Ποιος θα πέσει στην παγίδα…

Ποιος θα πέσει στην παγίδα…

Ο Παναθηναϊκός συναντά απόψε έναν δικό του άνθρωπο, ο οποίος όμως θέλει πολύ να του κάνει τη ζημιά.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε ένα… δικό του παιδί. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ένας από τους πολλούς παίκτες που πέρασαν από το ΟΑΚΑ, αλλά από τους λίγους που άφησαν το «στίγμα» τους στο μυαλό των φίλων της ομάδας.

Το ερυθρόλευκο κασκόλ που πέταξε κάτω όταν έφτασε στο αεροδρόμιο για το Ακρόπολις, η κούπα στο Βερολίνο, οι μαγικές πάσες, οι τρελές αποφάσεις, τα αψυχολόγητα τρίποντα με τον «μελιτζανί» Ομπράντοβιτς να κοιτάζει όλα αυτά θα ξαναέρθουν στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού βλέποντας στον «τρελό Λιθουανό» να μπαίνει με το νευρικό του βήμα στο ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά όμως πριν την παγίδα! Πασκουάλ και «Σάρας» μετά τους ασπασμούς θα βγάλουν τα… φτυάρια και θα επιδιώξουν να ρίξουν ο ένας τον άλλον μέσα στην παγίδα που θα φτιάξουν.

Φυσικά σε επίπεδο τακτικής. Ο πανούργος Λιθουανός θα επιδιώξει να «παγώσει» το ρυθμό, να πάει το ματς σε επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε, θα «χτυπήσει» τα μις ματς με τον Λεκαβίτσιους σε μειονεκτική θέση και στα πόδια του Τόμας.

Πάνω από όλα όμως γνωρίζοντας πολύ καλά πως λειτουργεί ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να «βραχυκυκλώσει» τον Καλάθη. Εχει τους παίκτες να το κάνει και θα είναι μια από τις βασικές του παραμέτρους στο τακτικό πλάνο του.

Όσο για την επίθεση το λόου ποστ παιχνίδι θα είναι σε κύρια διάταξη με τον Γιανκούνας και τον Ουλανόβας να δημιουργούν για τους συμπαίκτες τους.

Από την άλλη πλευρά ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να «τρέξει» στο ματς, να βάλει τον κόσμος την εξίσωση και να εκμεταλλευτεί την αθλητικότητα των παικτών του.

Να μην προλάβει η Ζαλγκίρις να οργανωθεί στην άμυνά της και να στήσει… αναχώματα.

Ασφαλώς η προστασία του Καλάθη από φάουλ, φθορά ενέργειας, ψυχολογία είναι το βασικό του μέλημα και εκεί έχει σχεδιάσει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα αμύνεται η ομάδα του. Σκοπεύει δηλαδή να διαφοροποιήσει τις αλλαγές των μαρκαρισμάτων.

Πάνω από όλα όμως επειδή το ματς θα είναι θέμα επιβολής, μεγάλο ρόλο να παίξει το… μπασκετικό ξύλο. Η οικονομία των φάουλ, με ποιο τρόπο θα γίνουν και αν θα στέλνουν τον αντίπαλο εύκολα στις βολές.

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω της ικανότητας του Γιασικεβίτσιους να προσαρμόζει την ομάδα του ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου.

Το θέμα λοιπόν είναι να δούμε ποιος θα πέσει στην παγίδα που θα στήσει για τον άλλον…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ