Μια αστεία απόφαση, σου έφερε Μπάγερν! Δε σε χάλασε όμως…

Μια αστεία απόφαση, σου έφερε Μπάγερν! Δε σε χάλασε όμως…

Ας ρωτήσει Λυμπερόπουλο, Δημητριάδη και κυρίως, τον εργοδότη του, αν τους αρέσουν πρωταθλήματα με μείον βαθμούς...

Όσοι νομίζουν πως η ευφορία που μας προκαλεί η πρώτη θέση, θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα περσινά, με το κολάρο και κυρίως με το χαρτί, πλανώνται.

Ακόμα περισσότερο πλανώνται, όσοι φαντασιώνονται συμψηφισμούς, επειδή τους διασύραμε αγωνιστικά στο κύπελλο, τους κερδίσαμε στην Τούμπα, με την πρόσφατη αφαίρεση τριών βαθμών λόγω τιμωρίας να έρχεται ως κερασάκι.

Στην περίπτωση μας δεν υπάρχει το «έχασα κάτι, έχασες κι εσύ και είδες τη γλύκα», αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι πως «μου έκλεψες κάτι και ήρθες στη θέση μου» και όχι απολύτως βέβαια. Τους τρεις βαθμούς από το χαρτί δεν τους έκλεψε κανείς, αφενός, μόνοι τους έκαναν τη μ@λ@κία, χωρίς κάποιος να παίξει θέατρο. Αφετέρου, αυτοί έκλεψαν πρωτάθλημα, μαζί με τη συμμετοχή στους ομίλους του C.L, άρα δε γίνεται να μπούμε στο ίδιο κάδρο.

Ούτε πρόκειται να μπούμε ποτέ, εκτός αν ακυρώσουμε καθαρό γκολ, ζητώντας καπάκι να μάθουμε αν μέτρησε, για να αποφασίσουμε αν τρομοκρατηθήκαμε από μια φωτογραφία. Ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων. Δεν είναι του χαρακτήρα μας όμως, δεν είμαστε ούτε ντροπή της προσφυγιάς, ούτε ομάδα προστυχιάς…

Η μεγαλύτερη ηδονή και η πιο αυθεντική εκδίκηση που θα μπορούσε να υπάρχει, είναι το ρεζιλίκι που υφίστανται με όσα λένε και στην ουσία αυτοαναιρούνται.

Ακόμα κι αν ξεχνούσαμε τα περσινά λοιπόν, τα επαναφέρουν εκείνοι στην επικαιρότητα..

Το περίφημο πλέον «η ρίψη μολότοφ δε συνιστά απειλή» του Λυσσάνδρου που μερικούς μήνες πριν στην Τούμπα είχε φοβηθεί μήπως τον πάρουν τα σκάγια από τη φωτό με το όπλο του Ιβάν και αποχώρησε, ήταν μόλις το πρώτο πιάτο, για να μας ανοίξει η όρεξη.

Τον διαδέχτηκε ο Ουζουνίδης που με αφορμή την τιμωρία της ομάδας του, μίλησε για αλλοίωση του πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας διπλωματικά πως δεν αναφέρεται μόνο στο  δικό του σύλλογο!

H αλήθεια είναι πως δεν είχε συμμετοχή στον περσινό θίασο της νυν ομάδας του, οπότε ουδείς μπορεί να του χρεώσει κάτι, ο ίδιος όμως μαζί με την υπόλοιπη ποδοσφαιρική κοινωνία, έχουν ξεχάσει πως μια ομάδα ξεκίνησε φέτος με -2 βαθμούς. Αλλοιωμένο εξ΄αρχής ήταν το φετινό πρωτάθλημα σύμφωνα με τη λογική του αλλά δεν τον χάλασε καθόλου εννοείται, μια και θύμα ήταν από τις ανταγωνίστριες του. Ήρθε στην Τούμπα στο +2 κι έφυγε στο -1, άνευ της αλλοίωσης που επικαλέστηκε, θα έπαιρνε το αεροπλάνο στο -3.

Και σήμερα που μιλάμε, θα ήταν στο -9…

Χαρακτήρισε επίσης γελοίο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, υποστήριξε πως «πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν», και κάπου εκεί ο Μάρκος πήρε τ΄ όπλο του. Όχι ο Λιβάγια, ο Σεφερλής, για τη νέα επιθεώρηση!

Καλό θα ήταν να ρωτήσει Λυμπερόπουλο και Δημητριάδη, που περνά πολλές ώρες μαζί τους καθημερινά, αν τους αρέσουν πρωταθλήματα με μείον βαθμούς, όπως και τον Λυσσάνδρου και κυρίως, τον εργοδότη του, για να βεβαιωθεί ότι είναι έτσι. Ας κάνει λοιπόν μια πρόχειρη δημοσκόπηση να μας πει τα αποτελέσματα, γιατί οι συμπεριφορές τους έδειξαν πως όλοι οι διπλανοί του, αρέσκονται σε πρωταθλήματα με μείον. Και δεν αρέσκονται απλά, αλλά είναι ικανοί να αυτογελοιοποιηθούν, για να το καταφέρουν.

Τέλος, επειδή  επικαλέστηκε την αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων και πως όποιος φταίει πρέπει να τιμωρείται, να του θυμίσω πως στην περίπτωση τιμωρίας της ομάδας του, εφαρμόστηκε ο νόμος. Όπως εφαρμόστηκε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και το φετινό -2, όπως και πέρσι με τον Ολυμπιακό που έφαγε -3 για επεισόδια των οπαδών του, μετά την ήττα από το χαρτί.

Ειδικά για την πρόσφατη δική του περίπτωση πάντως, οφείλω να παραδεχτώ πως όντως ο νόμος που προβλέπει αφαίρεση βαθμών επειδή δέκα, ή εκατό μ@λ@κες ήθελαν να γιορτάσουν το Πολυτεχνείο πριν την ώρα του, είναι πέρα από κάθε λογική.

Ο νόμος είναι παράλογος και άδικος, όχι η απόφαση όμως, οι δικαστές αποφασίζουν βάσει των διατάξεων, ακόμα κι αν οι ίδιοι συμφωνούν με την αναποτελεσματικότητα, ή και αστειότητα τους.

Όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, «Dura lex, sed lex», που σημαίνει σκληρός νόμος, αλλά νόμος.

Στην Τούμπα πέρσι δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, στην περίπτωση με το κολάρο προβλέπει πως σε ενδεχόμενο τραυματισμού αξιωματούχου, αυτός εξετάζεται από τον εντεταλμένο γιατρό του αγώνα, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον διαιτητή, που λαμβάνει την οριστική απόφαση.

Τίποτα από τα δυο δε συνέβη, ο φιλοξενούμενος μάλιστα αρνήθηκε την είσοδο του γιατρού στα αποδυτήρια, ο διαιτητής υποκαταστάθηκε από τον κυρ Σάββα, που διέταξε τη διακοπή του αγώνα.

Όντας και ο ίδιος προπονητής του Παναθηναϊκού τότε με τον Ίβιτς, θυμάται καλά πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου και του έγιναν ράμματα, από τον αντίστοιχο γιατρό του αγώνα. Αν δεν υπήρχε τραυματισμός, πως άνοιξε το κεφάλι του; Η μόνη εκδοχή είναι να ήταν στο κόλπο ο Αλαφούζος…Κατευθύνθηκε επίσης σε δημόσιο νοσοκομείο συνοδεία ανθρώπων του γηπεδούχου, δεν εμφανίστηκε μια μέρα μετά, με γάζες, για να βγει φωτογραφίες…

Ο νόμος, προβλέπει αφαίρεση βαθμών από την ομάδα που αποχωρεί και κατακύρωση του αγώνα υπέρ του αντιπάλου, στην Τούμπα συνέβη το ακριβώς ανάποδο.

Όπως και δυο εβδομάδες μετά, όπου ο διαιτητής ζήτησε από τις ομάδες να επιστρέψουν και το χαρτί έθετε ως προϋπόθεση να ενημερωθεί αν μέτρησε το γκολ, για να αποφασίσει αν τρομοκρατήθηκε.

Αποχώρησε όπως ο γαύρος, οικειοθελώς κι αντί να τιμωρηθεί, επίσης επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εξ αιτίας μιας γελοίας απόφασης λοιπόν αγωνίζεσαι με αντίπαλο τη Μπάγερν και όχι στην καλύτερη των περιπτώσεων με τη Βίντι, κ. Ουζουνίδη..

Δε σε χάλασε όμως, λαλίστατος είσαι πριν και μετά τους αγώνες, φοράς τα καλά σου, επισκέπτεσαι το μπαρμπέρη για κόντρα ξύρισμα και πουλάς μούρη ως προπονητής ομάδας που συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κυκλοφορείς στα σαλόνια, ενώ γνωρίζεις πως μια απόφαση και μάλιστα εις διπλούν που δεν ήταν απλώς γελοία αλλά συνιστούσε τον ορισμό της γελοιότητας και του σκανδάλου, σου έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεσαι εκεί.

Δε φταις εσύ, απλώς λες τα παράπονά σου κι έχεις κάθε δικαίωμα να ζητάς το δίκιο σου, όσο κι αν το στηρίζεις στη μισή αλήθεια.

Εκείνος ο ασχημομούρης ταβερνιάρης που στον ελεύθερο χρόνο του παρίστανε τον προπονητή, άξιζε να είναι στη θέση σου.

Εκείνο το νούμερο, που πέρσι όχι μόνο συμμετείχε στην κλοπή, αλλά είχε το θράσος να δηλώσει πως «δεν μας χαρίστηκε τίποτα, όλους τους βαθμούς τους κερδίσαμε στο γήπεδο».

Μπορεί να μην έχεις καμμιά ανάμειξη και συμμετοχή, σύμφωνα με τον προκάτοχό σου όμως «δε σας αφαίρεσαν τίποτα, έχετε όσους βαθμούς κερδίσατε στο χόρτο…».

Δυστυχώς για σένα, αυτή είναι η αλήθεια, αν δε σου αρέσει, πάρε ένα τηλέφωνο στην ταβέρνα του Μανώλη, να αποφασίσετε ποιο από τα δυο ισχύει..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ