Μπάγερν- Παναθηναϊκός : Συνεχίζει να τον πληγώνουν τα εκτός έδρας ματς

Μπάγερν- Παναθηναϊκός : Συνεχίζει να τον πληγώνουν τα εκτός έδρας ματς

Η μέρα της Μαρμότας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Μια ακόμη σεζόν στην Euroleague ξεκινά για τους πράσινους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ήττα στο πρώτο ματς μακριά από το Ο.Α.Κ.Α και μάλιστα κόντρα σε έναν δεδομένα υποδεέστερο αντίπαλο. Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που έχει χαμηλότερο ταβάνι από τον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι πως […]

Η μέρα της Μαρμότας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Μια ακόμη σεζόν στην Euroleague ξεκινά για τους πράσινους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ήττα στο πρώτο ματς μακριά από το Ο.Α.Κ.Α και μάλιστα κόντρα σε έναν δεδομένα υποδεέστερο αντίπαλο. Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που έχει χαμηλότερο ταβάνι από τον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να πλασαριστείς σε θέση παραπάνω από την τέταρτη θα πρέπει αυτά τα παιχνίδια να τα κερδίζεις.

Τελικά τι φταίει; Φταίει ο γιαλός; Φταίει ο Χατζηπετρής; Φταίνε τα άστρα και ο ανάδρομος Ερμής; Πάμε σοβαρά τώρα. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν μπορεί να αδυνατείς να βρεις την αιτία. Κάθε φορά τα ίδια. Ήττα στο πρώτο ματς μακριά από την Αθήνα και ρεκόρ στα εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια που δεν είναι ανάλογο του μεγέθους και των φιλοδοξιών του τριφυλλιού. Είναι δεδομένο ότι στο τέλος αυτή του την ανικανότητα πληρώνει. Η σκληρή του έδρα του δίνει πλεονέκτημα, αλλά δεν μπορεί να τον πάει ψηλότερα από την τέταρτη θέση, η οποία τον στέλνει πάνω στο φαβορί που απλώς δεν κατάφερε να μπει στην τετράδα. Δύο φορές στα νοκ- άουτ ματς, στα play- off δηλαδή, έπεσε στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2017 ήταν η Φενέρ και το 2018 η Ρεάλ που του έκοψαν το δρόμο για την επιστροφή του σε Final- Four. Πάμε και στο αγωνιστικό τώρα.

Τι είδαμε σήμερα στο Μόναχο. Είδαμε μια ομάδα χωρίς επιθετικό πλάνο, τουλάχιστον ξεκάθαρο, χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα που ειδικά στο πρώτο μισό πούλαγε πολύ εύκολα τη μπάλα. Μπορεί τα λάθη στην τελική στατιστική να είναι τα ίδια για τις ομάδες, αλλά στην εικόνα της αναμέτρησης δεν ήταν έτσι. Η επιλογή του Πασκουάλ να μην δώσει λεπτό στον Λεκαβίτσιους στο δεύτερο ημίχρονο προκαλεί απορία με δεδομένο ότι ο Καλάθης δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά και γιατί ο Λιθουανός μόνο αρνητικός δεν ήταν όσο έπαιξε. Ο Τόμας έπαιξε επίσης ανεξήγητα λίγο, μετά και την πολύ καλή του εμφάνιση την πρώτη αγωνιστική, ενώ και στη ρακέτα ο Παπαγιάννης δεν πήρε λεπτό συμμετοχής. Στα υπόλοιπα δεν έχεις και πολλά να πεις. Μοναδικοί διασωθέντες ο Λάνγκφορντ και ο Μήτογλου που προσπάθησαν να σώσουν την παρτίδα, αλλά δεν μπόρεσαν.

Τώρα πάμε και στα υπόλοιπα. Κανείς δεν χάνεται με μια ήττα, ούτε παίρνει τίτλο με μια νίκη. Είναι όμως δεδομένο ότι αν θέλει ο Παναθηναϊκός να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου επιβάλλεται να βελτιωθεί εκτός έδρας και να κερδίζει οπωσδήποτε ομάδες επιπέδου Μπάγερν. Ήττες σαν τη σημερινή κοστίζουν στην οικονομία της σεζόν και στην τελική βαθμολογία. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει ο Πασκουάλ και οι συνεργάτες του, αλλά σίγουρα πρέπει να βρουν τη λύση σύντομα αν δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες. Υπομονή και στήριξη θέλει και τίποτε άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ