Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Ο Χατζηθεοδωρίδης σκόραρε με μια... φωτοβολίδα εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για να χαρίσει στον -συνολικά καλύτερο- Παναθηναϊκό την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο ΟΑΚΑ (1-0), αλλά και την έκτη σε επτά αναμετρήσεις στη Superleague. Είχε δοκάρι στο 6' ο Καμπετσής. Ορεξάτοι οι Κουλιμπαλί και Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με ορμή και με το 4-4-2 του Γιώργου Δώνη επιχείρησε από το ξεκίνημα να παίξει φουλ επίθεση και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Θα το έβρισκε μόλις στο 5′, αν δεν… συνομωτούσε το σύμπαν για να χάσει ο Καμπετσής αυτό που δεν χάνεται. Έπειτα από γύρισμα του Χατζηγιοβάννη, με τον Κότνικ πεσμένο στο έδαφος, ο Καμπετσής είχε όλη την εστία ανοιχτή από τη μικρή περιοχή, αλλά στο πλασέ του ο Κότνικ πετάχτηκε, έδιωξε με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, σε μια από τις πιο σπάνιες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί, να πιέζουν τον Πανιώνιο, ο οποίος περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου μέχρι το πρώτο ημίωρο. Στο 16′ ο Κουλιμπαλί γύρισε την μπάλα από δεξιά, με τον Χατζηγιοβάννη να πλασάρει άουτ και στο 29′ έπειτα από κομπίνα σε φάουλ μεταξύ Μπουζούκη και Χατζηγιοβάννη, ο δεύτερος έκανε σέντρα σουτ, υποχρεώνοντας τον Κότνικ σε μεγάλη επέμβαση.

Κάπου εκεί άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και ο Πανιώνιος, o οποίος… βγήκε από το καβούκι του, άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 35′ με τον Μασούρα να αστοχεί από τη μικρή περιοχή και λίγο αργότερα, με πλασέ του Ντουρμισάι που έφυγε ελάχιστα έξω. Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία από τον Μακέντα, ο οποίος με υπέροχη ενέργεια ξεπέρασε τον Μπανανά, αλλά στο τετ α τετ με τον Κότνικ πλάσαρε άουτ.

Αλλαγή συστήματος, «φωτοβολίδα» και νέα νίκη

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να γίνει πιο ουσιαστικός. Συνέχισε να είναι πιεστικός απέναντι στους φιλοξενούμενους, να ψάχνει με σχέδιο και με ορθολογικό τρόπο το γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Ο Δώνης αποφάσισε στο 63′ να αλλάξει το σχήμα και από 4-4-2 να το γυρίσει σε 4-2-3-1, βάζοντας τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του Καμπετσή και λίγο αργότερα δικαιώθηκε. Μόλις εννιά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Χατζηθεοδωρίδης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με ένα υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, δίνοντας τη λύση για τον Παναθηναϊκό.

Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Δώνη έκανε άψογη διαχείριση του υπέρ της σκορ. Ο Έλληνας προπονητής με την είσοδο του Τζανδάρη έκλεισε τους χώρους για τον Πανιώνιο, ο οποίος δεν απείλησε ουσιαστικά, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει μέχρι το φινάλε το 1-0 και να πηγαίνει στην Τούμπα ως αήττητος στο πρωτάθλημα, έχοντας έξι νίκες και μια ισοπαλία.

Το φινάλε βρήκε τους παίκτες να στήνουν… πάρτυ μαζί με τους περίπου 20.000 φίλους του τριφυλλιού, οι οποίοι για ακόμα ένα παιχνίδι στήριξαν με συγκλονιστικό τρόπο την ομάδα του Δώνη, που συνεχίζει να… τρελαίνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η υπομονή του Παναθηναϊκού. Μπορεί η ώρα να περνούσε και το γκολ να μην ερχόταν, αλλά οι παίκτες του Δώνη δεν έχασαν ούτε λεπτό την ψυχραιμία τους. Προσπάθησαν ορθολογικά να βρουν το γκολ, με τακτική και με συμπεριφορά πολύ μεγάλης ομάδας. Και το κατάφεραν.

ΤΟ 10ΑΡΙ: Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης μπήκε στο 63′ και εννιά λεπτά αργότερα σημείωσε το γκολ που τον μετατρέπει σε παίκτη του ματς. Δοκίμασε το πόδι του και δικαιώθηκε, κλέβοντας τη δόξα από τον πολύ καλό Κουλιμπαλί.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΟΥΤΣ: Ο Ανιγκό περίμενε… το μοιραίο χωρίς να αντιδράσει. Δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του και μάλλον είναι τυχερός που δεν μπήκε γκολ στο ξεκίνημα, το οποίο θα άνοιγε το ματς.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Ο Μπανανά δέχτηκε πολλές φάσεις στην πλάτη του, δεν έβγαινε πρώτος στην μπάλα, δεν έκοβε. Ήταν ένας από τους πιο αδύναμους κρίκους μιας ομάδας που έτσι κι αλλιώς είχε κακή παρουσία και πολλούς παίκτες σε κακή μέρα.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Δώνης (77′ Τζανδάρης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (82′ Σέχου), Μπουζούκης, Καμπετσής (63΄Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Κόρμπος (89′ Σεράφ), Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (55′ Mανθάτης), Μπανανά, Κειτά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ