Δώστε της Γολγοθά να ανέβει

Δώστε της Γολγοθά να ανέβει

Αυτή η ΑΕΚ «ξεφτιλίζει» κάθε προσπάθεια να την «τσακίσουν» ψυχολογικά και να την εξοντώσουν.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν ζήσει πολλά. Και έχουν αποδείξει ότι δεν… μασάνε. Πέρυσι λίγες ώρες πριν την Τούμπα έμαθαν ότι την ώρα που κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους, ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις βαθμούς παραπάνω από όσους είχε όταν κοιμήθηκαν και ότι από κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι, θα παίξουν τελικά μπροστά στα 40.000 αντίπαλους οπαδούς. Αντ’ αυτού χαμογελούσαν στο ξενοδοχείο και διαλαλούσαν ότι θέλουν κόσμο να παίξουν στα… ίσα. Μπήκαν στο ντέρμπι, στάθηκαν «όρθιοι» και είδαν μέχρι και όπλα με μπράβους δίπλα τους. Δεν λύγισαν… Μέχρι τέλους άντεξαν και στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα, έβγαλαν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και έφερα τον τίτλο που έλειπε 24 χρόνια.

Τώρα έμαθα ξαφνικά ένα ωραίο μεσημέρι Οκτωβρίου ότι θα τους αφαιρεθούν 3 βαθμοί, από αυτούς που με κόπο κέρδισαν. Διότι έγιναν επεισόδια έξω από το γήπεδο που έπαιζαν, τα οποία δεν κατάλαβαν ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Και νωρίτερα στην σεζόν είχαν δει… άλλα. Για βαρύτερα γεγονότα ο ΠΑΟΚ δις πλήρωσε πρόστιμο. Άρα κατανοούν ότι εδώ… παίζει κυνηγητό εις βάρος τους και με έναν συγκεκριμένο ωφελημένο.

Και μπαίνουν χθες στη Ριζούπολη για ματς με τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Θα μπορούσαν να είναι ξενερωμένοι. Είχαν δικαιολογία. Δεν ήταν όμως. Θα μπορούσαν να παίζουν στο ρελαντί. Είχαν δικαιολογία. Δεν έπαιξαν όμως. Είχαν απέναντι τους δύο… πούλμαν που παρέταξε ο Μαντζουράκης μπροστά από τον Χουάντερσον και τον Γρατσάνη που μπήκε στο γήπεδο με αποκλειστικό σκοπό να τους εκνευρίσει. Με μικρές ή κομβικές φάσεις, διότι δεν υπήρξε φάση που να καθορίσει τον αγώνα. Και ξεπέρασαν τα… πούλμαν, τη νευρικότητα και τον Γρατσάνη που σφύριξε με «μηνύματα». Και κέρδισαν αέρα τον Απόλλωνα. Και την Τρίτη θα πρέπει να εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα στο μεγάλο ματς της χρονιάς με την Μπάγερν Μονάχου.

Ξεχνώντας ότι έγινε στην Ελλάδα με την… τέλεια ληστεία. Θα μπορούσαν να τα έχουν παρατήσει και ας μην έχουν δικαιολογία για κάτι τέτοιο. Ψυχολογικά τους χτυπούν και επιχειρούν να «τσακίσουν» την ΑΕΚ. Μάταια. Όσο το λέει η ψυχούλα τους θα παλέψουν. Όσο τους το επιτρέψουν θα έχουν θέση στη διεκδίκηση του τίτλου. Μένει να φανεί για πόσο. Οσο υπάρχει Γολγοθάς, θα τον ανέβουν.

Ο Ουζουνίδης ξέσπασε στις δηλώσεις του, αλλά και ο ίδιος πιέζεται πολύ ψυχολογικά. Κάνουν πόλεμο στην ΑΕΚ με πρωτόδικες αποφάσεις, με άρθρα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τα γεγονότα και με εφέσεις που μοιάζουν… διαδικαστικές. Και σκάει και ένας… Γρατσάνης να σου σπάσει τα νεύρα σε ματς με τον ουραγό.

Πάντως πέρα από την εξόντωση που επιχειρεί το… νεοσύστημα της συμμαχίας, ο προπονητής έχει λόγους να χαμογελά πια για το ρόστερ. Ο πάγκος επιτέλους γέμισε με λύσεις. Κλωναρίδης, Μπογέ, Αλεφ είναι ξανά εδώ, ο Γιακουμάκης πάντα περιμένει στη γωνία, ο Γιαννιώτας θα προσαρμοστεί, ο Τσόσιτς είναι παίκτης 11αδας. Και κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα παίξουν για να δώσουν… ανάσες. Και σιγά-σιγά θα δείξει ακόμη πιο ξεκάθαρα αυτό που έχει στο μυαλό του ο κόουτς.

ΥΓ. Χρόνια πολλά στο to10.gr, που από την ημέρα που ξεκίνησα τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα δεν έχω δει ούτε… κόμμα μου να κόβεται από τα κείμενά μου. Οποιοδήποτε κείμενο, για οποιοδήποτε πρόσωπο, όσο σκληρό ή… κόντρα και αν είναι. Και συνεχίζει να κάνει δημοσιογραφία σε χαλεπούς και παράξενους καιρούς. Και τόσο ψηλά που έφτασε τόσο γρήγορα, υπάρχουν άνθρωποι, μυαλά και… χέρια που ευθύνονται για αυτό. Και σε αυτούς αξίζουν τα «μπράβο». Και δεν είναι τυχαίο ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, έστεψε την ΑΕΚ Πρωταθλήτρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ