Υπάρχει και κάποιος που το γκολ του περισσεύει…

Υπάρχει και κάποιος που το γκολ του περισσεύει…

Η απόδοση και η παρουσία του Μάνου στο γήπεδο θα κρίνεται από τα γκολ που πετυχαίνει αν και με τον ΟΦΗ έδωσε κοντά στις δέκα ασίστ. Αν όμως, τα πετυχαίνει τότε μπορεί να λύσει το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Eρυθρόλευκοι.

Την περασμένη χρονιά συνέβη. Ο Ανσαριφάρντ ξεκίνησε ως τρίτος σέντερ φορ και τελείωσε πρώτος και καλύτερος με δέκα εφτά γκολ ενεργητικό. Ο Εμενίκε και ο Τζούρτζεβιτς απογοήτευσαν. Μέχρι να απογοητεύσουν την πλήρωνε η ομάδα . H εμπιστοσύνη στον Ανσαριφάρντ δείχτηκε σχετικά νωρίς. Συνέβαλε σε αυτό ο τραυματισμός του Εμενίκε. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τραυματισμούς του Χασάν και του Γκερέρο. Ωστόσο η επιλογή του Δημήτρη Μάνου δεν ήρθε ακαριαία και δεν είναι σίγουρο ότι ήρθε για να μείνει .

Ο νεαρός φορ χρησιμοποιήθηκε μόλις δέκα πέντε λεπτά και αφού είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ωραίο είναι να γίνεται λόγος για τον Μάνο και την λύτρωση που πρόσφερε αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόταν περίπου εκτός αγωνιστικής δράσης. Λέγεται ότι στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα προτιμήθηκε ο Λάζαρος αντί του Μάνου. Είναι μέγα λάθος. Προτιμήθηκε ο Ναουέλ και ο Λάζαρος μετακόμισε από την φυσική του θέση σε αυτή του σέντερ φορ.

Ο Ναουέλ ανεξάρτητα από την διάθεσή του είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες που έχει η ομάδα του για έναν διεισδυτικό και γρήγορο εξτρέμ. Διάθεση του περισσεύει, δίνει -ωστόσο- την εντύπωση ότι του λείπει η ποιότητα για να ολοκληρώσει μια ενέργειά του. Κι όσο αντί να παίξει «με την μία», πάει σε αναμέτρηση με τον αντίπαλο μπακ προκειμένου να τον ξεπεράσει τόσο πιο πολύ φαίνεται η αναποτελεσματικότητά του.

Πέραν αυτού ο κόουτς προτίμηση να ρίξει στην αναμέτρηση τον Φετφατζίδη και να φέρει στο γήπεδο τον Μάνο ως τελευταία αλλαγή πριν το ολοκληρωτικό πατατράκ. Το γκολ του νεαρού μαρτυρά την σχέση που έχει με τα δίχτυα. Ο τρόπος που κράτησε την μπάλα στον αέρα και γύρισε το σώμα του για να σουτάρει χωρίς να βλέπει το τέρμα θύμισε στους οπαδούς του Ολυμπιακού τον Αλεξανδρή.

Σε κάθε περίπτωση, έδειξε πως ο Ολυμπιακός παρά τους τραυματισμούς του Χασάν και Γκερέρο, διαθέτει κανονικό σέντερ φορ. Τέτοιον που είναι απαραίτητος όταν η ομάδα αντιμετωπίζει στο γήπεδό τους αντιπάλους που έχουν όλους τους παίκτες τους μέσα κι έξω από την περιοχή του. Ο Μάρτινς διόρθωσε την ύστατη ώρα την ανορθογραφία και η ομάδα του δεν τιμωρήθηκε διότι επί εβδομήντα πέντε λεπτά αγνοούσε βασικό κανόνα του αθλήματος.

Ποια θα είναι η εξέλιξη της καριέρας του Δημήτρη Μάνου είναι αδύνατο να προβλεφθεί. Είναι σίγουρο πως δεν διαθέτει το πληθωρικό παίξιμο του Γκερέρο, κάνει λιγότερες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Είναι πιθανό να μην διαθέτει το εκτόπισμα του Χασάν μέσα στην περιοχή. Η απόδοση και η παρουσία του στο γήπεδο θα κρίνεται από τα γκολ που πετυχαίνει αν και με τον ΟΦΗ έδωσε κοντά στις δέκα ασίστ. Ο Μάνος θα κρίνεται από τα γκολ που πετυχαίνει. Αν όμως τα πετυχαίνει τότε μπορεί να λύσει το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι. Διότι στο τέλος της ημέρας κανένας δεν θα ενδιαφερθεί αν τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα την στιγμή που ορισμένες από αυτές θα τις βλέπει μπροστά του στην βαθμολογία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ