Για δύο ενδεκάδες η ισχυρή πεντάδα!

Για δύο ενδεκάδες η ισχυρή πεντάδα!

Και ο Μίχαελ Σκίμπε επιβραβεύει με την επιλογή του την προσέγγιση του Μαρτίνς στο θέμα των Ελλήνων παικτών!

Φτάνοντας στη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου της αγωνιστικής περιόδου αυτό που έχει ενδιαφέρον, σε ότι αφορά το νέο εγχείρημα του Ολυμπιακού, είναι ότι οι Έλληνες παίκτες του την κρατάνε τη θέση τους, παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος!

Τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό των ντόπιων στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα έφτανε στα 2/11, καθώς υπήρχαν μόνον ο Φορτούνης και ο Κούτρης (και για κάποια ματς έπαιξε και ο Καπίνο) ή ο «Φόρτου» και ο Μήτρογλου και θα πρέπει να πάμε στην εποχή του Μίτσελ για να συναντήσουμε τη φουρνιά με τους Μήτρογλου, Μανωλά, Σιόβα, Μανιάτη και Σάμαρη.

Σε αυτήν τη φάση την «ισχυρή πεντάδα» συνθέτουν οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Τσιμίκας και Γιαννιώτης, ενώ ενεργό ρόλο παίζει και Φετφατζίδης και στο Μιλάνο είδαμε στα άκρα της άμυνας τους Τοροσίδη (παραμένει αρχηγός της Εθνικής) και Κούτρη.

Να είναι τυχαίο το 50-50 των Ελλήνων με τους ξένους; Δεν το νομίζουμε, καθώς όπως φαίνεται ο Πέδρο Μαρτίνς τις προσέχει τις ισορροπίες, χωρίς βέβαια να αδικεί κάποιον από τους υπόλοιπους. Θέλει και κότσια για να εμπιστεύεσαι τους Έλληνες παίκτες και είναι γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν μόνον ο Πάουλο Μπέντο έφερε την «επανάσταση», προωθώντας στη βασική ομάδα τα παιδιά της ακαδημίας, όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των Ρέτσου, Ανδρούτσου, Νικολάου και Μανθάτη.

Και ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό από επιλογή, όχι από ανάγκη όπως συμβαίνει στον Παναθηναϊκό που επιδιώκει να επιβιώσει στη βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει στον οικονομικό τομέα και η αλήθεια είναι ότι η προσπάθειά του ξεπερνά, έως τώρα, τις προσδοκίες.

Οι Έλληνες παίκτες έχουν βγάλει άλλωστε ασπροπρόσωπους τους ερυθρόλευκους, αφού οι περισσότεροι έχουν πραγματοποιήσει διεθνή καριέρα και έχουν γίνει η καλύτερη διαφήμιση για τη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη.

Βεβαίως, όσο θα προχωράει η χρονιά η αποστολή των Ελλήνων θα αποκτά όλο και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού ο Μπουχαλάκης για παράδειγμα καλείται να επιβιώσει ανάμεσα στους Γκιγιέρμε, Καμαρά και Νάτχο, ενώ ο Φορτούνης όλο και θα αισθάνεται την ανάσα του Τουρέ, που έρχεται κι αυτός να μπει στην εξίσωση, ως ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες.

Και ο Γιαννιώτης θα πρέπει να φτάσει σε πιο υψηλό επίπεδο για να διατηρήσει τα κόκκινα γάντια, αφού ο Ζοσέ Σα έχει δείξει ότι διαθέτει τα προσόντα για να μπει κάτω από την εστία, ενώ το αριστερό άκρο θα μείνει στα σίγουρα σε ελληνικά πόδια από τη στιγμή που μετά τον Τσιμίκα υπάρχει ο Κούτρης.

Κι αυτή η πεντάδα των Ελλήνων του Ολυμπιακού αποτελεί και τον κορμό της Εθνικής ομάδας, στην προοσπάθεια που κάνει ο Σκίμπε για να ανακαλύψει ένα σκελετό και να «χτίσει» πάνω του τη δική του ενδεκάδα. Τη δίνει την επιβεβαίωση της δουλειάς του Μαρτίνς και ο Γερμανός ομοσπονδιακός, συνεπώς επιβραβεύεται και η ηγεσία του Ολυμπιακού που ανέκαθεν φρόντισε για το σεβαστό ποσοστό των ντόπιων στην ομάδα και που σε αυτή τη φάση μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι απλά να συμπληρώνει το ρόστερ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ