Το φαβορί για τον τίτλο κόντρα στα τρομερά μωρά

Το φαβορί για τον τίτλο κόντρα στα τρομερά μωρά

Δευτέρα βράδυ τελικά αντί Κυριακής, ελέω παρέλασης, το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Φέτος βέβαια μπορείς να το πεις και λίγο διαφορετικά. Ντέρμπι μεταξύ του μεγάλου φαβορί για τίτλο και της έκπληξης του πρωταθλήματος, των μωρών του Γιώργου Δώνη.

Τούμπα Δευτέρα βράδυ λίγο μετά τις εννέα και μισή. Με την ολοκλήρωση του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα ξέρουμε πλέον αρκετά πράγματα και θα μπορούμε να αναλύσουμε λίγο καλύτερα τα δεδομένα για την κούρσα του τίτλου αφενός, αλλά και για το που μπορούν να φθάσουν τα πράσινα πιτσιρίκια. Από τη μία η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το ευρωπαϊκό κάζο εντός από την Βίντι την περασμένη Πέμπτη, καλείται να αποδείξει πως δεν πτοείται και πως παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στον μεγάλο στόχο της κατάστασης του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1985. Από την άλλη το σύνολο του Γιώργου Δώνη θα τεστάρει τις δυνατότητες του σε ντέρμπι δείχνοντας αν μη τι άλλο που είναι ικανό να φθάσει σε μια σεζόν που εκπλήσσει ευχάριστα φίλους και αντιπάλους.

Οι γηπεδούχοι, όπως και οι φιλοξενούμενοι άλλωστε, παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Βέβαια δεν είναι οι μόνοι, αφού κάτι τέτοιο έχει πετύχει και ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού, όμως, θέλει να κερδίσει για να μείνει μόνη πρώτη στη κορυφή, μιας και οι Περιστεριώτες έμειναν στην ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ έχοντας τρεις νίκες στα ντέρμπι έως τώρα – και μάλιστα με δύο διπλά σε αυτά σε Φάληρο και Βικελίδης- επιθυμεί να κερδίσει και τους πράσινους εντός για να πάει στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τους διώκτες του για την κορυφή. Τα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρώτου μισού είναι σχετικά βατά, με εξαίρεση την επόμενη αγωνιστική που κατεβαίνει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, το οποίο όμως είναι » ειδικών συνθηκών» για ευνόητους λόγους.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Παρόλο που το πρόγραμμα, που έχει βγάλει έως τώρα είναι σχετικά εύκολο κανείς δεν περίμενε τα πιτσιρίκια του Έλληνα τεχνικού να τα καταφέρουν τόσο καλά. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι φίλαθλοι του Συλλόγου δεν πίστευαν σε αυτό το ξεκίνημα. Το τονίζω για πολλοστή φορά ότι οι μέχρι τώρα νίκες αποτελούν για τους πράσινους το καλύτερο δυνατό εφόδιο για να πετύχουν ευκολότερα τον αρχικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνετη παραμονή. Τα τρία ντέρμπι που ακολουθούν θα δείξουν αν μπορούν να ονειρεύονται κάτι καλύτερο. Τι μπορεί να είναι αυτό; Λογικά η παρουσία στην πρώτη πεντάδα, που συνεπάγεται αυτόματα και το » σβήσιμο» της ευρωπαϊκής τιμωρίας του τριφυλλιού.

Το ματς θα είναι δυνατό και ανταγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός αν μπορέσει να βγάλει το πρώτο μισάωρο χωρίς να δεχθεί τέρμα τότε θα χάσει αρκετά δύσκολα. Σίγουρα η ατμόσφαιρα της Τούμπας θα επηρεάσει τους μικρούς και άπειρους από τέτοιου είδους παιχνίδια παίκτες των φιλοξενούμενων, αλλά και ταλέντο διαθέτουν και θράσος για να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση. Το άγχος θα είναι στην πλευρά του Δικεφάλου κάτι που όσο προχωράει το ματς και οι γηπεδούχοι δεν προηγούνται θα γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού. Προσωπικά, ανεξαρτήτως αν υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό, θα γούσταρα να συνεχιστεί το όμορφο αυτό πράσινο παραμύθι. Το έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα μετά το ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ