Η καλύτερη… γέφυρα

Η καλύτερη… γέφυρα

Δεν θα μπορούσε να βρει πιο ταιριαστό αντίπαλο ο Παναθηναϊκός για να ξεπεράσει την ήττα από την Μπάγερν.

Όταν ανήκεις στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, υπάρχουν στιγμές που δεν χρειάζεται να σου πει κανείς τίποτα. Ούτε καν ο προπονητής. Αντιλαμβάνεσαι πότε έκανες λάθος, πότε αδίκησες τον εαυτό σου. Κι επειδή ακριβώς δεν χρειάζεται να σου πει κανείς τι έκανες, κουβαλάς την ήττα και την ευθύνη της.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνωρίζουν ότι απέτυχαν στη Γερμανία και πως μόνο από τον εαυτό τους μπορούν να ζητήσουν ευθύνες. Μπορεί να λένε ότι… προχωράμε παρακάτω, όμως ήταν νωπές οι μνήμες πριν ξεκινήσει η συνάντηση με την Γκραν Κανάρια. Ένα παιχνίδι, από αυτά που θα ξεχάσουν πριν καν πέσουν για ύπνο, το οποίο όμως είχε… θεραπευτικές ιδιότητες.

Η γλώσσα του σώματος των πρωτοκλασάτων του «τριφυλλιού» έδειχνε πως το ταξίδι στο Μόναχο άφησε ανοιχτές πληγές. Ευτυχώς η αδύναμη Γκραν Κανάρια ήταν ιδανική… γέφυρα για να περάσουν στην επόμενη… μέρα, για να σβήσουν τις μνήμες από τη Γερμανία. Οι Ισπανοί δεν ήταν καν… σάκος του μποξ, δεν προσφέρονταν ούτε για… σκληρή προπόνηση.

Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα αφορά άλλη μέτρηση, καθώς πάντα οι «εμφύλιοι» είναι διαφορετικοί πόλεμοι. Η πρωτάρα της Ευρωλίγκας με παίκτες από χαμηλότερα ράφια, δίχως σταρ, δεν θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν έπαιζαν παίκτες της… δεύτερης ταχύτητας.

Το αρχικό μούδιασμα, η… ξινίλα που ήταν απότοκο της ήττας από την Μπάγερν, έδωσε τη θέση της σ’ ένα ευχάριστο ξεμούδιασμα. Κι είναι αλήθεια πως αν αντί για το ματς είχε προπόνηση ο Παναθηναϊκός, το κλίμα θα ήταν πιο βαρύ. Δεν είναι τυχαίο πως πρώτοι στην εξίσωση μπήκαν παίκτες που είχαν παίξει λίγο στο Μόναχο (Λεκαβίτσιους), ενώ στην εξέλιξη κάποιοι θέλησαν να… ξεχρεώσουν (Τόμας).

Εντάξει, δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα αυτό καθ’ αυτό, γιατί απλά τέτοιοι αντίπαλοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να νιώθουν ότι προσφέρεται το ταξίδι στην Αθήνα για οτιδήποτε άλλο, πέραν της τουριστικής του πλευράς. Να δουν την Ακρόπολη, να δοκιμάσουν την ελληνική σαλάτα, να πάρουν αναμνηστικά από το αεροδρόμιο.

Άλλα είναι τα ματς που θα αποτελέσουν κριτήριο, ακόμα και για το αν προέκυψε… αντίδραση. Ο αγώνας με την Γκραν Κανάρια έγινε γιατί δεν μπορούσε να μην γίνει, οι «πράσινοι» σεβάστηκαν τον κόσμο τους, έβγαλαν μεγάλο σκορ και προχωρούν για το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ