Σε αυτό το περιβάλλον δεν δικαιολογείται τέτοια εικόνα…

Σε αυτό το περιβάλλον δεν δικαιολογείται τέτοια εικόνα…

Σε ένα ματς μπορεί να συμβούν πολλά για να χάσεις. Το είδαμε με τον ΠΑΟΚ, είδαμε τι συνέβη με την ΑΕΚ και πως χάθηκε το «τρίποντο». Η ήττα όμως στο Ηράκλειο ενοχλεί κυρίως για την εικόνα του Ολυμπιακού.

Ήταν σκληρή η ήττα για τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο. Ήττα που τον φέρνει την 7η μόλις αγωνιστική στους έξι βαθμούς διαφορά από την κορυφή του πρωταθλήματος. Ήττα που ενοχλεί κυρίως για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν διακρίνεται ούτε για την ποιότητα της ούτε για το υλικό που διαθέτει. Ο ΟΦΗ βεβαίως αυτή την φορά, σε αντίθεση με τα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν «παραδόθηκε». Πάλεψε σκυλίσια από την αρχή έως το τέλος και πήρε τη νίκη. Θα μπορούσε βεβαίως να είναι διαφορετικό το τελικό αποτέλεσμα αν ο Σέζος είχε δώσει το καθαρό πέναλτι στο 91΄ όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Και η ισοπαλία άλλωστε, αν γινόταν το 1-1, θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό που πλέον συμπλήρωσε τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη.

Και τέτοιες ήττες σίγουρα πληγώνουν πολύ. Η εικόνα του Ολυμπιακού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποκαρδιωτική. Σε ένα ματς που οφείλεις να μπεις δυνατά, ως ανώτερη ομάδα, και να το «καθαρίσεις» ο Ολυμπιακός έδωσε θάρρος στον ΟΦΗ που το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Και όπως και να το κάνουμε η απώλεια του Φορτούνη αποδείχθηκε πολύ σημαντική. Για το υλικό όμως που διαθέτει ο Ολυμπιακός δεν είναι δυνατόν η απουσία του Φορτούνη, έστω και αν μιλάμε για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του, να αποτελεί δικαιολογία για μια τόσο κακή παρουσία και μια ήττα από τον ΟΦΗ.

Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που η εικόνα της ομάδας ήταν σαφέστατα καλύτερη δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και γκολ κόντρα στον καλά κλεισμένο στην άμυνα του ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο δεν ήταν Ολυμπιακός και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Και με τον ΠΑΟΚ έχασε ο Ολυμπιακός σε ένα ματς όμως που θα μνημονεύεται για χρόνια για τον τρόπο που συνέβη αυτό. Και με την ΑΕΚ δεν ήρθε η νίκη και πάλι με τρόπο που θα το θυμόμαστε για καιρό. Ο Ολυμπιακός έπαιξε μπάλα αλλά δεν δικαιώθηκε στο τέλος, δεν πήρε αυτό που άξιζε σε κανένα από τα δύο ντέρμπι.

Στην Κρήτη όμως η εικόνα του ενοχλεί και προβληματίζει. Κόντρα σε μια ομάδα που ξέρεις πως θα αμυνθεί, που ξέρεις πως έχει συγκεκριμένες δυνατότητες δεν γίνεται να πραγματοποιείς το χειρότερο φετινό σου ματς. Δεν γίνεται σε ένα ματς που ξέρεις ότι οφείλεις να το πάρεις να ψάχνεις να βρεις με τα… κιάλια έναν διακριθέντα. Ο Ποντένσε και ο Νάτχο που μπήκε αλλαγή στην επανάληψη. Ο Νάτχο που λογικά θα έπρεπε να παίξει από την αρχή όπως ουσιαστικά έδειξε με τις άμεσες αλλαγές του ο Μαρτίνς.

Εν κατακλείδι είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει άμεσα τον τρόπο που θα γυρίσει το «τσιπάκι» και θα επιστρέψει στις νίκες. Δεν ξεχνά κανείς πως πρόκειται για νέα ομάδα, δεν ξεχνά κανείς πως στάθηκε άτυχος σε αρκετά ματς, δεν ξεχνά κανείς πως χρειάζεται υπομονή και στήριξη για να φτιαχτεί μια νέα ομάδα που έχει τις δυνατότητες για να πετύχει.

Όμως ματς σαν αυτό με τον ΟΦΗ πρέπει να τα κερδίζει. Τουλάχιστον από εδώ και στο εξής. Μπορεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα να μην είναι στα χέρια του μετά το -6 από τον ΠΑΟΚ όμως ο μόνος δρόμος είναι να κοιτάξει μπροστά, να διορθώσει τα λάθη του και να μπορέσει να επανέλθει εκεί που πρέπει και εκεί που μπορεί. Γιατί το θέμα είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα. Αρκεί να μην αδικεί πρωτίστως η ίδια την ομάδα την προσπάθεια της. Για τους διαιτητές και τους βοηθούς το γνώριζε και το γνωρίζει πως θα τους βρίσκει μπροστά του πάντα. Ο μόνος τρόπος είναι να τους ξεπερνάει και αυτούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ