Ουρά είσαι εσύ κι η ομάδα σου πατατάκια, παρ΄τα στα αυτάκια

Ουρά είσαι εσύ κι η ομάδα σου πατατάκια, παρ΄τα στα αυτάκια

Πατατάκηδες και Κεφτετζόγλου είναι σα να τραγουδά τον εθνικό ύμνο Καχιασβίλι, play back δηλαδή, όπου άλλος μιλάει κι άλλος κουνάει το στόμα.

Λοιπόν ρεπόρτερ πατατάκια άνοιξε τα ματάκια και διάβασε καλά. Δυστυχώς για σένα, θα διαβάζεις υποχρεωτικά πλέον. Κι ακόμα χειρότερα, μαζί κι όλοι οι άλλοι, για να εμπεδώνουν πως δεν είσαι τίποτα περισσότερο από από ένα παπαγαλάκι, που ως πατατάκι μάλιστα, υπάρχεις μόνο για να συντροφεύεις το ποτό του Τζάμπα.

Εμείς εδώ στα ψηλά της χώρας, έχουμε ένα χαρακτηριστικό που δεν αλλάζει, μιλάμε πάντα στα ίσια και ποτέ με υπονοούμενα. Ότι έχουμε να πούμε το λέμε καθαρά, ούτε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ούτε κάνουμε κωλοτούμπες, όπως εσείς.

Που πέρσι φορέσατε Μυκονιάτικη ενδυμασία στην Τούμπα παριστάνοντας τις τρομοκρατημένες από μια φωτογραφία και λίγους μήνες μετά το παίζετε βετεράνοι που Βιετνάμ, που αντιλαμβάνεστε τις μολότοφ ως προσάναμμα για το μπάρμπεκιου, σαν αυτό του ταβερνιάρη πρώην προπονητή σας.

Χθες γέλασες και μάντεψες πως το ίδιο έκαναν κι οι άλλοι, υποστηρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ ως ουρά του γαύρου, ζήτησε ξένους διαιτητές.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια γεγονότα κι αν στο τέλος συνεχίζεις να γελάς, θα σου αρμόζει εκείνο που είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε κάποιον μαθητή. «Εσύ γιατί γελάς, χάχας είσαι;».

Εισαγωγικά να υπενθυμίσω πως το ζόρι που σου προκαλεί ο ΠΑΟΚ είναι προφανές, σε παιγνίδι με το γαύρο έφαγες το -3 και μάλιστα χωρίς ο ομοϊδεάτης και πνευματικός σου να κάνει χρήση των κόλπων που σου δίδαξε για να φύγεις από την Τούμπα κερδισμένος στα χαρτιά, πάλι στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκες όμως!.

Παρενέργειες του αυχενικού είναι, κοιτώντας τη βαθμολογία, θα το συνηθίσεις.

Εναλλακτικά, ζήτα δανεικό το κολάρο που φορούσε ο -για- Όσκαρ, ούτως ή άλλως με δανεικούς τη βγάλατε φέτος, ένα πάνω-ένα κάτω, μικρή σημασία έχει.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, είναι ο πρώτος που ζήτησε και VAR και ξένους διαιτητές. Η άποψη της δικής σου ΠΑΕ για το VAR ακόμα αγνοείται, προφανώς σας βολεύει να αποφασίζετε εσείς αν ένα γκολ είναι καθαρό ή όχι, όπως συνέβη πέρσι στην Τούμπα.

Όσον αφορά τους ξένους διαιτητές, η ομάδα σου υποστήριξε πως ο ερχομός τους προσβάλει βάναυσα την Ελλάδα και τους Έλληνες διαιτητές! Τον Κομίνη δηλαδή, τον Ποντίκη, αυτόν που ακύρωσε το γκολ του Ακπόμ στη Ν. Σμύρνη, τον άλλον που έπνιξε το πέναλτι του Ζαμπά στο Ηράκλειο, τον τελευταίο στο ΠΑΟΚ-Απόλλων, αυτόν που σας έδωσε πέρσι το Παπουτσέλειο πέναλτι με τη Λαμία και τόσους άλλους που αν αρχίσω να τους απαριθμώ, θα τελειώσω αφού ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Άλεφ.

Αυτούς προσβάλουν οι ξένοι που σφύριξαν δυο αγώνες σας και δεν είχατε παράπονο, εκτός αν το κρατήσατε μυστικό. Το μόνο σας παράπονο, είναι πως δεν καταφέρατε να αλλάξετε τις αποφάσεις τους, και χάσατε, γ@μώτο…

Ρίξε ένα ενδιάμεσο γέλιο, τώρα. Θα στο ζητήσω και παρακάτω, αλλά θα σφίξουν κι άλλο τα γάλατα.

Θα μου απαντήσεις βέβαια με τα Ελληνικά σου επιπέδου Ογκονσότο, για το γκολ του Ενρίκε στον τελικό -δεν έχετε και άλλο-, ακόμα κι αν ανακαλύψεις όμως, η απάντηση είναι πληρωμένη όπως λέμε:

«Το Καλφόγλου είναι Ελληνικό όνομα, εσείς που ζήσατε στο πετσί σας την ανελέητη σφαγή του Βόλου, θα έπρεπε να είστε οι πρώτοι που έπρεπε να ζητήσετε το VAR για να μη σας ξανακλέψουν τίτλο!».

Αν είπες κάτι΄, επανέλαβε ή πάρε το μηδέν, δε σε άκουσα…

Ο γαύρος είναι η αλήθεια πως ζητά επίσης ξένους διαιτητές, το κάνει τώρα όμως που έχασε τις άκρες και τα μεγαλεία. Μέχρι να αλλάξει η ΚΕΔ πέρσι το Νοέμβρη μια χαρά ήταν βολεμένος και του πήρε χρόνο να το συνηθίσει.

Όσο καιρό είχε το πάνω χέρι στην ΕΠΟ, οι Έλληνες διαιτητές ήταν ζάχαρη, αν και είχε την εξουσία -πόσο δε χωρίς καμμία Ουέφα και κανέναν Περέιρα πάνω από το κεφάλι-, να φέρει ξένους, δεν ήταν κορόιδο να βγάλει τα ματάκια του, έστω και να το ρισκάρει.

Ο ΠΑΟΚ δεν το ανακάλυψε στη συνάντηση με την Ουέφα, το ζήτησε κατ΄επανάληψη πολύ καιρό πριν, όντας μάλιστα ο ίδιος χαλίφης της ΕΠΟ, όπως προέβλεπε το κλασικό αφήγημα. Ως γνωστόν όμως, οι πράξεις καθορίζουν το ποιόν του καθενός, όχι αυτά που προσπαθούν να του προσάψουν τα παπαγαλάκια και τα πατατάκια.

Όσο ο γαύρος ήταν χαλίφης δεν το έκανε ποτέ, για τον απλούστατο λόγο πως οι Κασναφέρηδες, οι Παπαπέτρου κι οι Παππάδες του έκαναν τη δουλειά. Δημόσια δε θα το έλεγε τόσο βάναυσα, θα προτιμούσε κάτι πιο διακριτικό του τύπου «ο ερχομός ξένων προσβάλει βάναυσα την Ελλάδα και τους Έλληνες διαιτητές!»

Μάντεψε λοιπόν ποιος είναι η ουρά του γαύρου και ρίξε ένα γέλιο ακόμα, αν και διαισθάνομαι πως το στομάχι σφίγγει επικίνδυνα. Ήδη διαβλέπω τους μορφασμούς απογοήτευσης στο πρόσωπό σου, μη ντρέπεσαι όμως, τα πατατάκια βγαίνουν και κυματιστά.

Αναφερόμενος σε Κασναφέρηδες, και  Παπαπέτρου, θυμήθηκα την πρώτη παράγκα του Κόκκαλη, όπου παραγκάρχης ήταν ο γνωστός Θωμάς.

Μέχρι κι εσείς σκούζατε τότε, ποιος να ξεχάσει τα ματς που χτυπούσατε τη γροθιά στο μαχαίρι, κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία; Απορώ πως αντέξατε τόσο πόνο, μετά από τέτοια αιματοχυσία ίσως γι αυτό δε θεωρείτε τις μολότοφ απειλή και σας μοιάζουν με σπίρτα…

Μια και το ΄φερε η κουβέντα λοιπόν, τι κάνει ο Θωμάς, έχεις ακούσει νέα του;

Υπάρχει ακόμα στο χώρο, ζει, αναπνέει, ασχολείται ακόμα με τα κοινά του ποδοσφαίρου;

Κι αν ναι, για λογαριασμό ποιου, έχεις εικόνα, πήρε κάτι το αυτί σου;

Για σένα πατατάκια δουλεύει ο εργολάβος της παράγκας στην εποχή Σωκράτη, οπότε μάντεψε πάλι, ποιος είναι η ουρά του γαύρου.

Με τόσες μαντεψιές, από πατατάκια σε έκανα Μάντη Κάλχα, οπότε ήρθε η ώρα να το προσωποποιήσω λίγο περισσότερο.

Μια και αναφέρθηκες σε ουρές λοιπόν, δεν είναι μόνο η ομάδα σου ουρά του γαύρου, είσαι κι εσύ ουρά του Δημάτου. Πιο καθαρά δε μπορώ να στο γράψω, Σαλονικιώτικα, ή ακόμα καλύτερα, ΠΑΟΚτσήδικα.

Τι άλλο να υποθέσω όταν το (κατα)πόνημα σου γράφτηκε λίγο μετά την ανάρτηση του τελευταίου και είναι στο ίδιο ακριβώς πνεύμα!

Ο οποίος Δημάτος χρέωσε στον ΠΑΟΚ χαρά για το -3, κρίνοντας από τα δικά μου γραφόμενα, όταν ο Γιώργος Σαββίδης υποστήριξε το ακριβώς αντίθετο. Έκρινε εξ ιδίων τ΄αλλότρια με άλλα λόγια, ακριβώς επειδή όταν μιλάνε οι πατατάκηδες κι οι Κεφτετζόγλου είναι σα να ακούς τον Καχιασβίλι να τραγουδά τον εθνικό ύμνο και σου φαίνεται play back, όπου άλλος μιλάει κι άλλος κουνάει το στόμα.

Εμείς δεν είμαστε έτσι, ο επίσημος ΠΑΟΚ μπορεί να μη χάρηκε ή έτσι να το έπαιξε τέλος πάντων, εγώ όμως πέταξα τη σκούφια μου και δεν το έκρυψα, μου σηκώθηκε, πόσο πιο παραστατικά να το εξηγήσω! Λες και κατανάλωσα όλη την παραγωγή viagra, μαζί με το στοκ στις φαρμακαποθήκες.

Όπως διαπιστώνεις λοιπόν πατατάκια μου, ισχύει αυτό που σου έγραψα στην αρχή, πως δεν είμαστε σαν κι εσάς.

Δεν είμαστε φασονατζήδες, ούτε παίρνουμε άδεια τι θα γράψουμε, πόσο δε αν στεναχωρεθούμε ή χαρούμε, ο καθένας εκφράζεται όπως γουστάρει.

Ως ουρά του Δημάτου όμως, που να το καταλάβεις;

Γι αυτό κι ενώ κάποτε εξυμνούσες το Ρονάλντο-οικοδόμο, έκανες γαργάρες όταν έφυγε, γι αυτό κι ολόκληρο καλοκαίρι δεν ανέφερες κουβέντα για τους απίθανους δανεικούς, γι αυτό και δεν αναρωτήθηκες το αυτονόητο «με 25 εκ παντελόνι από τους ομίλους, τη βγάζουμε με Γιαννιώτα;»

Δεν τα λέω εγώ πατατάκια μου, οι φίλοι της ομάδας σου τα φώναζαν διαρρηγνύοντας τα χαρτοϊμάτιά τους.

Γι αυτούς υπάρχεις πατατάκια, η λέξη δημοσιογράφος έχει ως πρώτο συνθετικό τη λέξη δημόσιο, το δημόσιο συμφέρον υπηρετείς, αλλιώς θα λεγόσουν ΠΑΕγράφος.

Εννοείται πως δεν είμαστε δούλοι της κοινής γνώμης, ενδέχεται να διαφωνούμε και με αυτήν, όταν συμβαίνει όμως εξηγούμε τους λόγους που βλέπει κάτι λάθος, δεν κάνουμε τους Κινέζους.

Για πες λοιπόν πατατάκια, δικαίως οι χαρτοπαδοί έκραζαν για τον Γιαννιώτα κι απορούσαν αν αυτή η μεταγραφή ανταποκρίνεται στα 25 που παντελόνιασε ο Τζάμπας ή είχαν άδικο;

Δεν το σχολίασες ποτέ, ελπίζω να το κάνεις τώρα που σου δίνω το πάτημα, την έχετε άλλωστε τη συνήθεια εκεί, να θυμάστε με χρονοκαθυστέρηση, δε μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο..

Το είχε κάνει κι ο Λεάνης, όταν περίμενε μερικούς μήνες να εκφράσει κατανόηση για τον Λουτσέσκου για ξεκάρφωμα, σε κείμενο που γράφτηκε για να αποδοκιμάσει τους ισχυρισμούς του.

Ελπίζω να μη σου έχει φύγει το χαμόγελο από τα χείλη, που σε βγάζω κάρτα, τα ΄θελες και τα ΄παθες.

Γράψε άλλο ένα κατεβατό για την ουρά του γαύρου και θα σου κάνω κι άλλο αφιέρωμα, εσύ αποφασίζεις. Σε προκαλώ γιατί δε ντρέπομαι όταν διαβάζω αστειότητες και τις απαντώ, αν ισχύει το ίδιο και με σένα, συνέχισε το, να δούμε ποιος από δήθεν γελαστός, θα γίνεται παντζάρι.

Και που σαι πατατάκια, για να προκαλέσω ένα στερνό σου γέλιο -όχι για την ώρα, αλλά για πάντα, αφού ακολουθώντας την πεπατημένη της ομάδας σου, θα κρυφτείς στ΄ αποδυτήρια-, το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από τα χεράκια μου στις 16 του περασμένου Γενάρη. Αφού είμαστε ουρές του γαύρου, θα υπάρχει σίγουρα κάτι αντίστοιχο από ρεπόρτερ-αρθρογράφο κόκκινων αποχρώσεων, που ζητά ξένους διαιτητές, σε προγενέστερη ημερομηνία. Αν βρεις, κερδίζεις ρίγανη αξίας 25 εκ, για να λουστείς και να γίνεις πιο νόστιμο συνοδευτικό του Τζάμπα.

Όσο και να ψάξεις δε θα βρεις, ακόμα και το σχετικό αίτημα του Καραπαπά, είναι μεταγενέστερο!

Με τις υγείες σου λοιπόν, ή μάλλον, με τις υγείες του Τζάμπα…

Έλα τώρα, ρίξε ένα γέλιο έστω και με το ζόρι, θα πάρει καιρό μέχρι την επόμενη φορά…

ΥΓ. Επειδή από τους συνεχείς πατατακισμούς παρά λίγο να το ξεχάσω, αν όντως είμαστε ουρές του γαύρου, γιατί δεν αίρετε την εμπιστοσύνη σας στον Γραμμένο, για να προκαλέσετε εκλογές στην ΕΠΟ; Συγκυβέρνηση με τις ουρές του γαύρου, πως γίνεται αυτό; Το κόβω πατατάκια, σε νοιώθω, δεν αντέχεις άλλο. Την επόμενη φορά, πες του Δημάτου να γράφει χωρίς υποστήριξη, ούτως ή άλλως εκείνος είναι ο προϊστάμενος, ας τα λούζετε αυτός. Άσε που ειδικά εσύ δεν το έχεις και τον εκθέτεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ