Να κι ο Mπάμπης που έχει πιει κι η Λυδία ντρέπεται…

Να κι ο Mπάμπης που έχει πιει κι η Λυδία ντρέπεται…

Στο σενάριο με το «Εθνική Ελλάδος γεια σου» δεν μπορεί ο Γραμμένος να κρυφτεί πίσω από τον Σκίμπε…

Μας το «φώναζε» η Εθνική μας ομάδα ότι δεν μπορεί να πάει πουθενά, ακόμη και σε όμιλο με Φινλανδία, Ουγγαρία και Εσθονία. Μας θύμισε την ταινία με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο που του έβαζαν τα πιο εύκολα θέματα για να αποφοιτήσει τη σχολή των πρακτόρων, αλλά αυτός τα έκανε θάλασσα (με αποκορύφωμα την αξέχαστη σκηνή με τον τουρτοπόλεμο) για αυτό και βγήκε ως… 0-0-0!

Σαφώς και έχει ευθύνες ο Μίχαελ Σκίμπε αφού αυτός είναι που καταστρώνει το σχέδιο της ομάδας πάνω στο χόρτο, όμως θυμηθείτε με ποιες «συνθήκες» ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Γερμανός προπονητής και θα καταλάβετε πολλά.

Ήταν τότε που ο Ευάγγελος Γραμμένος έπαιρνε την απόφαση να αποσύρει την Εθνική ομάδα από το Καραϊσκάκη, μόνον και μόνον επειδή του ήταν άβολο να πηγαίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο, αφού το «έργο» της… εξυγίανσης δεν ήταν αποδεκτό από όλον τον κόσμο. Το ίδιο ίσχυε και για τον υπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, άσχετα αν τώρα οι δύο άνδρες έχουν απομακρυνθεί αρκετά ο ένας από τον άλλον.

Ο Σκίμπε λοιπόν μας είχε δηλώσει, όταν έβαζε την τζίφρα του στο νέο συμβόλαιο, πως δεν έβλεπε την ώρα για να παίξει η ομάδα του στην… Τούμπα, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, γιατί αν μη τι άλλο δεν είχαν την πρόθεση να περνούν τόσες ώρες στο αεροπλάνο, όμως τότε προέκυψε το σκηνικό με τον Σαββίδη στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο Γραμμένος απέσυρε την… πρωτοβουλία του μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε σε όλον τον κόσμο.

Σαφώς και οι ευθύνες βαραίνουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, καθώς μην ξεχνάμε ότι κάποτε αποδοκιμάστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο Βασίλης Γκαγκάτσης, κατά την επιστροφή της Ελλάδας από την Πορτογαλία με το ευρωπαϊκό τρόπαιο, επειδή τα πρωταθλήματα τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός, ενώ στα χρόνια της ερυθρόλευκης κυριαρχίας η Εθνική μας ομάδα έπαιζε και στο Μουντιάλ, όμως παρά ταύτα ο Σαρρής και ο Γκιρτζίκης ήταν στο «σημάδι» των απέναντι.

Κατά τα άλλα, ο Σκίμπε απέτυχε στις επιλογές του, κυρίως γιατί δεν προσάρμοσε το πλάνο του στη βάση των παικτών που είχε στη διάθεσή του. Κι από τη στιγμή που κρίνει ότι δεν του προκύπτουν οι εξτρέμ, τότε θα έπρεπε να παίξει με δύο κυνηγούς και όχι να βάζει στις πτέρυγες τα δεκάρια, όπως έκανε με τους Μάνταλο, Πέλκα και Μπακασέτα και η ομάδα του δεν έφτιαξε ούτε… φάση!

Η Φινλανδία όπως είδαμε παίζει με το 4-4-2 και κατάφερε να μας νικήσει, αν και έχασε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον μοναδικό σκόρερ που έχει (Πούκι), άρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο δικός της ο προπονητής είχε περισσότερες ή πιο ποιοτικές επιλογές από τον Σκίμπε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ