαι.

Μέχρι τώρα γράφαμε – και σωστά για να μην παρεξηγούμαστε – ότι το τριφύλλι στην πιο περίεργη και δύσκολη σεζόν της ιστορίας του έχει ως απόλυτο στόχο την εύκολη παραμονή στην κατηγορία. Το -6 με το οποίο μπήκε στη κούρσα, απόρροια των τραγικών περυσινών διοικητικών χειρισμών και πρακτικών, ήταν ένας τεράστιος βραχνάς που θα μπορούσε να γίνει θηλιά στο λαιμό των νεαρών ποδοσφαιριστών αν δεν έφευγε γρήγορα από πάνω τους. Η πρώτη πεντάδα αγώνων ήταν, για τους γνώστες, ιδανική για να φύγει το αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία και να μπει έτσι η ομάδα με λιγότερο άγχος στην πολύ δύσκολη και απαιτητική δεύτερη πεντάδα με τα απανωτά ντέρμπι. Η εξαιρετική παρουσία της ομάδας έκανε τους φιλάθλους να ονειρεύονται πράγματα, που ούτε μπορούσαν να ξεστομίσουν στην εκκίνηση του φετινού μαραθωνίου. Που είναι επομένως η πραγματικότητα και που η υπερβολή; Η υπερβολή έγκειται στα όνειρα για τίτλους και διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα δεν είναι ούτε έτοιμη, ούτε ικανή να πάει μέχρι τέλους στα κόκκινα και να βάλει από κάτω ομάδες με την ποιότητα των υπολοίπων της λεγόμενης Big 4. Η πραγματικότητα είναι πως το νεανικό σύνολο του Έλληνα προπονητή μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική βάση για τη δημιουργία στο πολύ άμεσο μέλλον μιας εξαιρετικά ανταγωνιστικής ομάδας ικανής να επαναφέρει το τριφύλλι στην κορυφή και να μας κάνει να ζήσουμε πάλι τα αλησμόνητα ευρωπαϊκά βράδια που ο Παναθηναϊκός μόνο ξέρει να προσφέρει.

Στη ζωή, όμως, δεν υπάρχει μόνο το μαύρο ή το άσπρο. Τι σημαίνει αυτό; Εάν οι πράσινοι απόψε φύγουν νικητές από την Τρίπολη μπορούν να μπουν σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού των στόχων τους. Η παραμονή να μπει στο περιθώριο και να αρχίσουν οι σκέψεις και οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο, κάτι υψηλότερο. Ας πούμε για την πρώτη πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη για να σβηστεί και η ποινή που κουβαλά ο Σύλλογος ως δώρο από τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του. Τα λέω όλα αυτά γιατί δεν πρέπει να φορτωθούν με άγχος και απογοήτευση τα παιδιά στην πρώτη στραβή. Δεν χάθηκε ο κόσμος, δηλαδή, αν ο Παναθηναϊκός πάρει μόνο τρεις βαθμούς για παράδειγμα στα επόμενα πέντε ματς. Τα πιτσιρίκια είναι γεμάτα ταλέντο, Δώνης και Νταμπίζας τα προστατεύουν απόλυτα από την έκθεση στα media, η ομάδα βγάζει υγεία και θέλει στήριξη όποια και αν είναι τα αποτελέσματα. Υπομονή, λοιπόν, σε όλους και ας απολαύσουμε το βράδυ μια ακόμα ωραία παράσταση για το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι που βιώνει το σπορ στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ