Τα «Bad boys»… ψάχνονται

Τα «Bad boys»… ψάχνονται

Γκιστ και Λάσμε δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η εικόνα τους επηρεάζει την απόδοση του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός στήριξε το καλοκαίρι ένα τεράστιο μέρος του μεταγραφικού του σχεδιασμού στην παρουσία του Τζέιμς Γκιστ μαζί με τον Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος μάλιστα προστέθηκε στο ρόστερ αντί του Ογκαστ με την υποσημείωση πως προφανώς θα είναι καλύτερος από τον ελληνοαμερικανό με τα πολλά «σκαμπανεβάσματα» και την αδυναμία προσαρμογής.

Θεωρητικά τουλάχιστον η παρουσία τους εγγυόταν δυνατή άμυνα από τον πλέι μέικερ έως και το σέντερ του αντιπάλου, ριμπάουντ, κλείσιμο των χώρων και των διαδρόμων, κοψίματα. Η ταυτόχρονη παρουσία τους την προηγούμενη φορά ήταν ασφαλώς επιτυχημένη και τα χαρακτηριστικά της προοιώνιζαν ένα γερό, δυνατό και αξιόπιστο δίδυμο.

Μέχρι στιγμής όμως στο παρκέ δεν φαίνεται αυτή η εικόνα που είχαν στο μυαλό τους οι πράσινοι.

Ο μεν Γκιστ είναι βαρύς, αργός, κουρασμένος πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, χωρίς συγκέντρωση, με σαφές πρόβλημα ακόμα και στην άμυνα «ένας εναντίον ενός» μια ειδική κατάσταση στην οποία είναι ιδιαίτερα ικανός και με εμφανές πρόβλημα στις συνεργασίες.

Δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τους συμπαίκτες του χάνοντας αλληλοκαλύψεις, ριμπάουντ, μαρκαρίσματα. Ο Γκιστ είναι ένας παίκτης με τρομερή αίσθηση του χώρου, ξέρει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στη ρακέτα και η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη. Αδυνατεί όμως να διαχειριστεί τις καταστάσεις με συνέπεια να χάνει φάσεις.

Ο δε Λάσμε μοιάζει να έχει πάει για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Εχει κι αυτός πρόβλημα με την ταχύτητα. Το γρήγορο πρώτο βήμα πάντοτε χαρακτήριζε το παιχνίδι του και γι΄ αυτό ήταν πάντα κοντά στον επιτιθέμενο παίκτη.

Είναι αργός, χωρίς φρεσκάδα και συγκέντρωση. Υστερεί κι αυτός στην προσωπική άμυνα και δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Κάποια «ξεσπάσματα» δείχνουν τον παλιό καλό Στεφάν, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν την υπόλοιπη ομάδα.

Το θέμα είναι πως ο τρόπος παιχνιδιού των «Bad boys» είναι «κομβικός» για το αγωνιστικό προφίλ της νέας ομάδας που θέλει να δημιουργήσει ο Πασκουάλ και οι δυο παίκτες μέχρι στιγμής υστερούν δραματικά.

Αν προσθέσει κανείς και την κακή αγωνιστική εικόνα του Τόμας, ο οποίος ακόμα είναι σε φάση προσαρμογής με τα γνωστά βέβαια προβλήματα που έτσι κι αλλιώς έχει στην αμυντική του συμπεριφορά, τότε τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τον Πασκουάλ που είναι πλέον υποχρεωμένος να περιμένει πότε οι Γκιστ και Λάσμε θα… ξυπνήσουν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ