Ο Μαρτίνες τον κάνει πιο απρόβλεπτο

Ο Μαρτίνες τον κάνει πιο απρόβλεπτο

Ο Αργεντινός μπορεί να βγάλει, πλέον, ενενηντάλεπτο και εκτός από πιο ποιοτικό, η είσοδος του στην ενδεκάδα κάνει τον Άρη και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Η πάγια τακτική των αντιπάλων του Άρη στα τελευταία παιχνίδια είναι να προσπαθήσουν να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Με πιο τρόπο;  Τοποθετώντας δύο και τρεις παίκτες καμία φορά, πάνω στους Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα. Όταν, μάλιστα, έλειψε ο Πορτογάλος, τα πράγματα γινόταν ακόμα πιο εύκολα, καθώς τα κουκιά ήταν  μετρημένα.

Αυτή η τακτική άλλες φορές έπιασε και άλλες όχι. Το σίγουρο, πάντως, ήταν ότι δυσκόλεψε τον Άρη για κάποιο χρονικό σημείο του αγώνα, είτε μικρό είτε μεγάλο. Έχοντας συνηθίσει την ανάπτυξη με τους δυο ποιοτικούς ακραίους του, η ομάδα δυσκολευόταν να παίξει από τον άξονα. Ή στην καλύτερη περίπτωση, έχανε πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματα της.

Εδώ έρχεται να δώσει λύση ο Νίκο Μαρτίνες, που έχει ανεβάσει ρυθμούς στις προπονήσεις και έχει φτάσει, πλέον, στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Αργεντινός, άλλωστε, έδωσε δείγματα γραφής όποτε αγωνίστηκε μέχρι τώρα, πάντα ως αλλαγή.

Η είσοδος του Μαρτίνες στα παιχνίδια που θα επιλέξει ο Πάκο Ερέρα, εκτός από πιο ποιοτικό μεσοεπιθετικά, θα κάνει τον Άρη και λιγότερο απρόβλεπτο. Για την ακρίβεια, ο αντίπαλος προπονητής δεν θα έχει την πολυτέλεια να ρίξει δυο παίκτες πάνω στον Αργεντίνο, στον Γκαρσία και τον Γκάμα. Εκτός και αν επιλέξει να αφήσει όλους τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη αμαρκάριστους.

Ο  Μαρτίνες θα δώσει το ένα εναντίον ενός και την κάθετη πάσα στον Άρη και από τον άξονα. Κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια στο Κλεάνθης Βικελίδης, απέναντι σε αντιπάλους που θα επιλέξουν να παρκάρουν «πούλμαν» μπροστά στην εστία τους.

Θα δώσει, επίσης, την δυνατότητα στον Πάκο Ερέρα να αλλάζει το σύστημα , είτε πριν την έναρξη , είτε  κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς, η ομάδα του να χάνει σε ποιότητα.

Υ.Γ Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τα οποία ο οπαδός του Άρη εξαφανίζει με γοργούς ρυθμούς, για την πάρτη του και μόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ