ΑΕΚ : Ακόμη και αν ανοίξει θέμα Μάνταλου, να κλείσει

ΑΕΚ : Ακόμη και αν ανοίξει θέμα Μάνταλου, να κλείσει

Η Γουέστ Μπρομ και πολλές ομάδες θα ήθελαν τον Μάνταλο τον Γενάρη, η ΑΕΚ πρέπει να... ξεκόψει την κουβέντα

Αποκτήθηκε όταν η ΑΕΚ ακόμη έπαιζε στα χωράφια της Γ’ εθνικής. Ήρθε στην ΑΕΚ όταν έπαιζε στην σκληρή Β’ εθνική και δεν «μάσησε» από κλωτσιές και λακούβες. Και από τότε μέχρι και το ματς με την Μπενφίκα ήταν και παραμένει ο ηγέτης της. Στο χορτάρι. Όχι στα λόγια. Άλλωστε με αυτά… δεν τα πηγαίνει καλά. Δεν απολαμβάνει τα «καλούδια» του Φορτούνη στον Ολυμπιακό και του Πέλκα στον ΠΑΟΚ. Δεν το «πασάλειψαν» ποτέ με χρυσόσκονη στην ΑΕΚ.

Ηγέτης-εργάτης. Δουλεύει κάποιες φορές σε κομμάτια του παιχνιδιού περισσότερο και από αμυντικογενείς συμπαίκτες του. Θα γυρίσει πίσω, θα μαρκάρει, θα πάρει πρωτοβουλίες, ευθύνες, θα κάνει λάθη, θα εκνευριστεί, θα βγει εκτός ματς. Γιατί είναι εκεί και δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο Μάνταλος έγινε ηγέτης στην ΑΕΚ. Δικαίως. Του έδωσαν τον… χώρο διοίκηση, προπονητές, συμπαίκτες. Γιατί εκείνος μπορούσε. Και άπαντες δικαιώθηκαν. Ολοι οι προπονητές στην ΑΕΚ και στην Εθνική ομάδα τον έχουν βασικό. Σε λάθος θέση; Ναι, σε λάθος θέση. Τον έχουν όμως εκεί γιατί κάτι… βλέπουν ότι κάνει (πολύ) καλά.

Δεν είναι δεκάρι κόπιας Τσιάρτα, δεν είναι καν Φορτούνης που έχει στο μυαλό του αποκλειστικά την παραγωγή φάσεων και την απειλή στο αντίπαλο τέρμα. Αριστερά θέλει η ΑΕΚ, αριστερά ο Πέτρος. Δεξιά θέλει η ΑΕΚ, δεξιά ο Πέτρος. Σπανίως στον άξονα, και εκεί ο Πέτρος. Λιγότερες φορές από τον κάθε ποδοσφαιριστή, πρέπει να έχει παίξει στην φυσική του θέση. Δηλαδή, δεκάρι πίσω από τον επιθετικό με ελευθερίες να κινείται παντού. Αλλά προσαρμόστηκε.

Στην ΑΕΚ πέρασε δύο χιαστού, γύρισε πιο δυνατό όμως από πριν. Και τώρα είναι ξανά διαθέσιμος. Για την Ριζούπολη, για το Μόναχο. Για… παντού. Αυτά είδαν και στο εξωτερικό και παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 χτύπησαν την πόρτα της ΑΕΚ 30 Αυγούστου. Πήραν… το «όχι» τους και τα 10 εκατ.ευρώ πίσω στην Αγγλία οι άνθρωποι της Γουέστ Μπρομ. Τώρα τον κοιτούν ξανά. Και από την Τουρκία.

Καλώς ή καλώς η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να βγάλει την χρονιά χωρίς Μάνταλο. Το ξέρει καλύτερα ο Ουζουνίδης. Έχει επιρροή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, επηρεάζει τα… πάντα στο χορτάρι. Όταν δεν υπήρχε η πολυτέλεια να ξεκουραστεί, να πάρει ανάσες, τότε έκανε και τα μαζεμένα λάθη. Συνήθως στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων. Οταν έρχεται η κόπωση. Διότι στο πρώτο 45λεπτο, με δυνάμεις, είναι κινητήριος μοχλός.

Επιστρέφω στο… μεταγραφικό κομμάτι του Μάνταλου. Η αγορά του Ιανουαρίου είναι δύσκολη. Πολύ πιο δύσκολη από αυτή του καλοκαιριού. Χρόνος και περιθώρια για προσαρμογή δεν υπάρχουν. Είναι η χρονική περίοδος που ενισχύεις την ομάδα, δεν την… κόβεις στην μέση. Ο Μπογέ δεν είναι 100% έτοιμος, δεν έχει μπει φουλ με την ομάδα σε αγώνες και προπονήσεις. Ο Αλμπάνης δεν έχει μπει… καν με την ομάδα. Λύσεις δεν υπάρχουν για να φύγει παίκτης επιπέδου Μάνταλου.

Για αυτό και θεωρώ ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να ανοίξει θέμα Μάνταλου. Και δεν θα ανοίξει. Όσο και αν πλησιάζουμε στον Γενάρη, όσο και αν Αγγλοι και Τούρκοι απλώνουν εκατομμύρια στα… πόδια του.

Προσωπική άποψη: Με αυτόν πρέπει να μπει η ΑΕΚ στο νέο γήπεδο. Εκτίμηση: Πολύ σύντομα θα παίξει και στην θέση του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ