Διάλεξες πέρσι δικαστήριο και φέτος ζεις μαρτύριο

Διάλεξες πέρσι δικαστήριο και φέτος ζεις μαρτύριο

Τι να κάνει λοιπόν, να θυμάται το χάρτινο ή να βάζει σε βίντεο τον Αραούχο και τον Μπλάνκο, μπας και ξεχάσει τον Μπακασέτα;

Κάνοντας μια σύνοψη των τελευταίων αγωνιστικών με επίκεντρο τις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή και στα πέριξ αυτής, προκύπτει το εξής συμπέρασμα:

Έπαιξε ο ΠΑΟΚ με το χαρτί, κέρδισε ο ΠΑΟΚ!

Καπάκι παίζει ο ΠΑΟΚ με το κολάρο, κερδίζει πάλι ο ΠΑΟΚ!!

Παίζουν μεταξύ τους χαρτί και κολάρο, ξανακερδίζει ο ΠΑΟΚ!!!

Και χωρίς να παίξουμε, πάλι κερδισμένοι είμαστε, όχι όμως για τους λόγους που οι άλλοι έκλεψαν πέρσι βαθμούς και πρωτάθλημα, παίζοντας θέατρο.

Μια χαρά μας έκαστε το Χ είναι αλήθεια, αν και θεωρώ πως τον ΠΑΟΚ θα τον συνέφερε περισσότερο το διπλό, ο γαύρος μου φαίνεται πιο ακίνδυνος, για λόγους που ανέλυσα πρόσφατα εις διπλούν μάλιστα. Η χάρτινη είναι πιο στρωμένη ομάδα, έχει Θωμά και Γιαννάκη που ασχολούνται νυχθημερόν με τους πλαϊνούς και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, φαίνονται.

Τα λάθη των κοράκων χθες στην Τούμπα δε χρειάζονταν replay, όπως επίσης το ακυρωθέν γκολ του Ακπόμ στη Ν, Σμύρνη και το πέναλτι στον Ζαμπά στο Ηράκλειο.

Δείγμα  της αγωνιστικής φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ που επικεντρώνεται στη δημιουργία, είναι πως η ομάδα υπέπεσε σε μόλις ένα φάουλ εκτός με την Μπάτε, σε τέσσερα με την Σπαρτάκ στη Μόσχα, όπου ο αντίπαλος ήταν δυνατός και καιγόταν για τη νίκη.

Εντός έδρας χθες, με ομάδα που ακόμα δεν έχει βαθμό και έπαιζε μαζική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντίκρισαν τρεις κίτρινες (!!!) για ασήμαντες αφορμές, με εξαίρεση ένα σκληρό φάουλ του Κάνιας.

Υπάρχει και άλλη οπτική πάντως, όποιος έχανε χθες στο ΟΑΚΑ θ΄αντιμετώπιζε πολλά εσωτερικά προβλήματα. Περισσότερα το χαρτί εννοείται, η καλοκαιρινή αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού κι ο ερχομός απίθανων ποδοσφαιριστών που θα μπορούσε να αποκτήσει η Λάρισα κι ο Αστέρας Τρίπολης, δεν παραγράφεται, απλώς μπαίνει προσωρινά στο συρτάρι, όσο η ομάδα δείχνει να αναπνέει. Μια αποτυχία, αρκεί για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Θέματα θα είχε κι ο γαύρος, γιατί απλά το κοινό του θεωρούσε το πρωτάθλημα κεκτημένο για μερικές δεκαετίες, οπότε είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με την ιδέα πως πριν καλά καλά ζεσταθούν, μένουν τόσο πίσω. Πόσο δε όταν την προηγούμενη χρονιά, κατέληξαν τρίτοι…

Υπό μια έννοια λοιπόν, το Χ αύξησε μεν τη βαθμολογική απόσταση, έσωσε όμως και τους δυο, προσφέροντάς τους παράταση ζωής.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η φετινή χρονιά θα είναι μαρτυρική για κλεφτοψεύτες και ψευτοκλέφτες..

Αυτό που έκαναν πέρσι θα τους βγει από τη μύτη, ίσως είναι κουραστικό να θυμίζω πόσες φορές το επανέλαβα στο φινάλε της περσινής χρονιάς, πως θα φτάσουν σε σημείο να αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισαν να παραστήσουν τους θεατρίνους.

Καλώς ή κακώς είναι στη φύση του ανθρώπου να ζει για το σήμερα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του, στο εγγύς μέλλον.

Έκλεψε πέρσι η χάρτινη το πρωτάθλημα, έκαναν φιέστα τα χαρτόμουτρα, υποδέχτηκαν την αποστολή, πανηγύρισαν στη συνοικία τους, ο ρεπόρτερ πατατάκιας έκανε το ρόκερ και σήμερα, δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν τρίμπαλα στην Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με -2. Και αναγκαστικά τρώνε στη μάπα τους απίθανους που κουβάλησε ο Τζάμπας.. Έβλεπα χτες το ματς, αλλαγή λέει κάποιος Μπογέ, ένας Μοράν στη θέση του Γαλανόπουλου, τιναφτοί ρε, όπως θα ΄λεγε κι ο Βιειρίνια

Στον ΠΑΟΚ του Βουλινού με τέτοιους παίκτες, θα γινόταν λαϊκό δικαστήριο έπειτα από κάθε ματς κι ας κέρδιζε η ομάδα .

Ο άνθρωπος ζει για το σήμερα λοιπόν, λησμονεί όμως το απλούστατο, πως μόλις αλλάξει η μέρα αυτό το σήμερα, αποτελεί χθες, Κι εκείνο που αντιλαμβανόταν την προηγούμενη ως αύριο, είναι το σήμερα της δεδομένης στιγμής.

Κανένας πεινασμένος δεν πρόκειται να χορτάσει την πείνα του ενθυμούμενος πως ένα μήνα πριν έτρωγε μπριζόλες, το στομάχι θέλει τροφή, δε γεμίζει με αναμνήσεις.

Τι να κάνει κι ο χάρτινος λοιπόν, να σκέφτεται το περσινό χάρτινο και να χαίρεται;

Ή να βάζει σε βίντεο τον Αραούχο, τον Μπλάνκο και τον Θωμά Μαύρο, για να γλυκάνει τον πόνο του, μπας και ξεχάσει ότι παίζει με Μπακασέτα;

Κάποτε τον παζάρευε ο ΠΑΟΚ πακέτο με Χατζηισαία και ο κόσμος μουρμούριζε. Και μιλάμε για ΠΑΟΚ την χρονιά Τούντορ που έτρωγες στη μάπα, Σάμπους και Ζάιρους, το μέτρο σύγκρισης ήταν το πάτωμα και παρ΄όλα αυτά, από παντού άκουγες «ποιον Μπακασέτα ρε, με αυτόν θα κάνουμε ομάδα;».

Τελικά πήραμε τον Χατζηισαία κι επειδή δε μας έκανε τον δώσαμε δανεικό, εξελίσσοντας την άμυνα με δυο βουνά,  Κρέσπο και Βαρέλα, ενώ οι άλλοι έμειναν ακόμα στην εποχή του βιντεοκασέτα…

Αυτή είναι η μέγιστη τιμωρία τους.

Και δεν είναι μόνο η εν ψυχρώ κλοπή των δυο ομάδων του Πειραιά, είναι ότι βάλθηκαν να ξεφτιλίσουν ένα πρωτάθλημα, επειδή κατάλαβαν πως δε μπορούν να το πάρουν, μια και υπήρχε κάποιος καλύτερος από αυτούς.

Το βάφτισαν ταγμένο από την κυβέρνηση, δώρο του Τσίπρα, ανακάλυπταν μαϊμού πέναλτι σε ανατροπή όπως του Βαρέλα στο Αγρίνιο, όλα με την ίδια στόχευση. Να κατασκευάσουν άλλοθι για την αποτυχία τους, μην αφήνοντας τον πραγματικά ικανότερο όλων, να κατακτήσει αυτό που άξιζε. Μόνο αυτοί επιτρέπεται να χαίρονται, κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα κι όποιος έχει το θράσος να τολμήσει να τους ξεπεράσει, θα βληθεί επικοινωνιακά.

Σε όλο το πρωτάθλημα πέρσι ο ΠΑΟΚ πήρε δώρο δυο σφυρίγματα, φέτος στις έξι πρώτες αγωνιστικές του έχουν στερήσει πολλαπλάσια, το ενδιαφέρον όμως στρέφεται στην παρέλαση της 28ης..

Μιλάμε παρακαλώ για το ωραιότερο και πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών, με τρεις ομάδες να το διεκδικούν επί ίσοις όροις.

Ο γαύρος πρωταθλητής χειμώνα, ο τελευταίος τίτλος του, που έμελλε να είναι και ο μοναδικός καθαρός. Τον πέρασε ο ΠΑΟΚ πιάνοντας κορυφή, κάθε Κυριακή ήταν ο θάνατός σου η ζωή μου, από κοντά το χαρτί που έκανε απίστευτη ανατροπή-διπλό στο Καραΐσκάκη. Μέχρι που οι ανήμποροι, φοβούμενοι να κοιτάξουν τον ΠΑΟΚ στα μάτια, αποφάσισαν να παίξουν θέατρο, μια με δήθεν τραυματισμό  και την άλλη με δήθεν φόβο από μια φωτογραφία. Πότε άραγε μέχρι την αποφράδα 25η Φλεβάρη του 2018 είχαμε ξαναδεί τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα με τόσο σασπένς κι ενδιαφέρον, με ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας και αγωνιστικές που έκοβαν την ανάσα;

Κι όμως, το πιο όμορφο πρωτάθλημα ίσως και στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό που όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι ονειρεύονταν, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να το ακυρώσουν και να το γελοιοποιήσουν, συνειδητοποιώντας την αδυναμία τους να το πάρουν στο γήπεδο. Όχι μόνο με τα θέατρα, αλλά με όλη τη φαιδρή ρητορική και προπαγάνδα.

Ε λοιπόν ήρθε η ώρα της πληρωμής, τα βέλη στην επικοινωνιακή φαρέτρα σώθηκαν, δεν έχει άλλα. Να πουν άραγε πως μας το έταξε κι αυτό ο Τσίπρας; Μέχρι και η Μαρία Σπυράκη θα σκάσει από τα γέλια…

Να ισχυριστούν πως μας σπρώχνει το στραγάλι, θα κλαίει ο Βαρούχας,στην αγκαλιά του σαγόνια…

Με ξένους διαιτητές στα ντέρμπι δεν έχει θέατρο, μια φορά ήταν αρκετή,  σας αρέσει δε σας αρέσει, μπορείτε δε μπορείτε, θα παίζετε ποδόσφαιρο.

Κι όταν μιλάτε για ΠΑΟΚ, αναγκαστικά θα φοράτε κολάρο.

Αυτή τη φόρα όχι στα ψέματα, μόνο έτσι θα γλυτώσετε το αυχενικό κοιτώντας ψηλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ