Δεν φοβάται τη… φωτιά!

Δεν φοβάται τη… φωτιά!

Η γενναία προσέγγιση αλλά και η «διαφωνία» του Πέδρο Μαρτίνς με τους Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο για το «μεγάλο ρόστερ» του Ολυμπιακού…

Θα απομονώσουμε μία τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς από την (καθιερωμένη) συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι της nova. Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ κλήθηκε να μιλήσει ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, όμως καθώς επεκτάθηκε η κουβέντα προέβη και σε μία τοποθέτηση που δεν τη συναντάς συχνά.

Του ζητήθηκε η γνώμη του για τους πολλούς και καλούς παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός και πως αν αυτό τελικά καταλήγει να είναι … πρόβλημα (θυμάστε παλαιότερη αναφορά μας για τον… ευχάριστο πονοκέφαλο) και επί αυτού τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πολλοί προπονητές θα ήθελαν να βγουν από αυτήν τη θέση, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς. Ποτέ δεν θέλω να σταματήσω να έχω αυτό το πρόβλημα, γιατί θα έχουμε την ανάγκη όλων των ποδοσφαιριστών στη σεζόν».

Με απλά λόγια τα… αποδέχεται τα επακόλουθα του «μεγάλου ρόστερ»  ο Μαρτίνς, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ πράγματι μας λέει αλήθεια ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του δεν θα είχαν τέτοια επιθυμία, καθώς δεν είναι τόσο απλή η διαχείριση.

Οι συμπατριώτες του μάλιστα, ο Μάρκο Σίλβα και ο Πάουλο Μπέντο είχαν εισηγηθεί παλαιότερα τη μείωση του ρόστερ, μετά τον Γενάρη, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ήθελαν να δουλέψουν με λιγότερους παίκτες, για να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, από τη στιγμή που θα είχαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετώπιζαν και λιγότερη… γκρίνια στα αποδυτήρια, όμως αυτό ο Μαρτίνς το θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει-το δήλωσε επίσης-αφού πράγματι θα ήταν περίεργο (στην καλύτερη εκδοχή) να μην έπαιζε κάποιος παίκτης, αλλά να μην τον… ένοιαζε κιόλας.

Δεν τη φοβάται τη «φωτιά» των αποδυτηρίων ο Μαρτίνς και μας το έχει δείξει εμπράκτως στη μέχρι τώρα-σύντομη είναι η αλήθεια-διαδρομή του στο Ρέντη, αφού από το ξεκίνημα της ιστορίας στηρίχτηκε στη δουλειά που έκαναν οι παίκτες στην προετοιμασία και με αυτούς πορεύτηκε στην ενδεκάδα, χωρίς να βάλει αμέσως και υποχρεωτικά τα πιο βαριά ονόματα που ήρθαν στην ομάδα.

Κι αυτό για όσους γνωρίζουν από μπάλα και ειδικότερα για αυτούς που ξέρουν καλά τον Ολυμπιακό είναι το πιο δύσκολο πράγμα, πιθανότατα ακόμη και από την αντιμετώπιση του (κάθε) επόμενου αγώνα, από τη στιγμή που η ερυθρόλευκη φανέλα δινόταν και δίνεται σε παίκτες αξίας, με τους πιο πολλούς από αυτούς να έχουν διαγράψει ξεχωριστή καριέρα στα γήπεδα.

Είναι γενναία η προσέγγιση του Πέδρο Μαρτίνς που τόλμησε να αντιμετωπίσει την Μίλαν με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και όλοι είδαμε το τι έγινε στα πρώτα 70 λεπτά του αγώνα.  Δεν το κάνουν πολλοί, αλλά για αυτό και θεωρούνται ξεχωριστοί όσοι το εφαρμόζουν, χωρίς να συμβιβάζονται με τα «πρέπει»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ