Δεν βάζει «προαπαιτούμενα» το «γράμμα» από το Λουξεμβούργο!

Δεν βάζει «προαπαιτούμενα» το «γράμμα» από το Λουξεμβούργο!

Η νίκη-όσο και η εικόνα- του Ολυμπιακού επί της Ντουντελάνζ δίνει το δικαίωμα στον Μαρτίνς να μην εγκλωβιστεί στο «μόνιμο σχήμα»!

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι παίκτες του μας έδειξαν ότι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση με το «άδειο φεγγάρι» που βρέθηκε τον τελευταίο καιρό η ομάδα, με τη συγκομιδή ενός μόνο βαθμού σε τέσσερα παιχνίδια (ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ, ΟΦΗ) και ανέβασαν στροφές από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Ντουντελάνζ!

Το δε οξύμωρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα όταν ξέμειναν από σέντερ φορ, μετά την αποχώρηση του Γκερέρο, αφού τα γκολ ήρθαν από τους πιο έμπειρους, τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος «έφτιαξε» και το δεύτερο, άσχετα αν υπήρξει η μεσολάβηση του αντίπαλου αμυντικού.

Στο ποδόσφαιρο τα «στοιχήματα» διαδέχονται το ένα το άλλο και η μπάλα σε υποχρεώνει να ποντάρεις. Με την Ντουντελάνζ είδαμε στην κορυφή της επίθεσης τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος τα πήγε μία χαρά και η τύχη τον αδίκησε στις δύο φάσεις με τα δοκάρια-ειδικά στη δεύτερη περίπτωση.

Ο Λάζαρος μας φάνηκε ότι μπορεί να παίξει και σε αυτήν τη θέση που δεν σου ζητάει τις δυνάμεις που απαιτούνται για τα άκρα, ενώ όταν έκανε την κίνηση προς τα αριστερά, έδινε την ευκαιρία στον Φορτούνη να γίνεται αυτός ο «φουνταριστός», γεγονός που μπέρδευε την άμυνα της Ντουντελάνζ, αφού της έκανε πολύ πιο δύσκολη τη ζωή.

Ίσως και να συνωμοτεί το σύμπαν για να παίξει ο Μάνος, καθώς η επιστροφή του Χασάν υπολογίζεται να συμβεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως άλλο ένα σημείο που μπορεί να αξιολογηθεί στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι και αυτό με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, χωρίς να προκύπτει ζήτημα ομοιογένειας.

Άλλη ομάδα έβαλε στο Λουξεμβούργο ο Πέδρο Μαρτίνς, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και δεν καταλάβαμε τη… διαφορά-για την ακρίβεια ήταν πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός. Κι από τη στιγμή που αυτό συνέβη και στο Μιλάνο, τότε δεν μπορεί να κατοχυρωθεί ως «σύμπτωση», άρα ίσως να την έχει την ευχέρεια για αρκετές αλλαγές ο Πορτογάλος τεχνικός και να μην είναι εγκλωβισμένος στην επιλογή  ενδεκάδας με στόχο το «μόνιμο σχήμα», κάτι που αποτελεί θεωρητικά ένα από τα προαπαιτούμενα όταν πας να φτιάξεις καινούριγια ομάδα.

Το «γράμμα» που μας στέλνει ο αγώνας του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο είναι πως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να παίζει ο Γκιγιέρμε και όχι ο Μπουχαλάκης, με την επιστροφή του οποίου γύρισε η ομάδα στις επιτυχίες-τυχαίο; Όπως και γνωρίζαμε ότι μπορεί να προσφέρει ο Τοροσίδης ή ότι είναι σε θέση να σταθούν στην άμυνα και ο Κούτρης και ο Σισέ.

Κι εφόσον η Μπέτις νίκησε στο Μιλάνο, η παρτίδα φαίνεται ότι βγάζει φύλλο και για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή μάλιστα που θα περιμένει του Ιταλούς στο δικό του σπίτι στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ