O Aρης έχει την υποχρέωση να το κάνει ντέρμπι…

O Aρης έχει την υποχρέωση να το κάνει ντέρμπι…

Η ομάδα του Ερέρα δεν πρέπει να νικήσει για να θεωρήσω ότι τα ντέρμπι με ομάδες της Θεσσαλονίκης επανήλθαν στο προσκήνιο. Αρκεί να κοιτάξει κατάματα τον ΠΑΟΚ και να παίξει για να τον νικήσει όπως παραδοσιακά συμβαίνει ανάμεσα σε «αιώνιους αντιπάλους».

Το παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ μπορεί να φέρνει μια αναστάτωση στην ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη αλλά ντέρμπι με αγωνιστικούς όρους δεν είναι . Για να γίνει πρέπει να βάλλει το… χεράκι του ο Αρης.

Η αναμέτρηση ξυπνά αναμνήσεις του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος αλλά για το παρών του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας δεν συντρέχουν λόγοι να χαρακτηριστεί ντέρμπι. Πρόκειται για ένα εκτός έδρας παιχνίδι του πρωτοπόρου και ισχυρού ΠΑΟΚ απέναντι σε μια νεοφώτιστη και φιλόδοξη ομάδα. Η φιλοδοξία συνάγεται από το γεγονός ότι ο νεοφώτιστος Αρης  πραγματοποιεί μια σχετικά καλή πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αναφέρομαι σε σχετικά καλή πορεία γιατί ο Αρης έχει υποστεί την ήττα στις δυο από τις τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις του και μάλιστα από ομάδες μικρομεσαίας δυναμικότητας και μάλιστα χωρίς να έχει συναντήσει ακόμα κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της διοργάνωσης.

Από πλευράς κόσμου και προϊστορίας μπορούμε να κάνουμε λόγο για ντέρμπι. Αγωνιστικά περιμένουμε το βράδυ για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Δεν θεωρώ ανάξιο λόγου το ματς κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες αλλά από αυτό το παιχνίδι των ειδικών συνθηκών δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα και εξηγούμαι: Ο Αρης πήρε ισοπαλία στο ματς του κυπέλλου παίζοντας στην Τούμπα για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως θα έπαιζε μια ομάδα για να μην χάσει. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν συνιστά λογική και νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Όταν μάλιστα ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες και δεν ανακτάς αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων για να επωφεληθείς σημαίνει ότι έχεις πολλά βήματα να κάνεις για να  πιστέψεις ότι μπορείς να κοιτάζεις τον αντίπαλό σου χωρίς φόβο.

Υποστηρίζω σταθερά την άποψη ότι η παρουσία του Αρη στην μεγάλη κατηγορία είναι ευεργεσία για την διοργάνωση. Αν μάλιστα αποδειχτεί ανταγωνιστικός τα κέρδη θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Κάτω από αυτή τη λογική αντικρίζω το αποψινό παιχνίδι. Στα μάτια μου, η ομάδα του Ερέρα δεν πρέπει να νικήσει για να θεωρήσω ότι τα ντέρμπι με ομάδες της Θεσσαλονίκης επανήλθαν στο προσκήνιο. Αρκεί να κοιτάξει κατάματα τον ΠΑΟΚ και να παίξει για να τον νικήσει όπως παραδοσιακά συμβαίνει ανάμεσα σε «αιώνιους αντιπάλους». Για αυτό και η υποχρέωση της απόδειξης ότι απόψε στην Θεσσαλονίκη έχουμε ντέρμπι βαρύνει αποκλειστικά τον Αρη.

Αγωνιστικά μιλώντας, η ομάδα του Λουτσέσκου έχει τη δυνατότητα  να καλύψει με επάρκεια το κενό του Πέλκα. Για το κενό του Μαουρίσιο τα πράγματα αλλάζουν. Ο Βραζιλιάνος ρυθμίζει την κυκλοφορία της μπάλας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Αυτός δίνει τον ρυθμό και την ένταση. Άλλος που να μπορεί να το κάνει δεν υπάρχει. Ούτε ο Σάκχοφ ούτε κατά μείζονα λόγο ο Βέρνμπλουμ μπορούν να το καταφέρουν. Αν ο Ερέρα, με το αδιάκοπο τρέξιμο του Σιώπη, βρει τον τρόπο να περιορίσει την κίνηση της μπάλας από τον άξονα θα του μένει το δισεπίλυτο πρόβλημα των προωθήσεων του Μάτος και του Βιεϊρίνια. Το θέμα είναι  πως ο κόουτς των κίτρινων θα μπορέσει να βάλει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Από τον άξονα , εξαιρετικά δύσκολο. Από τις προωθήσεις των μπακ απίθανο. Μένουν οι  διεισδύσεις του Γκαρσία και η πονηριά του Ντιγκινί που παίρνει θέση στις πλάτες του Γιουνές….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ