Το «πρέπει» του Ολυμπιακού και ο αγαπημένος Ρόκο

Το «πρέπει» του Ολυμπιακού και ο αγαπημένος Ρόκο

Η ανάγκη των Ερυθρόλευκων να έχουν την ίδια νοοτροπία σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα θετικά της νίκης στην Χαλκίδα και η ανάγκη της εξομολόγησης μία ιστορίας που πολλοί μπορεί να την έχουν ζήσει.

Συγνώμη για το ξεκίνημα μου και για το γεγονός πως δεν θα μιλήσω αρχικά για μπάσκετ. Ημουν ένα βήμα πριν ζητήσω στους ανθρώπους που είναι στο site να με καλύψουν στο γράψιμο της αναμέτρησης. Και ο λόγος ήταν απλός. Δεν είχα τη διάθεση να ασχοληθώ με αυτό το ματς, γιατί ένα μέλος της οικογένειάς μου… χαροπαλεύει στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός δολοφόνου. Ενός πραγματικού κτήνους.

Οντας φιλόζωος από όταν με θυμάμαι, μεγαλώνοντας με σκυλιά, θεωρώ αυτά τα πλάσματα (και όλα του ζωικού βασιλείου μας) ισάξια με μένα και με σένα. Το πρωί της Κυριακής ο λατρεμένος μας Ρόκο, φολιάστηκε από έναν δολοφόνο και ζει τη δική του «μάχη» πλέον με τους γιατρούς να μας λένε για πρόβλημα στον πνεύμονά του. Τον βρήκε στην αυλή του ο αδερφός μου, την ώρα που κατέβαζε την κόρη του για να την πάει στην προπόνησή της. Όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι. Οι γιατροί λένε πως έχει 50% πιθανότητες να το ξεπεράσει και να την βγάλει καθαρή. Ο καημένος ο Ρόκο μας. Τι τους έκανε; Ούτε ζώο δεν έχει πειράξει.

Και αναρωτιέμαι ρε γαμώτο. Ποια η διαφορά ενός ανθρώπου που σκοτώνει έναν άνθρωπο, από έναν που θέλει να αφαιρέσει τη ζωούλα ενός μέλους μίας οικογένειας σαν τον Ρόκο μας; Τι του έφταιξε ένα σκυλί στην αυλή ενός σπιτιού; Πόσο μίσος μπορεί να προκαλέσει η απεχθής αυτή πράξη; Συγνώμη που σας σπαταλάω τον χρόνο διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές, όμως είμαι σίγουρος πως σε πολλούς από εσάς έχει συμβεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Η δική μας μέρα χάλασε από το πρωί της Κυριακής. Μακάρι να φτιάξει τις επόμενες ημέρες. Για έναν άνθρωπο χωρίς ψυχή, για τον οποίο ειλικρινά πιστεύω ότι του θα ήθελα τόσο πολύ να βρεθεί και να δικαστεί. Εγώ ως δολοφόνο μπορώ πλέον να τον χαρακτηρίσω. Δεν μπορώ να τον πω διαφορετικά. Εξάλλου τις κατάρες τις έχουν ρίξει από νωρίς ο αδερφός μου και η οικογένειά του που είναι συγκλονισμένοι με τον Ροκολίνο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συγνώμη που σας μαύρισα την ψυχή. Από εδώ μέσα όμως το βασικότερο όλων είναι ότι μπορώ να βγάζω τα εσώψυχά μου όποτε χρειάζεται. Με αφήνουν οι άνθρωποι της ιστοσελίδας και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Ας πάμε στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός φαινόταν χαρακτηριστικά πως έχει μείνει από καύσιμα μετά και την ταλαιπωρία που πέρασε μέχρι να επιστρέψει στη χώρα μας το Σάββατο τα ξημερώματα. Με μία μόλις προπόνηση, πήγε οδικώς την Κυριακή στη Χαλκίδα για να παίξει το ματς με την Κύμη, χωρίς τον Σπανούλη. Ορθή απόφαση του προπονητή του δεν δίστασε να τον αφήσει πίσω για να τον ξεκουράσει.

Η ομάδα προερχόταν από ένα θετικό αποτέλεσμα στη Μόσχα και έπρεπε να έχει και ένα εύκολο βράδυ στη Χαλκίδα.

Αμ δε. Κακές επιλογές στην επίθεση, μη συγκέντρωση στην άμυνα, εντυπωσιακό παιχνίδι από την Κύμη και… ντερμπάρα με το καλημέρα.

Ο Ολυμπιακός ακροβάτησε με τη γκέλα. Τον έσωσε ο Μιλουτίνοφ και ο Βεζένκοφ με την μαχητικότητά τους, τα ξεσπάσματα του Στρέλνιεκς και η απειρία των γηπεδούχων.

Οσο όμορφα ήταν εκτελεσμένη η τελευταία επίθεση των Ερυθρόλευκων, τόσο αναιμική ήταν η εμφάνισή τους σε άλλα 39 λεπτά και κάποια δευτερόλεπτα στο ματς.

Οφείλουν να έχουν συνέχεια οι παίκτες των Πειραιωτών. Η λέξη κούραση δεν γίνεται να υπάρχει αυτήν την περίοδο. Ούτε χρειάζεται τον Σπανούλη για να κάμψει την αντίσταση μίας ομάδας όπως η Κύμη.

Μου άρεσε το γεγονός ότι μετά από τάιμ άουτ πάντα οι επιλογές ήταν σωστές. Ηταν στιγμές που τα προηγούμενα χρόνια μετά από τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός έμπαινε ίδιος στο παρκέ. Τώρα μοιάζει να είναι φρέσκος. Θα το δούμε στην πορεία αν όντως ισχύει αυτό.

Ηρεμία από όλους, ξεκούραση και προετοιμασία για την Μπασκόνια…

ΥΓ1. Ο Μπλατ εμπιστεύθηκε στα κρίσιμα τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο 28χρονος γκαρντ δείχνει να ανεβαίνει. Καλός στο αμυντικό κομμάτι και με θέληση να προσφέρει και μπροστά. Τον καλό Βαγγέλη τον έχει ανάγκη και φαίνεται ότι αρχίζει και γίνεται όλο καλύτερος.

ΥΓ2. Σε κακή μέρα ο ΛεΝτέι, ο οποίος με κάνει και απορώ μερικές φορές. Λες και δεν θέλει να πασάρει ας πούμε. Ειδικά στην φάση που έχει μπλέξει με τρεις παίκτες του Καστρίτη και σηκώνεται σε πλήθος χεριών, ενώ πίσω του είναι παίκτης με ερυθρόλευκα είναι απόδειξη αυτού που λέω. Οσο για το αντιαθλητικό του; Ισως και κομβικό για να γυρίσει το ματς η Κύμη.

ΥΓ3. Τα φάουλ είναι για να γίνονται και όχι για να τα κρατάει… καβάντζα μία ομάδα. Ανεπίτρεπτο σε κάθε περίοδο να έχει εναπομείναντα ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά όταν δέχεται κατά ριπάς πόντους. Και κάτι ακόμα. Τρίτη περίοδο με Χολαργό 28 πόντοι. Τρίτη περίοδο με Κύμη 25 πόντοι. Όχι δεν έβαλε τόσους η ομάδα του Πειραιά. Τους δέχθηκε..

ΥΓ4. Πολλά μπράβο στην ομάδα του Καστρίτη και στην επιλογή των ξένων. Επίσης μου αρεσει πολύ που παιδιά όπως ο Πουλιανίτης, ο Κουζέλογλου, ο Σπυριδωνίδης, ο Λούντζης, ο Μουράτος και άλλοι πολλοί, εμφανίζονται έτοιμοι για να αποδείξουν πως αξίζουν να τους βλέπουμε πρωταγωνιστές. Είμαι υπέρ της άποψης των λίγων και καλώς ξένων στην 12άδα μίας ομάδας και την ανάδειξη Ελλήνων. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάνε μπροστά οι ομάδες με μικρά μπάτζετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ