Τρόμος από φωτογραφία, μα η μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία

Τρόμος από φωτογραφία, μα η μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, τα χαρτιά γίνονται Λουτσέσκου και μάλιστα κακέκτυπα, αφού τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ήταν πραγματικά, δεν τα σκηνοθέτησε κανείς.

Όσο πλούσια κι αν είναι η Ελληνική γλώσσα, είναι αδύνατον να περιγράψει την ηδονή που ένοιωσα χθες, μόλις πληροφορήθηκα την αφαίρεση τριών βαθμών από το χαρτί.
Λες και βρισκόμουν στο κρεβάτι με την Μόνικα Μπελούτσι, την Σακίρα να περιμένει μέχρι για να έρθει η σειρά της, την ίδια ώρα που η Τζένιφερ Λόπεζ χτυπούσε απεγνωσμένα το κουδούνι φωνάζοντας «άνοιξε μου! Γιατί χάνεις το χρόνο σου με τη γρια και την άλλη την κοντή και παράφωνη. Μη μου το κάνεις αυτό…».

Αν και σε γενικές γραμμές είμαι ταπεινός άνθρωπος και δε θέλω να περιαυτολογώ, μου έχει συμβεί και μιλώ εκ πείρας. Το -3 ήταν απείρως πιο αφροδισιακό…
Λέξεις κι εκφράσεις όπως «εκδίκηση-ώρα πληρωμής» κλπ, σαφώς δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Πληρωμή θα ήταν αν πήγαινε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και δεχόμενος κανονικό γκολ, σκηνοθετούσε μια θεατρική παράσταση για να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Κάτι που δε θα έκανε ποτέ, οπότε πληρωμή με το ίδιο νόμισμα δε μπορεί να υπάρξει, δε γίνεται να κυλιστούμε στις λάσπες και να γίνουμε γουρούνια, επειδή αυτό είναι το περιβάλλον που αισθάνονται οικείο..
Η χαρά έχει να κάνει με όλα αυτά που αναγκάστηκαν να πουν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους και μετά την ανακοίνωση της ποινής, που επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι απλά το θέατρο που έπαιξαν πέρσι στην Τούμπα, αλλά και την εσωτερική τους σαπίλα.

Ο αντιπρόεδρος του χαρτιού Λυσσάνδρου, υποστήριξε κατά την κατάθεση του για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, πως το να τρως μολότοφ δε συνιστά βιαιοπραγία.
Θα μπορούσε να έχει βάση αν το έλεγε ο Τζον Ράμπο που έχει φάει το Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Αφγανιστάν με το κουτάλι, όχι αυτός όμως που ως αρχηγός αποστολής στην Τούμπα, επικαλέστηκε τρόμο από μια φωτογραφία που είδε στο ίντερνετ, παρουσιάζοντας τον Ιβάν ως serial killer!
Οι ίδιοι που μιλούσαν για Μάο-Μάο, έφτασαν στο σημείο βαφτίζουν τη μολότοφ ως απλή ρίψη!
Στον επόμενο τόνο, θα προτείνουν να γίνει Ολυμπιακό αγώνισμα…

Αυτά είναι τα ωραία που με κάνουν να διασκεδάζω, βλέποντας τους να φτάνουν στο έσχατο σημείο ξεπεσμού, να αυτοαναιρούνται τόσο ξεδιάντροπα. Αν είχαν τσίπα θα βέβαια, δε θα έκαναν όσα έκαναν πέρσι στην Τούμπα, γελοιοποιώντας τους εαυτούς τους.
Όταν λες ψέματα είναι δεδομένο πως αργά η γρήγορα θα μπερδευτείς, μια και η γκάμα των ψεμάτων είναι ατελείωτη, από ένα σημείο και μετά ξεχνάς τι έλεγες χθες, προχθές, μερικούς μήνες πριν κι εκτίθεσαι, χωρίς να βάλεις τους άλλους στον κόπο να σε στριμώξουν..
Αντίθετα, η αλήθεια είναι πάντα μία και γι αυτό δεν την ξεχνάς ποτέ.

Για να το κάνω λιανά, σε περίπτωση που ο Λυσσάνδρου ήταν πιλότος αεροσκάφους και του σφύριζε η αεροσυνοδός πως ένας πιτσιρικάς βλέπει πολεμική ταινία στο ipad, θα φώναζε με τρεμάμενη φωνή «may day-may day, λαμβάνει ο Πύργος ελέγχου, δεχόμαστε επίθεση από εξωγήινους Ταλιμπάν, may day-may day, ο Μπιν Λάντεν μας καταδιώκει με αλεξίπτωτο και μου κάνει άσεμνες χειρονομίες από το παράθυρο, ο Ουάρντα τραγουδάει ντιμπιντάι έξω από το κόκπιτ, may day-may day, στείλτε τον Κώστα Πρέκα να μας σώσει, ζητώ άδεια προσγείωσης, may day-may day. Αν δεν τα καταφέρουμε, πείτε στη γυναίκα μου να με συγχωρέσει που δεν άλλαζα σώβρακο καθημερινά…»

Στη δεύτερη περίπτωση βλέπει τον πραγματικό Μπιν Λάντεν -ή χάρτινο ομοίωμα του τέλος πάντων, αφού έχει άμεση αντίληψη αυτών-, να κάνει τεμενάδες στο διάδρομο του αεροσκάφους κρατώντας το Κοράνι και φωνάζοντας Χαλαμπαλαμπαμαμ μαζί με κάτι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ήρθε η ώρα να πεθάνετε άπιστοι».
Όχι μόνο δεν χάνει την ψυχραιμία του λοιπόν, αλλά με χαλαρότητα Σαλονικιού αρπάζει το μικρόφωνο και λέει «ο κυβερνήτης Μηνάς Λυσσάνδρου και το πλήρωμα σας καλωσορίζουν στην πτήση της Tzamba Airlines, με προορισμό το C.L. Βρισκόμαστε στα μείον τρεις χιλιάδες πόδια πάνω από το χωριό που γέννησε τον παγκόσμιου φήμης ποδοσφαιριστή Γιάννη Γιαννιώτα, ο καιρός είναι θαυμάσιος, η προσγείωση αναμένεται σε δυο ώρες. Σας θυμίζουμε πως ηTzamba Airlines χρεώνει την αναπνοή, το χασμουρητό, τον ύπνο και κατά την αποχώρηση σας πληρώνετε τέλη, μπας και πάρουμε τον Κάιπερς του Εργοτέλη.»

Μην το γελάτε καθόλου, όταν ο τρομοκρατήθηκα από μια φωτό και το η μολότοφ δε συνιστά βιαιοπραγία ακούγονται από το ίδιο στόμα, είναι σα να ζητά μετάταξη σε άλλες φυλακές ο Κουφοντίνας, επειδή τρόμαξε από νυχοκόπτη που κρατούσε συγκρατούμενος του κι έκοβε τα νύχια του!
Το χαρτί πρέπει να αισθάνεται τυχερό που πήρε ένα πόντο από το γαύρο, ο κυρ Σάββας μπορούσε να πάρει την ομάδα και ν΄αποχωρήσει, τρομοκρατημένος από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα που έπεφταν στις εισόδους των κερκίδων, το σενάριο θα ήταν πολύ πιο πειστικό από τον κολαροφόρο Γκαρσία.
Τα έζησαν αυτά, δεν τα είδαν σε φωτογραφία.

Μέχρι και την είσοδο φιλάθλων στο ημίχρονο για να μεταφερθούν σε άλλη θύρα θα μπορούσε να επικαλεστεί, δεν έχει σημασία αν έγινε με την άδεια της αστυνομίας, Κι ο Σαββίδης είχε άδεια οπλοφορίας και το όπλο μάλιστα δεν το είδε κανείς εντός γηπέδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο ρεπόρτερ Κεφτετζόγλου, που η αδιάκοπη ροή χοληστερίνης στις φλέβες του προκάλεσε παραισθήσεις, με αποτέλεσμα να αναφέρεται σε επεισόδια στην Τούμπ, σε στενά τόσο εκτός γηπέδου, όπου περνούσαν αυτοκίνητα και πολλές ώρες πριν αρχίσει ένας αγώνας. Βρισκόμενος σε φάση παράκρουσης μάλιστα, σύγκρινε ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως η φωτοβολίδα στη Ν. Σμύρνη, πού ούτε τραυμάτισε κάποιον, ούτε προκάλεσε φθορά περιουσίας, με εκτεταμένα επεισόδια, όπου υπήρξαν τραυματίες και καταστροφές.

Στην ερώτηση αν το πρωτάθλημα είναι χάρτινο αφού αφαιρέθηκαν βαθμοί από ομάδα που τους κέρδισε στο χόρτο, η απάντηση είναι απλή και όντας προνοητικός, την είχα δώσει παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος. Αφιερωμένη στα παπαγαλάκια που επιχειρούν μάταια να εξομοιώσουν περιπτώσεις που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, γραμμένη σε ανύποπτο χρόνο και με μόνο δεδομένο, πως ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε με -2 από πέρσι.

Ξέχασαν όλοι ή μάλλον κάνουν πως δε θυμούνται, ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2, τώρα τους έπιασε ο πόνος για παρόμοιες ποινές..
Λησμονούν επίσης πως τα τελευταία χρόνια με μια και μόνο εξαίρεση, ο ΠΑΟΚ τρώει αδιαλείπτως αφαιρέσεις βαθμών.
Πέρσι έπαιξε 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων επειδή στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού οι ΠΑΟΚτσήδες έκαναν επεισόδια με αντίπαλο τον αέρα, έχασε δυο ματς στα χαρτιά από θέατρο αντιπάλων, έφαγε αφαίρεση βαθμών και τους έφταιγε ο Λουτσέσκου που έλεγε την αλήθεια.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, γίνονται αυτοί Λουτσέσκου και μάλιστα κακέκτυπα, αφού τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ήταν πραγματικά, δεν τα σκηνοθέτησε κανείς!
Όταν οι ομάδες χάνουν βαθμούς από πιστή εφαρμογή των κανονισμών, σαφώς και δε μιλούμε για χάρτινο πρωτάθλημα, αλλιώς θα είχαμε πρωτάθλημα ζούγκλας.
Την περσινή περίοδο δυο ομάδες κατάργησαν τους κανονισμούς, αποχωρώντας ετσιθελικά από την Τούμπα, χωρίς να έχει αποφασίσει σχετικά, ο άρχοντας του αγώνα.
Κανονικά έπρεπε να χάσουν τους αγώνες στα χαρτιά και να τους αφαιρεθούν βαθμοί, διότι αυτό προβλέπει ο κανονισμός.
Με τον ίδιο κανονισμό άλλωστε τιμωρήθηκε και ο ΠΑΟΚ όταν δεν αγωνίστηκε στο Καραΐσκάκη, το Μάρτη του 2016.

Στην ερώτηση καπάκι λοιπόν «αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε;» η απάντηση είναι σαφής:
Αυτό ακριβώς! Με -2 ο ΠΑΟΚ, -3 το χαρτί και τιμωρία όποιου παραβαίνει τις διατάξεις.
Αν εσείς ονειρεύεστε πρωτάθλημα όπου ο καθένας θα αποχωρεί από τα γήπεδα όποτε δε μπορεί να κερδίσει επικαλούμενος αστείες αφορμές, ή ότι θα γλυτώνουν ομάδες για επεισόδια οπαδών τους με φθορές και τραυματίες, εμείς θέλουμε πρωτάθλημα όπου ο καθένας θα πληρώνει για τις πράξεις του.
Τις δικές του πράξεις όμως, όχι όμως το θέατρο ή την αδυναμία του άλλου να κερδίσει στο χόρτο.

Πέρσι στην Τούμπα δεν εφαρμόστηκαν κι εξήγησα παραπάνω γιατί, αντίθετα με τους κανονισμούς βάσει των οποίων αφαιρέθηκαν βαθμοί από το χαρτί, που είναι ξεκάθαροι.
Την ίδια ποινή έφαγε πέρσι ο γαύρος για παρόμοια περιστατικά, στο μεταξύ τους παιγνίδι, γιατί κλαίνε και οδύρονται λοιπόν;
Τα παράπονα στους δικούς του Μάο-Μάο…

Ώρα να το συνηθίσουν, όπως συνήθισαν σιγά σιγά και την ιδέα πως ούτε οι βοηθοί του Θωμά και του Γιαννάκη μπορούν να τους απαλλάξουν από το αυχενικό, βλέποντας τη βαθμολογία…

ΥΓ. Το μόνο που απομένει για να δέσει το γλυκό, είναι μια δήλωση Τζάμπα «ας τολμήσουν να μην αλλάξουν την απόφαση»…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ