Συνεχίζει χωρίς φρένα

Συνεχίζει χωρίς φρένα

Επτά αγωνιστικές με έξι νίκες και μόλις μια ισοπαλία. Δεν το λες και μικρό πράγμα γα ένα τόσο νεανικό σύνολο όπως ο φετινός Παναθηναϊκός. Τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα φίλους και αντιπάλους και μπαίνουν αποφασισμένα στα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν.

Πάει και ο Πανιώνιος. Μετά από τη Λαμία, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό στο Ο.Α.Κ.Α, την Ξάνθη και την Λάρισα εκτός, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα μια νίκη φθάνοντας τις έξι σε επτά αγώνες. Εάν έλεγες, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ότι οι πράσινοι θα είχαν καταφέρει να κερδίσουν όλα αυτά τα ματς και να παραμένουν αήττητοι το λιγότερο θα σε κοιτούσαν περίεργα. Τα παιδιά του Γιώργου Δώνη σε κάθε παιχνίδι δείχνουν πόσο πολύ και σωστά έχουν δουλέψει με τον προπονητή τους στην προετοιμασία και πόσο συγκεντρωμένοι παραμένουν ότι και όποιον κληθούν να αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο. Σήμερα απέναντι τους βρήκαν μια σκληρή και σφιχτή ομάδα, που προερχόταν από σειρά θετικών αποτελεσμάτων, που ήθελε να κάνει την έκπληξη και που αν και στάθηκαν άτυχοι στις πρώτες τους ευκαιρίες μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα μακρινό σουτ από την αλλαγή του Έλληνα τεχνικού, τον Χατζηθεοδωρίδη, μια κόντρα έστω και ελαφρά σε αμυντικό και η γνωστή ηρεμία στη διαχείριση των δεδομένων του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει τώρα μπροστά του μια τεράστια πρόκληση. Από την επόμενη κιόλας αγωνιστική αρχίζουν τα ντέρμπι με τις ομάδες που αποτελούν τους διεκδικητές του τίτλου. Αρχής γενομένης από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, μετά την ΑΕΚ στην κοινή τους έδρα – με γηπεδούχους τους πράσινους όμως- και τέλος με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Μια τριάδα αποδείξεων για το που μπορούν να φθάσουν οι μικροί. Μια τριάδα ικανή να αλλάξει τους στόχους της ομάδας προς τα πάνω. Η μέχρι ώρας αήττητη πορεία θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία και νόημα αν συνεχιστεί, ή για όσο συνεχιστεί, στα ντέρμπι. Οι αντίπαλοι του τριφυλλιού έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν και αυτό το στοιχείο ίσως διαφοροποιήσει κάπως τα δεδομένα. Το τριφύλλι έχει ως στόχο από το ξεκίνημα της σεζόν την εύκολη και άνετη παραμονή στην Superleague, στόχο που με την έως τώρα πορεία του φαίνεται να επιτυγχάνει και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Εάν καταφέρει να μην χάσει από τους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε τα κέρδη, σε ψυχολογικό, αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο θα είναι πολλαπλά.

Συνεχίστε να στηρίζετε την ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή αδιαφορώντας για τις αστειότητες στα διοικητικά και στα ιδιοκτησιακά. Το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός αξίζει κάθε βοήθειας από τους φιλάθλους. Μην ασχολείστε με τον Γιάννη, τον Παϊρότζ και τα άλλα παιδιά που » παίζουν» Μονόπολη στην πλάτη του Συλλόγου λες και είναι το παιχνιδάκι τους. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Εσείς μόνο αγαπάτε την Παναθηναϊκή Ιδέα και κανείς άλλος. Οργανωμένοι ή μη το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πηγαίνετε στο γήπεδο, να φωνάζετε για τα παιδιά, να τα στηρίζετε στα δύσκολα – όταν και όποτε έρθουν- και αφήστε τους να μιλούν για νούμερα και να περιμένουν τα εκατομμύρια. Είναι το λιγότερο γελοίο με το θαύμα που συντελείται στο αγωνιστικό τμήμα, με την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες, εφημερίδες και δημοσιογράφοι να ασχολούμαστε με τον καταστροφέα Αλαφούζο, με τον επίδοξο σωτήρα εκ Ταϊλάνδης, με τα φιλαράκια του εν Ελλάδι και με παράγοντες μαϊντανούς που λυμαίνονται τον Σύλλογο χρόνια τώρα. Έλεος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ