Ο «Λο» επέστρεψε στον Ολυμπιακό

Ο «Λο» επέστρεψε στον Ολυμπιακό

Ο Ντέιβιντ Μπλατ διάλεξε τον Γουίλιαμς – Γκος έχοντας στο μυαλό του τον Λο. Τέτοιος παίκτης έλλειπε από τον Ολυμπιακό και γι΄αυτό τον διάλεξε ο Αμερικανός κόουτς. Η σύμπτωση με την Παρτίζαν, το μεγάλο ματς στην Βιτόρια και το «καθαρό μυαλό» στο τέλος που θύμισε σε όλους τον Ει Σι.

Από την μέρα που ο Acie Law σταμάτησε το μπάσκετ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, προπονητές, συμπαίκτες και φίλοι του Ολυμπιακού ένα μόνο πράγμα έλεγαν κάθε καλοκαίρι. «Να βρούμε έναν παίκτη σαν τον Λο». Τόσο πολύ είχε ταιριάξει ο Αμερικανός με τους ερυθρόλευκους και με το παιχνίδι του Σπανούλη, που η θέση «στοίχειωσε» στο μεγάλο λιμάνι.

Κανείς παίκτης μετά την εποχή Λο δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν γιατί πολύ απλά δεν βρίσκονται κάθε μέρα τέτοιοι παίκτες. Για να δούμε όμως τι γίνεται την φετινή σεζόν που κάτι φαίνεται ν’ αλλάζει. Ίσως είναι πρόωρο (και παρακινδυνευμένο επίσης) να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο, αλλά ο «Λο» επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Ο νέος Λο που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός είναι ο Γουίλιαμς Γκος, ο οποίος έπιασε μεγάλο λιμάνι από την Παρτίζαν. Θυμίζουμε ότι και ο Λο είχε πάει από την ομάδα του Βελιγραδίου στους ερυθρόλευκους, με τον Ίβκοβιτς να του δίνει την ευκαιρία. Ο Γκος λοιπόν δείχνει στα πρώτα του παιχνίδια με την φανέλα του Ολυμπιακού ότι μπορεί να «χωρέσει στα παπούτσια» του πρώην ερυθρόλευκου γκαρντ. Και το απέδειξε και στο ματς με την Κύμη αλλά πολύ περισσότερο στον αγώνα με την Μπασκόνια.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθεί η σεζόν καθώς οι απαιτήσεις από τον Γκος είναι μεγάλες, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθούν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα.

1.Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει πολύ καλή δημιουργία κι αυτό φάνηκε και στον πολύ δύσκολο αγώνα με τους Ισπανούς. Ο τρόπος με τον οποίο πάσαρε στο τέλος του ματς στον Μιλουτίνοφ για το καθοριστικό κάρφωμα του Σέρβου, αποδεικνύει την ευστροφία του Αμερικανού. Ο Γκος είναι γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία  κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, που κάνει ευτυχισμένο τον προπονητή του Ολυμπιακού.

2.Ξεκίνησε το παιχνίδι κάνοντας δύο πολύ γρήγορα φάουλ αλλά αυτό δεν τον επηρέασε. Έδειξε όταν ξαναμπήκε στο παιχνίδι ότι είχε καθαρό μυαλό. Ότι είχε καταλάβει τις εντολές του Μπλατ και βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρουν οι ερυθρόλευκοι ένα γκαρντ που θα έχει ψυχραιμία στα δύσκολα.

3.Στο τέλος του παιχνιδιού όταν η μπάλα «έκαιγε» και η Μπασκόνια είχε μειώσει την διαφορά, δεν φοβήθηκε να πάρει πάνω του κάποιες πολύ σημαντικές επιθέσεις. Αυτό φανερώνει δύο πράγματα. Την αυτοπεποίθηση που έχει ο Γκος αλλά και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μπλατ. Πολύ σημαντικά και τα δύο.

4.Είναι γκαρντ που έχει διείσδυση στο επιθετικό του ρεπερτόριο. Με γρήγορο πρώτο βήμα και «έκρηξη»  είναι σε θέση να τελειώσει την φάση αφήνοντας την μπάλα στο καλάθι. Το έκανε στο φινάλε του χθεσινού αγώνα στην Βιτόρια σημειώνοντας δύο πολύ σημαντικά καλάθια.

5.Είναι παίκτης που ταιριάζει πολύ με τον Σπανούλη. Κανείς δεν λέει ότι άλλοι Αμερικανοί που είχαν αποκτηθεί από τους πειραιώτες δεν ήταν καλοί παίκτες όπως για παράδειγμα τα δύο τελευταία χρόνια. Ήταν καλοί παίκτες και ο Ρόμπερτς και ο Γκριν. Πολύ απλά όμως δεν ταίριαζαν με τον Σπανούλη κι αυτό ήταν ένα θέμα για τον Ολυμπιακό. Φαίνεται όμως, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά με τον Γκος κι αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ