ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Θέλουν νίκη πριν τη διακοπή

ΑΕΚ – Ολυμπιακός : Θέλουν νίκη πριν τη διακοπή

Απόψε στο Ο.Α.Κ.Α τίθενται αντιμέτωποι οι δύο ηττημένοι των πρώτων ντέρμπι της σεζόν. ΑΕΚ και Ολυμπιακός μετά τις ήττες τους από τον ΠΑΟΚ, εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα, δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε ως αστείο μια νέα αποτυχία - και μάλιστα τόσο σύντομα - σε ματς ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Όποιος χάσει δεν χάνεται, αλλά μπαίνει στη διακοπή με πίεση και γκρίνια.

Τρίτο στη σειρά ντέρμπι μεταξύ των τριών ομάδων που μάχονται για τον φετινό τίτλο στην Superleague. Αντίπαλοι οι δύο ηττημένοι ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Οι αποψινοί μονομάχοι γνωρίζουν ότι πλέον τα περιθώρια για νέες απώλειες έχουν στενέψει, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια ώρα ο έτερος διεκδικητής του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ έχει μάλλον εύκολο έργο υποδεχόμενος τον ουραγό Απόλλωνα στην Τούμπα. Με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται ήδη έναν βαθμό μπροστά τους και με εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να προσθέσει το απόγευμα ακόμα τρεις, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο χαμένος του Ο.Α.Κ.Α μπαίνει σε περιπέτειες με το καλημέρα της σεζόν. Αν το ματς λήξει ισόπαλο τότε η μόνη πραγματικά κερδισμένη θα είναι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μάρτινς και Ουζουνίδης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους, βρίσκονται υπό πίεση. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετρά ήδη δύο συνεχόμενες ήττες, όπως και αν τελικά έγιναν αυτές, όποτε αν τριτώσει το » κακό» θα μπει πια για τα καλά στο κάδρο της αμφισβήτησης. Πιθανή αποτυχία απόψε κόντρα στην Ένωση των πολλών και σημαντικών απουσιών δεν θα μπορεί να καλυφθεί από τις συνήθεις δικαιολογίες. Ο Έλληνας κόουτς από την άλλη έχοντας να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα με τραυματισμούς σίγουρα θα έχει πιο επιεική κριτική από φιλάθλους και τύπο σε περίπτωση που δεν νικήσει το βράδυ. Ο ίδιος όμως ξέρει πως αν μείνει η ομάδα του τόσο νωρίς μακριά από την κορυφή θα δυσκολέψει αρκετά το έργο της για την συνέχεια. Ανεπιτυχές αποτέλεσμα σήμερα θα επαναφέρει την γκρίνια και την κριτική προς τη διοίκηση για την μη πραγματοποίηση των μεταγραφών, που η ομάδα φώναζε ότι χρειαζόταν, από τη στιγμή που κατάφερε και μπήκε στους ομίλους του Champions League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα για τους γηπεδούχους που μετρούν σημαντικές απουσίες τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Η απουσία του Μάνταλου πονοκεφαλιάζει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αφού ήρθε να προστεθεί σε αυτές των Οικονόμου, Πόνσε, Λόπες και Άλεφ. Η μη δυνατότητα χρησιμοποίησης του αρχηγού περιπλέκει τα δεδομένα για την αρχική ενδεκάδα και αναγκάζει τον Έλληνα τεχνικό να πάει σε αλχημείες, είτε βάζοντας τον Γκάλο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ με ταυτόχρονη μετακίνηση του Μπακασέτα αριστερά, είτε βάζοντας από την αρχή τον Γιαννιώτα για πρώτη φορά και μάλιστα σε τόσο κομβικό ματς. Στην πλευρά των ερυθρόλευκων ο Μαρτίνς δεν έχει δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Το ρεπορτάζ μιλά για χρησιμοποίηση του Γκιγιέρμε στο αρχικό σχήμα αντί του Μπουχαλάκη και προβληματισμό για τον παρτενέρ του Μεριά στο κέντρο της άμυνας. Ο Βούκοβιτς μόνο σίγουρος δεν είναι μετά το τραγικό λάθος της προηγούμενης Κυριακής, με τους Σισέ και Ρόντερικ να έχουν ίσες πιθανότητες. Λάζαρος και Ποντένσε θα είναι στα άκρα, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για τον βασικό επιθετικό με τον Γκερέιρο να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα..

Δύσκολο ματς για πρόβλεψη το σημερινό. Από τη μία η έδρα και η παράδοση που στα τελευταία τρία χρόνια είναι συντριπτικά υπέρ των κιτρινόμαυρων και από την άλλη η διάθεση για επιστροφή στην κορυφή και η δίψα για αποδείξεις. Θεωρώ πως το προβάδισμα το έχουν οι γηπεδούχοι παρά τις σημαντικές τους ελλείψεις. Διαθέτουν πιο δεμένο σύνολο, μεγαλύτερη ποιότητα στα μετόπισθεν, στοιχεία που δίνουν νίκες σε παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Σε ματς σαν αυτό του Ο.Α.Κ.Α πρέπει να κάνεις τη μια ευκαιρία γκολ, δεν έχεις την πολυτέλεια να χάνεις διαρκώς φάσεις περιμένοντας. Αν μπει η ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα επιστρέψει. Για το ανάποδο σενάριο δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ