Ένα ματς μάθημα για τους νέους

Ένα ματς μάθημα για τους νέους

Οι δύο διαφορετικές εικόνες του Ολυμπιακού, η απορία του Τουπάν, το αναγκαίο ροτέισον και η τρελή αρχή του Νοέμβρη.

Ηθελα να γράψω καλά πράγματα. Εξάλλου ξεκινώντας το μπλογκ μου στο πρώτο ημίχρονο, μόνο χαμόγελα είχα, τα νεύρα μου είχαν παραμεριστεί και η τηλεόραση μου προετοιμαζόταν για το ζάπινγνκ στο Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης.

Το δεύτερο ημίχρονο με επανέφερε στην ελληνική ζοφερή πραγματικότητα. Λες και ζούσα το παιχνίδι ξανά. Και δεν αναφέρομαι στην αγωνιστική απόδοση των Ερυθρόλευκων, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο είχε την κατιούσα με μερικούς να σκέφτονται ήδη το ταξίδι στην Μόσχα. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα κάπως έτσι το παιχνίδι, πίστευα ότι ο Αρης θα το παλέψει και δεν θα το παρατήσει εύκολα. Το 20-13 στα φάουλ στην  διάρκεια της αναμέτρησης (ναι 20 είχε η ομάδα που ήταν σε όλο το παιχνίδι μπροστά) με ενόχλησαν για άλλη μία φορά. «Μην τους ακουμπάς, σφυράνε», μονολογούσα. Ας μην μεμψιμοιρώ όμως κι άλλο. Αχρείαστο είναι… Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός πρέπει να βρει λύσεις και σε αυτό, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που βγάζει υγεία.

Το παιχνίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τους νεοφερμένους. Όπως ας πούμε ο Τουπάν που είδε το κλέψιμο να μετατρέπεται σε 4ο προσωπικό φάουλ. Κλείνω με αυτό το κομμάτι. Πάμε στο αγωνιστικό..

Συγκεντρωμένος είναι απολαυστικός

Είναι φοβερός ο τρόπος που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μου έκανε εντύπωση η χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη ως… κουμανταδόρου της ομάδας στον «άσο» και την μετατόπιση του Γκος στο «2», όσο τον τρόπο που έβλεπες τις θέσεις των Ερυθρόλευκων στο παρκέ.

Λες και ήξερε ο καθένας που βρισκόταν και μπορούσαν να αλλάξουν την μπάλα με κλειστά μάτια.

Οι Πειραιώτες πήγαν στο ημίχρονο με 12 ασίστ και μόλις 4/12 τρίποντα. Που να ήταν και πιο εύστοχοι οι παίκτες του Μπλατ, αφού πάντα μέσω του ψηλού ή της έξτρα πάσας, παίκτης βρισκόταν ελεύθερος από την περιφέρεια που «εκτελούσε».

Το σημαντικότερο όλων; Οι 12 αυτές ασίστ είχαν προέλθει από 8 παίκτες! Από τρεις οι Σπανούλης και Γκος και από μία οι Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Τουπάν και Λεντέι.

Με το μυαλό αλλού δεν παίζεις μπάσκετ

Για το δεύτερο ημίχρονο; Το άκρως αντίθετο. Η άμυνα του Άρη και κάποιοι άλλοι παράγοντες, «μπέρδεψαν» τους Ερυθρόλευκους. Χάθηκε η συγκέντρωση, τα λάθη γινόντουσαν αβίαστα και η παραγωγή φάσεων έβγαινε με το σταγονόμετρο. Τόσο πολύ που ο Ολυμπιακός είχε 5 τελικές πάσες στο β μέρος και στο τέταρτο δεκάλεπτο μία του Σπανούλη!

Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν 12 πόντους στην τελευταία περίοδο έχοντας τέσσερις βολές, με την μπάλα να μένει στα χέρια τους σε μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων και το καθαρό μυαλό να πηγαίνει περίπατο. Ηταν απαράδεκτα κακοί από τα 6,75μ με 0/10 προσπάθειες και γενικότερα διόλου συγκεντρωμένοι. Εκεί που έκαιγε η μπάλα έκαναν ακόμα και λάθος στην επαναφορά και αν ο Αρης διέθετε την εμπειρία, θα μπορούσε ακόμα και να πάρει το ματς με ένα λεπτό να απομένει.

Το δύσκολο μονοπάτι της Ευρωλίγκας

Πλέον Ολυμπιακός έχει μπροστά του άλλες δύο εξορμήσεις στην Ευρώπη. Μία στην Μόσχα και την αήττητη ΤΣΣΚΑ και μία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ενδιάμεσα το ματς με τον  Κολοσσό στο ΣΕΦ για το κυπελλο, όμως ειλικρινά εύκολα ή δύσκολα (και με μπόλικο ροτέισον) θα περάσουν το εμπόδιο της συμπαθέστατης ομάδας της Ρόδου. Με το ρεκόρ στο 3-1, ο Ολυμπιακός θα κλείσει την πρώτη εξάδα αγώνων με 4 εκτός έδρας παιχνίδια και προσδοκά στο να πάρει ένα ακόμα διπλό «τετράδας» παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Σκεφτείτε ότι έρχεται και back to back παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, για να καταλάβετε ότι ο Νοέμβριος είναι φωτιά για τους Ερυθρόλευκους που καλούνται να διαχειριστούν την κούραση και να βρουν λύσεις.

YΓ. Στην Ελλάδα των Σώμου, Συμεωνίδη και Ξενικάκη ο Μιλουτίνοφ είχε 4 φάουλ στα μέσα της τρίτης περιόδου με μόλις 12:52 στο Αλεξάνδρειο. Στην Ευρωλίγκα σε τέσσερα ματς είχε 6 συνολικά σε 92′ και 34». Τα σχόλια δικά σας…

ΥΓ1 Εντυπωσιασμένος με τον Βεζένκοφ από κάθε άποψη. Σας πρήζω το ξέρω, όμως είχε 7 ριμπάουντ στο ημίχρονο, φοβερές τοποθετήσεις μετά από πικ εν ρολ και το μόνο ψεγάδι του ήταν το 1/5 από την περιφέρεια σε μάλιστα εύκολα σουτ. Όσο είναι σε αυτήν την κατάσταση, τότε θα μπουν και τα σουτ.

ΥΓ2. Στα 33:37 ο Γκος, με τον Αμερικανό να έχει 4 ασίστ και μόλις 4/8 σουτ. Δεν εκβίασε προσπάθειες, έκανε ένα λάθος στο κέντρο όπου έμπλεξε στην παγίδα των γηπεδούχων και γενικότερα για άλλη μία φορά παρουσίασε μία εικόνα με πολύ μέλλον για τον Ολυμπιακό και την ίδια του την καριέρα.

ΥΓ3. Να σημειώσουμε κάτι. Δεν έπαιζε Αρης-Ντνίπρο… Δεν έπαιζε ελληνική ομάδα με ξένη στο Αλεξάνδρειο. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή στις ομάδες της Αθήνας. Ενοχλήθηκα και ήμουν έτοιμος να κλείσω την φωνή στην τηλεόραση. Και δεν είναι κάτι που ενόχλησε μόνο εμένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ